Keskustelut Metsänomistus Silmälasit

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
  • Silmälasit

    Miten porukka on ratkaissut tämän asian. Piti ihan oikeasti hankkia viime kesänä kunnon moniteholasit. Mutta kypärä, kypärän silmikko, kuulosuojaimet ja lasit on kyllä aloittelijalle melkoinen yhdistelmä.

    Puhelimen ja korvanapin olen jättänyt suosiolla pois.

  • A.Jalkanen

    Käy laserleikkauksessa. Olen itse käynyt; se on helppo ja nopea toimitus.

    Hiluxmetsuri

    Jaa.

    Minulla on ollut silmälasit jostain kansakouluikäisestä alkaen. Supermuodittomilla kehyksiillä aloitin.

    Nyt ollaan siinä kehitysvaiheessa, että on ihan omat lasit tietokonehommia varten, ne on erikoistuunattu nimenomaan siihen, koska valtaosa jutuista tulee tuon maagisen litteän laitteen kautta.

    Metsään ja ajamiseen on sitten ihan omat lasit. Niillä näkee kauemmas ja ne on myös kaikenlaisesta risukoissa rämpimisestä sekä korjaushommista naarmuiset. Sangat ovat hyvin ohuet metalliset eikä kuulosuojaimien tai silmikoiden kanssa ole mitään ongelmaa. Ongelma voisi aiheutua otsalta valuvasta hiestä, mutta senkin estää erillistilauksena valmistettu kypäräpipo, sellainen korvat vapaaksijättävä pieni päälaen peittävä lärväke.

    Ohje: älkää hankkiko kaksiteholaseja. Hankkikaa kuhunkin käyttöön parhaat lasit erikseen.

    Korpituvan Taneli

    Olen nyt lähes 60 vuotta käyttänyt laseja. Matkan varrelle mahtuu jos jonkinlaista harmia, huurtumisia yms.
    Kuulosuojainten ja metsurikypärän kanssa ei isompia ongelmia ole ollut. Kaasunaamariin piti olla erilliset sovitetut pokat.
    Silmälasit ovat olleet tiellä erityisesti kun pitää saada joku väline lähelle silmää esim kiikari ja kamera. Tällä Ipadilla on nyt kiva ottaa kuvia kun ei tarvitse laitetta vetää silmään kiinni.

    Uusia ongelmia tuli kun alle nelikymppisenä pitä ruvetä kiinnittämään huomiota ikänäköön. Kokeilin ensin erillisiä lukulaseja, mutta vaihtorumpa ei ollut minua varten.
    Niinpä sitten hankkimaan monitehoja. Alkuun tuntui että niillä ei voi katsoa kuin tarkalleen eteenpäin. Pienikin sivu vilkaisu toi esiin vääristyneen kuvan. Niinpä sitten ajoin autolla ainakin pari vuotta pelkillä kaukolaseilla, välttääkseni vääristymät. Muuten käytin monitehoja. Vähitellen vääristymät vähenivät ja muutamien lasinvaihtojen jälkeen hävisivät kokonaan. Optikot sanovat linssienkin kehittyneen niin että sekin vähentää vääristymiä. Pääasiassa kyse on kuitenkin tottumuksesta.
    ATK-tuki hommissa ollessani hankin sitten monitehot joissa alaosan tarkennuspiste oli hiukan kauempana kuin tavallisissa lukulaseissa. Olihan ne hyvät ruudun ääressä, mutta sitten kun piti jotain välissä jotain lukea paperilta, piti vaihtaa lasit. Luivuin myös siitä systeemistä.
    Nykyisellään minulla on kahdet samoin voimakkuuksin olevat monitehot. Vanhempia käytän työhommissa ja uudempia muuten. Tietysti ne ovat toistensa varat myös.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Hyöteikkö

    Aluksi oli kyllä melkoinen kokemus, kun lasikaupasta ulos astelin silmälasit päässä. Talot huojuivat ja puunlatvat taipuilivat kun vähän päätä käänsi.Nyt homma kunnossa.

    Kävin kyselemässä työlaseja millä näkisi 1-4 metrin päähän ja sopivilla sangoilla. Kuulemma löytyy tilauksesta. Mutta pirun kalliita. Verovähennykseen pistän jos hankin..

    rame

    Tottunut kans noihin laseihin kun pitkään käyttänyt, silmikkoa en laske alas kun tuntuu ettei saa henkeä!
    Ainoa mikä haittaa enemmälti on huurtuminen talvella, konkretisoituu kun lumet putoaa oksilta ja läväyttää silmikon naamalle.

    Korpituvan Taneli

    Hyöteikön oireet viittaavat taittovirheeseen, tosin muutenkin voi hetken olla tuollaisia oireita. Minulla kun taittovirhe oli se alkuperäinen syy ja Kaarakka Seinäjoella määräsi yleensä vielä liian voimakkaita laseja niin talot tosiaan huojuivat ja ympyrä näytti soikiolta, mutta laseja ei vaihdettu ja oireet sitten kyllä hävisivät. Myöhemmin taittovirhekorjaukset ovat toki olleet pienempiä, vaikka kaikki lääkärit ovat olleet yksimielisiä siitä etteivät silmäni niiltä osin ole voineet muuttua.

    Tulipa tässä mieleen sellainenkin tapaus, noin kymmenen vuoden takaa kun lääkäri antoi reseptin ja liike teki lasit, niin näin kyllä niilä ihan hyvin, mutta en pystynyt niitä pitämään, tuli päänsärkyä. Aikani yritettyäni menin liikkeeseen ja vaadin rahat takaisin, oli se vähän työlästä mutta tulihan ne sitten.
    Menin saman reseptin kanssa toiseen liikkeeseen ja kerroin ongelman. Silmäni tutkittiin niin tarkoin ettei koskaan ennen, samoin vanhat lasini. Diagnoosi oli että on täytynyt olla väärä linssityyppi. Niinpä selvitettiin vanhojen lasieni linssityyppi ja tehtiin lasit, eikä tullut päänsärkyä. Arvatkaa kahdesti, mitä liikettä seuraavalla kerralla käytin.
    Niin tässäkin oli kyse moniteholaseista.
    En mitenkään ymmärrä hiluxin suositusta välttää monitehoja. Olen nyt niitä käyttänyt 30 vuotta ja nykyisellään homma kyllä pelittää.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Minulla on molemmista silmistä leikattu kaihi ja poltettu laserilla jälkikaihet. Vasemmasta silmästä on verkkokalvo irronnut kahdesti, oikeasta kerran. Vasemmasta silmästä vaihdettiin lasiainen ensimmäisen verkkokalvon irtoamisen jälkeen. Siinä oli niinm paljon sakkaa. Vasemman silmän heikkoa näkökykyä yritettiin sitten parantaa työntämällä injektioneula silmään ja ruiskuttamalla silmän sisään kotrtisonia. Oikealla silmällä näen hyvin.

    Tiedoksi, että, jos silmän näkökenttä alkaa näyttää puolikuulta, niin silloin on verkkokalvo irronnut ja näön lähtö on lähellä, ellei pääse välittömästi hoitoon. Verkkokalvoa kiinniteltiin joskus pumppaamalla ilmaa silmään, joskus kiristämällä silikonivanne silmän ympärille.

    Laserleikkauksella saa kyllä joskus avun. Onhan siinäkin riskinsä. Näkökyky paranee ihmeesti myös kaihileikkauksessa, jossa voidaan säätää uudet diopteriarvot silmään.

    Olen tottunut käyttämään moniteholaseja. Ei niistä normaalissa perkaushommassa ole enempää apua kuin haittaakaan. Huurtuminen haittaa joissakin olosuhteissa. Perkaajalle, kun riittää vähän epätarkempikin näkö, niin silloin lasit vain taskuun.

    Rane

    Rane käytti aikoinaan metsuria ollessa piilolaseja.Niissä on oma näpryynsä mutta siihen tulee rutiini.Nyt kai on edullisia kertakäyttölinssejä jotka sopii satunnaisempaan käyttöön.
    Laserleikkaus olisi tietysti vaihtoehto.On vaan lähdettävä Ouluun saakka asialle joten on vielä jäänyt.

    Korpituvan Taneli

    Timpan kertomus on tosiaankin koskettava, vähemmälläkin epäonnella on joiltakin näkö mennyt.

    Kaihista puheenollen, minulta se leikattiin oikeasta silmästä jo 61 vuotiaana ja vasemmasta kolmisen vuotta myöhemmin. Näissä leikkauksissa korjattiin samalla ikänäköäkin hiukan. Lääkärin mukaan olisi voitu eliminoida se kokonaan, mutta riskinä olisi ollut silmien yhteistoiminnan huonontumisen, kun ikänäkö oli sitten leikkausten väliajan ollut selkeästi erilainen silmissä. Tietenkään silloin ei edes tiedetty milloin toinen silmä tulisi kaihileikkaukseen.
    Kaihileikkaukset sinänsä olivat minun tapauksessani täysin rutiinia ja onnistuivat mielestäni täydellisesti. Lasien vaihtoa tuli vain vähän tiheänpään, niiden takia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Näkökyky on varsin eriskummallinen tapahtuma. Siinä aivot prosessoivat verkkokalvoille tulleista havainnoista yhtenäisen kuvan. Kuvahan verkkokalvolla on ylösalaisin. Se käännetään aivoissa oikein päin. Merkillistä on se, kun erilaatuisten silmien kuvasta muodostuu yhtenäinen selkeä kuva, kuten esim minun tapauksessa.

    Ainoa mikä ei onnistu on kunnollinen lähistereonäkö. Siihen ei pysty näemmä, jos silmissä on hyvin suuri näkökykyero. Sen huomaa mm. raivaussahaa käytettäessä. Taskuparkkeeraus on myös vaikeaa. Onneksi nykyään on peruutustutkat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)