Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Apli

    Kyllähän metsää ostaa voi ja saada siitä jonkinmoisen tuoton, jos rahaa on, ei siinä mitään.. Vaari sanoi aina että kannattaa ostaa sitä mitä ei enää valmisteta lisää eli maata ja metsää, euro tietysti paras konsultti tässäkin.

    Tolopainen Tolopainen

    Vaarin ajoista ajat ovat muuttuneet, vielä 20v sitten metsäteollisuuden kannattavaisuus oli huomattavasti nykyistä parempi, kun päätuote oli paperi ja kruunun jalokivi hienopaperi. Ankaralla saneerauksella ja puun realihinnan laskulla yhtiöt saaneet pidettyä toiminnan kannattavana ja siirtämällä pääosan toiminnoistaan pois Suomesta esim. UPM, jolloin Metsäliitolle on tänne jäänyt pelikenttää lisää.

    Suomi on prosenttiliikkeen maa, ei tänne kannata sijoittaa. Pääministeri on lapsellinen tytönhupakko, joka puhuu Natosta asenteellisesti sotilasliittona, se on itsenäisten valtioiden puolustusliitto.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Minusta metsäyhtiöt ovat tehneet erittäin hyvää tulosta viimeisten vuosien saatossa. UPM on velaton, Metsä-Group, ei tietoakaan konkurssiuhasta, kuten oli vanhoina hyvinä aikoina. Stora Ensokaan ei ole  rahojaan enään tärvellyt kannattamattomiin yrityskauppoihin.

    Tuotantolaitoksetkin kohtalaisessa tikissään, paino ja sanomalehtipaperin alamäki on onnistuttu kääntämään tuottavaksi kartongin teoksi. Puun reaalihinta on laskenut ja laskee todennäköisesti jatkossakin. Jotain kertoo nollakorkojen siivittämä metsämaanhinnan nousu, eli metsämaa koetaan varmaksi, joskis matalatuottoiseksi sijoituskohteeksi.

    mehtäukko

    Kyllä noin kuten kupsa toteaa. Tottahan metsäteollisuudenkin on miel. ajoissa tehtävä markkinoiden vaatimat korjausliikkeet.

    Tolopainen Tolopainen

    Metsäyhtiöt toimivat kymmenissä eri maissa, ne tekevät tuloksensa pääosin muualla kuin Suomessa. Tuotteista vain pieni osa jää Suomen markkinoille ja yhä pienempi osuus tuotannosta tapahtuu täällä. Koneenkin sanotaan olevan suomalainen yhtiö, sen työntekijöistä 5% on Suomessa ja tuotanto Aasiassa. Metsäteollisuuden tilanne on myös menossa tuohon, UPM ei rakenna maailman suurinta sellutehdasta Suomeen, vaan Uruguaihin. Täällä juhlitaan joulukuussa lähes puolet kuukauden työtunneista täydellä palkalla.

    Täällä julkisen keskustelun pääsisältö on miten vähennetään uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä ja suojellaan jotain katajapuskikoita.

    Puuki

    Kartongin ja uusien puutuotteiden valmistaminen lisääntyy, jos tehtaille annetaan rakennuslupia.  Eli jos päättävät tahot käsittää oikein puun kasvatuksen ympäristövaikutukset kokonaaan ; tuotteet myös fossiilisten tuotteiden korvaajina.  Havupuukuitua ei saada etelän maista ja sitä tarvitaan osa esim. kartonkiin.  Moninkertaiseen kierrätykseen käyvä  neitseellinen puukuitu on hyvin ekologinen raaka-aine.

    Metsänkasvatusken kannattavuuteen voi vaikuttaa esim. vähentämällä uudistuskuluja kuitupuun hinnan edellyttämälle tasolle siellä missä niin voi metsäluonnon olosuhteiden puolesta tehdä .   Puolet pois istutuskuluista sopivalla kasvupaikalla muuttaa jo ensiharvennustulot positiivisiksi eikä se tulo mene silloin vain kulujen kattamiseen.

    Jovain Jovain

    Ei siitä ole miksikään, jos syödään ja ”nussit…” itsensä hengiltä ja saastutetaan vielä ympäristö. Onhan se Oy Metsätalous Ab vaikeuksissa, voisi sitä menoa vähän hillitä.

    Tolopainen Tolopainen

    En kovinpaljon hehkuttelisi tuolla kartongilla, niitä pakkauksia tarvitaan, jotta Kiinasta voidaan rahdata Eurooppaan sellaista tavaraa, jota ei tarvita. Kiertotalous lopettaa tuon joutavn tuhlauksen.

    Puuki

    Kartongista tehdään mm. kierrätettäviä mansikkalaatikoita Suomessa.  5-7 kertaa kierrätettävä kartonki on kierrätystaloutta parhaimmillaan. Samalla korvaa kierrätyskelvotonta muovia joka jäisi useimmiten  ongelmajätteeksi luontoon.

    Tolopainen Tolopainen

    Mansikoita voi käydä poimimassa tiloilta omiin ämpäreihin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 227)