Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Petkeles

    Bitcoin menee varmaan kuumille kiville tässä progressiivisessa seurakunnassa.

    Apli

    100% menee osakkeisiin jotka maksaa hyvää osinkoa, näitähän riittää, metsää en ole enää ostanut.. Rahastoihin en koske pitkällä tikullakaan.. Omat suosikkiosakkeet.. Kesko on suosikkiosake maksaa hyvää osinkoa ja käyn vain K-Kaupassa.

    Tolopainen

    Ilman keskuspankkien rahan kylvöä, sijoittajien ilmeet olisivat toiset. Kohta alkaa vasaramiehen vasara paukkua pienyritysten nurkilla ja lainahanat kiristyy. Tämä harha ylimääräisestä rahasta on vuoden päästä muisto vain. Joskus sotien jälkeen valtiot ovat toimineet vastaavalla tavalla kuin nykyisin ja yleensä siitä seuraa voimakas inflaatio. Nyt ei seuraa, kun maailmassa on valtavasti ylimääräistä työvoimaa, eikä palkat enää nouse. Lisäksi tuotanto on niin tehokasta, että mikään kysyntä ei ylitä tarjontaa, kun ostovoimaa on vain kehittyneissä länsimaissa enemmälti. Lisäksi väestön vanheneminen vähentää kulutuskysyntää.

    Jos yrityksillä on varaa maksaa osinkoja, niillä on varaa maksaa enemmän verojakin. Vältytään luontoa kuluttavalta kasvulta samalla. Talouskasvun loppumiselle ei ole vaihtoehtoa, se on kuin fysiikan yksi peruslaeista. Kulutusta on vähennettävä ja sijoitustuottoja leikattava. Nykyinen meno ei voi jatkua. Pienten ihmisten ahneus tekee rikkaista yhä rikkaampia. Kohta eliitillä on omat rahat, rahvaalle jää keskuspankkien painama silppukasa, jota inflaatio syö. Seuraavan 10v aikana Bitcoin sata kertaistuu arvoltaan. Siihen tartutaan kuin hukkuva oljenkorteen.

    husse

    150% sijoitusaste tällä hetkellä, koska on velkaa ja nekin sijoitettuna. Metsää, asunto ja pörssiosakkeita.

    Osakepoiminnassa jokainen osake on tarkastelussa viikoittain ja en ajattele osakepoimintaa ja samaan yhtiöön sijoittamista kovin pitkäjänteisenä. Tilanteet muuttuvat ja ei kannata juuttua kiinni. Nordean osakkeet oli juuri sellaisia, minulla oli sijoitussuunnitelma ja tarkoitus oli pitää ”pitkään”. Mutta nyt Nordeat lensi salkusta pihalle joulukuussa, kun tuli ilmoitus osinkojenmaksun peruuntumisesta/lykkäämisestä. Minulle osingot on tärkeitä. Allokoin ne pääomat jo muihin yhtiöihin. Juuri nyt on vaikeaa löytää hyviä kohteita ja en työnnä nyt rahaa osakemarkkinoille.

    Sijoittamisesta kun puhutaan pitkäjänteisenä touhuna. Niin minun ajatusmaailmassa metsä on se pitkäjänteinen sijoituskohde. Kuten myös asunto. Mutta ei niinkään osakepoiminta.

    Sillä jos pörssistä pitäisi valita yksi yhtiö, joka on pystyssä vielä 20 vuoden kuluttua, niin en uskaltaisi laittaa rahoja ja lyödä vetoa minkään puolesta. Osakkeet näen 1-10 vuoden sijoitushorisontissa.

    ETF-indeksirahastoihin sijoittaminen on turvallisempaa ja sitä pitkäjänteistä sijoittamista, lisäksi ne ovat käytännössä kuluttomia. Pankkien vastaavissa indeksirahastoissa kuluja on.

    ETF-indekseihin olen sijoittunut mm. Aasiaan (siellä on tulevaisuus), kehittyviin markkinoihin, USAn S&Pn500 indeksiin ja maailmaindeksiin

    Tolopainen

    Ihmiset tulevat pettymään sijoitustoiveissan, koska viimeinen kymmenen vuotta on kestänyt kuolleen kissan pomppua, kohta se on maassa. Kaikki menee, mitään ei jää, koska mitään ei ole ollutkaan. Osakkeet ovat pelkkiä bittejä näytöllä ja raha vain paperia. Valuuttoja on ollut ja mennyt. Tasankoapinalta ei kannata liikoja odottaa, se uskoo mihin tahansa.

    jees h-valta

    Toloppa meinaa uudistaa koko rahamaailman. Mitenhän sillä maailmaa pelastetaan että alettaisiin yrityksiä ajamaan konkurssiin? Aika kaahot on lääkkeet, vai jäikö ottamatta aamusella?

    Tolopainen

    Suurin osa nykyisistä yrityksistä on hävinnyt seuraavan 20v aikana tai vaihtanut omistajaa.

    Eihän tällä nykyisellä systeemillä mitään jatkuvuutta voi edes olla, kyllä jokainen vähänkin realiteetteja ymmärtävä sen tajuaa, että ihmisiä on aivan liikaa resursseihin nähden. Suomessakin on liikaa väestöä ainakin 2milj, on suurta resurssien tuhlausta pitää väestöä näin pohjoisessa.

    Apli

    Tolopalle ei jää kun S rysmä ja Metsäliitto… Hauska mies tämä Tolppa!

    Tolopainen

    Pessimisti ei pety. Luuletko tosiaan, että sijoituksilla ja rahalla on jotain arvoa. Että säästämisellä on jotain elämän laatua parantavaa. Jos kaikki alkaisivat tosissaan säästämään osakkeisiin ja elämään 100€/kk. Koko systeemi menisi konkkaan hyvin nopeasti.

    A.Jalkanen

    Komppaan Tolopaista siinä mielessä että maailma on menossa huonoon suuntaan. Kulutuksen ja väestönkasvun vähentäminen on välttämätöntä. Eikö siinä mielessä säästäminen ja sijoittaminen ole parempi vaihtoehto kuin kuluttaminen? Moni tekee sitä vapautuakseen työstä vapaaherraksi jo ennen eläkeikää.

    Luen juuri David Attenborough’n kirjaa jossa ratkaisuksi esitetään maapallon ”rewilding” eli vapaasti suomennettuna villiinnyttäminen tai ennallistaminen. Kirjoittajan mielestä ihmisen menestyksen takana ovat olleet viime jääkauden jälkeiset maapallon tasaiset ilmasto-olot, jotka ovat perustuneet alkuperäisluonnon tasaavaan vaikutukseen, esimerkiksi hiilidioksidin sidontaan ja veden kierron säätelyyn.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 227)