Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Visakallon mainitsema sijoitus lienee metsätalousmielessä hyvä, kasvihuonekaasutase todennäköisesti myös positiivinen. Alueen monimuotoisuus heikkeni, koska avosuot ovat alueella harvinaisia nykyään.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Visakallon sijoitus suolle on tuonnut hyvän lopputuloksen, niin taloudellisesti ja myös mielestäni maisemallisesti. Mitä sitten tulee siihen, mitä vastaava raha, joka suon metsähoidollisiin toimenpiteisiin mennyt, on toinen juttu. Tolopainen olisi talousihmisenä laittanut Koneen osakkeisiin ( miljonääri), joku toinen olisi muutaman humalan samalla rahalla ottanut, siinä äärilaidat. (haudassa) Jos vielä jatketaan, vihersuojelija saattaa nähdä Visan puupeltokuusikon monimuotoisuuden tuhoamisena,avosuo tuhottu, minä taasen ihailen, että jotain näkyvää, kansantaloudellisest hyvää työtä tehty.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomessakin palkitaan noita tyhjänpäiväisiä urheilijoita, mutta vähemmän metsänomistajia, jotka tuovat talouteen rahaa. Lisäksi vielä syyllistetään luonnon turmelemisesta.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen luki vähän huonosti alkuperäisen kysymykseni, jossa kerrottiin, että ko. suo oli 60-luvulla lähes arvoton, eli se ei maksanut juuri mitään. Tämän jälkeen metsänomistaja ei ole sen kunnostamiseenkaan tarvinut käyttää omaa rahaa juuri lainkaan. 100 motin hakkuukertymä /ha on hyvin kattanut metsänomistajan omat kulut.

    Tolopainen kysyi, missä olisi parempi suo. Sellaisia lehtomaisia soita löytyy löytyy ainakin lounaisesta-, eteläisestä ja kaakkoisestakin  Suomesta. Täällä Päijät-Hämeessä ollaan jo ilmastollisestikin huonommalla alueella.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos laskisi pyöreästi tuotokseksi 400 mottia per 60 vuotta, saisi vuosikasvuksi yli 6 mottia eli melko hyvä. Tuohon vielä tuhkaa lisäksi uudistushakkuun yhteydessä?

    Tolopainen Tolopainen

    Ylittää aika reippaasti metsien keskimääräisen tuoton.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Ylittää aika reippaasti metsien keskimääräisen tuoton.”

    Ylittää kyllä, kun mukaan luetaan valtakunnan huonokasvuiset metsämaaksi luettavat kitumaat. Omilla maillani tuo suo alittaa reippaasti keskikasvun, mutta siinä pitää huomioida ojituksen jälkeinen pitkä muuttumavaihe. Viimevuosien kasvu on ollut jopa parempi kuin vastaavilla kivennäismailla.

    kmo kmo

    UPM:n kurssi taitaa olla kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. Storalla hieman alle  ja Metsä Boardin osakkeella kurssihuippu osui toukokuulle. Milloin mahtaa sykli kääntyä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    VMI: ”Puuston vuotuinen kasvu metsä- ja kitumaalla on 108 miljoonaa kuutiometriä ja keskikasvu 4,7 kuutiometriä hehtaarilla.” Etelä-Suomessa metsämaalla siis huomattavastikin tämän yli. Paraskasvuiset metsät ovat tilastojen mukaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

    Metsäyhtiöt ovat tosiaan vipeltäneet pörssissä ylöspäin, mutta ovat silti vielä halpoja verrattuina moniin hypeosakkeisiin. Omassa salkussani Metsä Group on kymmenestä osakkeesta 3 kk tuotoltaan heikoin, mutta sitä lähellä oleva Spinnova sen sijaan hyvä.

     

     

    oksapuu

    Umppi on kyllä kovassa kurssissa, varsinkin jos alta vitosen osti 🙂 …

    Eikä pihtaile osingoissa…

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 227)