Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Tolopainen

    Se on tietenkin valitettavaa, jos näin on käynyt, että perinnöttömäksi on jäänyt. Mutta jos pesä on ollut velkainen, eipä sille mitään voi.

    Visakallo

    Tolopaiselle tuntuu nämä omaisuusasiat olevan hyvin vaikea aihe. Keskustelu on hankalaa, kun toisella osapuolella ei ole edes halua ymmärtää, miten asiat kannattaa hoitaa. 35 vuotta tuli lainoja maksettua, eli ei tässä kovin muodollisia kauppoja ole tullut tehtyä. Lahjaveroja en ole koskaan maksanut. Lainat tuli maksettua työtuloilla, ja muut tulot tuli käytettyä omaisuuden kartuttamiseen. Jos Tolopainen on perinyt maansa ja metsänsä, ei se sitä tarkoita, että toistenkin pitäisi tehdä niin. Kyllähän Tolopainen sen kuitenkin tietää, kuinka suuri ero on veroprosentilla puita myydessä, jos metsä on peritty tai ostettu.

    Tolopainen

    Minä en luule mitään. Parhaatkin asiantuntijat erehtyvät. Kun katselee vaikka Nalle Wahlroosin vanhoja haastatteluja, hänkin puhuu aivan puuta heinää tulevaisuudesta. Niin ei käynyt kuten ennusti. Tuulivoima oli hänen mukaansa täyskatastrof samoin rikkidirektiivi. Puu ja työvoima ovat liian kalliita Suomessa. Ne eivät sovi samaan lauseeseen. UPM onkin menettänyt Suomessa lähes täysin johtavan asemansa Metsäliitolle. UPM seikkailee Etelä-Ameriikassa, siellä on suuret riskit. Euron kurssiin lähestyy hänen toivettaan 1.18 taalaa.

    Visakallo

    Onko nyt tulkittava niin, että Tolopainen on ainoa, joka tietää ja ennakoi asiat aina oikein?

    Tolopainen

    Riittää kun päätöksistä yli 50% menee oikein. Visakallo väittää ostaneensa kaiken ja toisaalta väittää, että periminen olisi tullut kalliimmaksi, kun siinä omaisuuden saa ilmaiseksi. Eli Visakallo ei ole maksanut omaisuuksistaan mitään. Mot.

    Rukopiikki

    Suurin osa palstalaisista on käsittääkseni sitä ikäluokkaa, että sijoitusmurheita ei enää pitäisi olla. Sijoittamalla pitää päästä taloudellisesti riippumattomaksi hyvissä ajoin ennen eläkevuosia ja yli viiskymppisenä ei enää osakekursseista harmaita hiuksia pitäisi tulla. Jos kaikki on mennyt niin kuin pitää. Silloin suurin huolenaihe on vaikkapa, että minkä värinen pilkki laitetaan seuraavaksi siiman päähän.  Se että raha tulee rahan luokse on siinä mielessä kurjaa, että nuorena kun siitä rahasta enemmän pystyisi nauttimaan ja olisi virtaa ja fysiikkaa tehdä vaikka mitä, niin silloin sitä rahaa ei monellakaan ole. Vanhana sitten on vaikka kuinka, kun ei oikein enää mikään kiinnosta, eikä mitään oikein jaksa tehdä. Suomalainen on yleensä rikkaimmillaan kuollessaan ja se on henkilökohtainen tragedia. Kumpa ne samat rahat saisi siirrettyä siihen kun oli parikymppinen.

    Visakallo

    Tolopainen erehtyi tällä kertaa, eli menee sinne 50% kiintiöön. Olisihan se periminen tullut meille kalliimmaksi perintöveron ja korkeamman puunmyyntiveron verran. Olen maksanut täyden hinnan, enkä ole niitä rahoja takaisin saanut. Nehän ovat jo seuraavilla sukupolvilla. Mikä tässä on Tolopaiselle niin vaikeaa ymmärtää?

    Per Ä Reikäs

    Rahaa tekee vain sijoituksien voitoilla ja työllä,tosin silloin toisille tekemällä.

    Per Ä Reikäs

    Onneksi olen sijoittanut polttopuihin, niitä kun nyt juuri alati tarvitaan.

    Tolopainen

    Kiina vei viime vuonna kasvomaskeja 43mrd€:lla. Eli lähes neljä kertaa Suomen metsätalouden vientimäärä. Suomessa valitellaan että velkaannutaan eikä rahat riitä. Pitäis alkaa tekemään töitä ja lopettaa valittaminen.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 227)