Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • A.Jalkanen

    En tiedä paljonko tuolla rahalla olisi saatu metsää ostettua, mutta on nykyisin ison metsätilankin arvo helposti miljoonan (Keski-Suomessa noin 150 hehtaaria puustoisena), ja tuona aikana on nostettu osinkoja eli tehty hakkuita ja mahdollisesti sijoitettu metsätuloja. Metsätilojen kauppahintaseurannan (Hannu Liljeroosin tilasto) mukaan tiloista maksetaan jopa keskimäärin 40 euroa motilta, etelän huippuhinnat jopa 50 ja Lapissakin 20.

    MaalaisSeppo

    Pihkatappi on nimensä mukainen. Pihkatappi on tehty estämään elintoimintoja. Koneen päätuotteet nimenomaan vähentävät päästöjä. Esim nopeat hissit siirtävät ihmisiä rakennuksen sisällä nopeammin kuin portaan. Ilman hissiä tarvitaan huomattavasti isommat porraskuilut, mikä lisäisi rakennuksen energiankulutusta eli saasteita.

    Tolopainen

    Kun katsoo taloyhtiöiden tilinpäätöksiä, ne maksavat Koneelle joka vuosi hissien huollosta tuhansia euroja, niiden on pakko maksaa.

    Tolopainen

    Jos osakkeilla aikoo tulla miljonääriksi, historia ei edes tunne rahastoilla rikastuneita eikä edes kahdella eri osakkeella. Valinta on oltava oikea ja yksi ainut, johon sijoitetaan.

    Metsäkupsa

    Koneella oli ainakin aikaisemmin sellainen systeemi, että hissit myytiin edullisesti, mutta huolto/ varaosat hinoilteltiin tyriiksi. Kun aikanaan tänne tuli hissiyhtiössä keskijohdossa toiminut henkilö sahalaitteistoja valmistavan yrityksen toimitusjohtajaksi, hän toi saman sapluunan.  Sahauslinjastot myydään sisään, tili tehdään huolloilla ja varaosilla. Takuukin edellyttää käyttämään alkuperäisosia ja huoltokin on oltava valmistajalta. Siitä alkoi firman kansainvälistyminen ja tuloksen teko. Tämä takaa tasaisen ja varman tulovirran huonoinakin aikoina, jolloin uudet laitteistot menevät huonommin kaupaksi

    pihkatappi

    Metsäkupsalla hyvä huomio, tähän suuntaan muutkin yhtiöt ovat pyrkineet, tai ainakin tuon huollon merkitystä on korostettu ja sen kasvua on raportoitu. Tasainen kassavirta syklisessä teollisuudessa.

    Tolopainen

    Suuret yhtiöt voivat luoda omia standardejaan, esim. matakapuhelinverkot. Microsoft päivittää omat ohjelmansa. Matkapuhelimet eivät käytännössä toimi ilman googlen päivityksiä ym. Suuret jenkkiyhtiöt hallitsevat teknologista kehitystä ja voivat vakoilla kaikkea tietoverkoissa tapahtuvaa liikennettä. Kiina voi jonkin verran laitaa kampoihin. Euroopalla ja Venäjällä ei ole mitään sanomista. Venäjä jää kehityksestä yhä enemmän jälkeen.

    A.Jalkanen

    Ei asu. Muutkin Metsälehden nimimerkit voivat todistaa.

    Per Ä Reikäs

    Suomalaiset metsäyhtiöt luotettavia, et paljoa voita/etkä paljoo häviä kuiteskaa.

    Tolopainen

    No ehkä sitten olen erehtynyt. Ei ilmeisesti kannata alkaa selvännäkijäksi, vaikka siihen nyt aikaa olisikin.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 227)