Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Kalle Kehveli

    Kyllä minulla olisi keinot verottaa, nythän rikkaat ja ulkolaiset yritykset maksavat veroa muutaman prosentin tai ei ollenkaan, kun se pitäisi olla miljoonatuloista 50-60%. Julkinen sektori ja varsinkin sen palkkataso on noussut aivan liian paljon. Oikeaa tuottavaa työtä ei enään arvosteta palkkauksessa, kun siihen ei ole yksinkertaisesti mahdollisuuttakaan. Maailmanmarkkinat määräävät palkkatason. Toisten rahoja on julkisellapuolella helppo käyttää.

    Metsäkupsa

    Ensinnäkin pitäisi kansainvälinen verokilpailu saada aisoihin, ennen ei tosirikkailta , kuten myös suur-yrityksiltä taideta verotuottoja oleelisesti saada lisää perittyä.

    En tiedä mitä aika tuo tullessaan, mutta jatkuva elvyttämien velaksi ja julkisen sektorin paisuminen eivät hyvää lupaa. Kai tämä douppaus jatkuu niin kauan, kuin markkinoilla on uskoa keskuspankkien kykyyn säilyttää luottamus. Jos luottamus alkaa loppua, alkaa kyllä semmoinen markkinamyrsky, jota ei ole aikoihin nähty. Kupla paljastuu aina jälkikäteen.

    Ola_Pallonivel

    Korko tulee vielä olemaan esim. 5%, joka on sekin hyvin maltillinen. Jokainen voi siitä laskea, paljonko on korkokulut vuodessa valtion velan ollessa 130 miljardia. Lisäksi sitä velkaa pitäisi pystyä lyhentämäänkin.

    Sen kun suhteuttaa valtion 60 miljardin budjettiin, niin kyllä siinä joutuu päättäjät päätä raapimaan monta kertaa. Sen jälkeen on turha haaveilla asumistuista yms.

    Tolopainen

    Kun on menty siihen, että keskuspankit rahoittavat valtioita painamalla lisää seteleita, niin miten se voisi johtaa korkojen nousuun. Tuo setelipainatus pitäisi ensin lopettaa, että rahalle tulisi kysyntää. No ei, tule kun ei tarvitse investoida eikä paljon rakentaa asuntoja. Suomessa rakennettiin jo 70- luvulla yli 70000 asuntoa vuodessa. Nykyisin vain muutama kymmenen tuhatta. Kaikki infra on jo valmiiksi rakennettu. Pitäisi tulla sota, että tulisi kysyntää.

    Rahamarkkinoilla on menossa sellainen toiminta, joka on ollut kiellettyä ja on kiellettyä nykyisinkin, siksi valtioiden velkapaperit kulkevat keskuspankkiin bulvaanien kautta. Suomessa valtion velkapapereita ostavat eläkevakuutusyhtiöt, joilta ne ostaa Suomen pankki, joka on EKP:n haarakonttori.

     

     

    Puuki

    70-luvun halvalla rakennetut k-taloasunnot esim. on yleensä kannattavampaa purkaa kuin korjata. Infra ei ole aina olemassa , sitä pitää uusata muutaman vuosikymmenen välein.   Jonnekin ne uudet asunnot kuitenkin rakennetaan.  Siksi Helsingin seudulla asuntojen hinnat nousee 8 % vuodessa, kun haalitaan sinne liikaa porukkaa.    Asumistuet nousi ja nousee  liiaksi koska asuminen ja eläminen muutenkin on ylihintaista siellä päin.     Romahdusta ei oikein voi antaa tulla hinnoissa koska monilla isokenkäisillä, vakuutusyhtiöillä  ja ammattiyhdistysliikkeillä mm. on liian paljon taloja ja tuloja ko. systeemistä.

    Setelien lisää painaminen johtaa yleensä jossain vaiheessa inflaation kiihtymiseen ja korkojen nousuun.  Jos tuleekin deflaatio, niin se on useimmiten vielä huonompi juttu talouselämälle.  Kukaan ei sijoita eikä osta mitään , kun odotetaan hintojen laskemista. Huomenna ostat  halvemmalla kuin tänään…

    Tolopainen

    Miten se inflaatio laukaisi suurissa vanhustentaloissa kuten Euroopassa ja Jenkkilässä. Talouden painopiste on tulevaisuudessa Aasiassa ja Afrikassa, ei se maailman loppu tapahdu kuitenkaan vielä tällä vuosisadalla. Kyllä kulutus globaalisti kasvaa vielä 100v.

    rööri roope

    Kyllä vihreillä on laput silmillä kun luulevat maailman ja suomen parantava kuten A J aiemmin totesi.

    En tältä istumalta usko että vihreät on niin hölmöjä,mutta eihän sitä voi tietää.Poikkeuksiakin on puoleen ja toiseen.

    Ja kepu ja punaiset huh huh.

    Tolopainen

    Mitä tekemistä vihreillä on Suomessa, eihän täällä teollisuus ole kasvanut enää vuosikymmeniin. Työpaikat ovat vähentyneet sadoilla tuhansilla. Suuret ikäluokat lähtivät eläkkeelle, työvoiman nettopoistuma oli lähes puolimiljoonaa. Missä ne työpaikat ovat, joihin piti olla pulaa tekijöistä. Teollisuuden päästöt ovat enää murto-osa mitä olivat 70-luvulla. Lähes kaikki hiilivoimalat on suljettu ym.

    MJO

    Kyllä minulla olisi keinot verottaa, nythän rikkaat ja ulkolaiset yritykset maksavat veroa muutaman prosentin tai ei ollenkaan, kun se pitäisi olla miljoonatuloista 50-60%. Julkinen sektori ja varsinkin sen palkkataso on noussut aivan liian paljon. Oikeaa tuottavaa työtä ei enään arvosteta palkkauksessa, kun siihen ei ole yksinkertaisesti mahdollisuuttakaan. Maailmanmarkkinat määräävät palkkatason. Toisten rahoja on julkisellapuolella helppo käyttää.

     

    Minusta 50-60% verotus on toisten rahojen käyttöä enemmän kuin mikään. Täällä ei olisi yhtään kannattavaa kansainvälistä yritystä tuollaisella verotuksella. Julkinen sektorikin sentään tuottaa palvelua. Ei nuo Attendot  yms. kovin paljoa ole parantaneet palvelua ja varsinkaan hintaa.

    Kalle Kehveli

    Vihreät ovat iskeneet nyt pohjoisen yhteismetsiin, kun muuta toimintaa ei enään ole. Pitää saada viedä vielä tuhkatkin pesästä. Pohjoissuomesta helppo tehdä reservaatti, kun viedään viimeinenkin elinvoima pois.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 227)