Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • Visakallo

    Näin varmasti on. Siihenkin kiinalaiset laittavat todennäköisesti eniten paukkuja, koska heillä on vähänlaisesti viljelyyn soveltuvaa maata asukaslukuunsa nähden. Ovat sen takia hommanneet jo Afrikastakin suuret määrät viljelymaita.

    Tolopainen

    Nämä luomuhömpät eivät johda mihinkään, satojen puolittaminen ei tule kysymykseenkään. Epäterveellistä bakteeripitoista ravintoa ei kannata tuottaa. Geenitekniikan edistäminen ja käyttöönotto olisi yksi tärkeimmistä asioista, jolla voitaisiin pelastaa miljoonia ihmishenkiä joka vuosi. Mutta taikausko vallitsee ja geenitekniikkaa vastustetaan ja tosiasioita hämmennetään.

    Metsäkupsa

    Allekirjoitin 10 vuoden vuokrasopimukset pelloista, vuoraaja kysyi onko minulla mitään sitä vastaan, että hän aikoo luomutuotantoon siirtyä. Minulle se sopii ja oli yllätys, että typpisadon lisäksi luomussa voi käyttää sitä varten kehittyjä kaupan lannoitteita.                   Tähän asti suorakylväneet, jatkossa nelivuotikierossa apilan jälkeen oikea kyntö. Sehän sopii, saa kivipuimurikiviä tiepohjiin, kuten vanhoina aikoina. Oli kilomääräisesti isoin sato pellosta vuosittain, eikä pettänyt kato kivienpuoleen.

    Tolopainen

    Miksi et myynyt, vuokraajalla on tukioikeutesi, et voi saada niitä koskaan takaisin.

    Puuki

    Tukioikeuksista voidaan tehdä sopimus (ja yleensä on tehtykin) vuokraajan kanssa jossa tukioikeus siirtyy takasin mo:lle kun vuokrasopimus päättyy .

    Luomutuotanto toimii  hyvin, jos on siihen osaamista ja muutama vuosi aikaa odotella maaperän parantumista entistä parempaan viljelykuntoon .

    Tolopainen

    Jaa niinkö, jos henkilö ei ole aktiiviviljelijä niin miten ne oikeudet siirtyvät sellaiselle, joka ei niitä voi käyttää viljelemällä. Ne poistetaan  kahden vuoden päästä, jos lopettaa viljelyn muutenkin. Luomussa on paremmat tuet ei se muuten kiinnostaisi.

    Puuki

    Olematta aktiiviviljelijä voi pellon omistaja kasvattaa vaikka heinää ja myydä pystyyn maanviljelijöille.  Tai sitten voi perustaa vaikka riistapellon .

    Tolopainen

    Aktiiviviljelijä juurikin viljelee peltojaan. Ei sadonkäytölle ole mitään määräyksiä, riistapeltoankin voi olla 15%. Siis on viljeltävä hyväksytyllä tavalla ja kasveilla.

    MJO

    Käypä Tolopainen tarkistamassa Nesteen kurssi, ettei totuus unohdu. Vajaat 1300% ylös 10 vuodessa. Aika reilusti nousi ennen sitäkin.

    Tolopainen

    Tiedän tarkkaan  paljonko on noussut, jotta ei mene läpi nuo prosentit. Minkäpä sille voi, että rahanarvo tuhotaan ja osakkeet nousee. Ei ole tuo yhtiö kuitenkaan 50mrd€ arvoinen eikä Tesla 600mrd€. Myydäänkö nuo marsilaisille noihin hintoihin. Kyllä nyt apinalauma on riehaantunut ruuduilla näkyvistä numeroista.

    Mitään talousongelmia ei ole ratkaistu viimeisen 10v aikana, ongelmat on peitetty seteleillä. Ilmastonmuutos etenee ja lajien tuho. On se tietenkin liikuttavaa, kun köyhä kansaa auttaa rikkaiden varallisuuden kasvua. Piensijoittajat ostavat kiehuvasta pörssistä osakkeita.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 227)