Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 227)
  • Sijoittaminen

    Laitetaan tulille tästä oma ketju. Mihin sijoitatte mieluiten, metsän ostamiseen vai muualle? Mietittekö tuoton ja riskin suhdetta? Pitääkö pääoma olla turvassa? Entä sijoitushorisontti: kuukausia, vuosia vai vuosikymmeniä? Entä oma asunto: mikä on sen rooli kokonaisuudessa?

    Itselläni salkku sisältää tällä hetkellä: omakotitalo, yksi sijoitusasunto, yksi metsäpalsta, kesämökki (yhteisomistuksessa), tontteja. Tarkoitus olisi siirtää varoja pois asunnosta jonnekin muualle, mahdollisesti takaisin metsään ja siitä kenties metsäyrityksen sijoitustuotteisiin. Pääoman tuotto ei ole välttämättä aina rahaa, vaan elämänlaatuun (itsen ja läheisten) sijoittaminen myös tärkeää, ja siksi oman kesäpaikan hankinta asialistalla.

  • mehtäukko

    Niin. On kysyttävä uudelleen, miksi puuntuottaja/jalostaja-tahot vaikenevat? Onko se tietoinen valittu linja?

    A.Jalkanen

    Jalostajatahot eivät varmaan halua antaa lausuntoja, jotka voivat häiritä puumarkkinaa, mutta kyllä ne varmaan kauhulla seuraavat puuenergiabuumia ja päästöyksiköiden hinnan nousua. Ja vaikuttavat taustalla lobbaamalla poliitikkoja. Puuntuottajatahoista ainakin metsärahastot ovat ainakin tähän saakka pitäneet metsien arvoa sijoittamiseen sopivana. Ehkä niillä on tarkoitus tehdä pikavoittoja ja myydä sitten metsänpohjat pois?

    Tolopainen

    Kenelle rahastot voisivat myydä metsänsä pois kannattavasti. Tulevaisuudessa meillä on paljon ylimääräistä metsä-ja peltomaata. Kun energiantuotanto kehittyy ja sitä on rajattomasti, aletaan tehdä synteettisiä elintarvikkeita ilman hiilidioksidista ja hajottamalla vedestä vetyä.

    mehtäukko

    Ne jk- rääseiköt ovat kyllä arvottomia.

    A.Jalkanen

    Joku ehti jo kommentoida että synteettinen ravinto vaatii myös typpeä, mutta ammoniakin tuotannosta (lannoiteteollisuus) tulee paljon päästöjä. Ehkä typensitojabakteereista ja palkokasveista tms. saadaan tähän apua.

    oksapuu

    Rahastot myydään rahastoille ja näemmä ulkomaille…

    Tai sitten jos verotusta muutetaan niin niistä tehdään yhteismetsiä.

    Tolopainen

    Nyt ei kannata alkaa sekoittaa ammonium suoloja tähän tulevaisuuden visioon. Typpeä on rajattomasti ilmassa ja sitä saa sieltä aika helposti kun on energiaa.

    Scientist

    Jo 1970-luvulla ennustettiin, että tulevaisuudessa ravinto nautitaan pillereinä. Ei oikein näin ole mennyt, vaan pikemminkin on pyrkimys luonnonmukaisuuteen. Ainoa  synteettinen jossa voisi olla järkeä  on hiivaproteiinit, joita on ollut (esim Quorn) kaupoissa pitkään ilman suurempaa menestystä.

    Jovain

    Eihän vaikeneminen mitään uutta ole, on näillä palstoillakin jokapäiväistä. Tuskin kuitenkaan sen takia, että klusteri on ehdotonta huippua Suomessa. Johan siitä kannattaa vaieta, mutta isot ovat uhkatkin. Ilmasto, jota hoidetaan ja vaikka pitää koko Suomi asuttuna, on syytä pitää tai hoitaa metsät viljeltynä. Mennään jo unelmissa tai Suomen metsät ovat kaupan eli ovat myytävänä, näyttää olevan tätä menoa. Kannattaako jämähtää paikoilleen ja pitää kiinni ehdottomista kannoistaan?

    A.Jalkanen

    Ruuan tuotanto biotekniikan avulla on kovaa vauhtia tulossa ja voisi olla hyvä sijoituskohde.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 227)