Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)
  • Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

    Merkitty: 

    Asia kiinnostaa ja haluaisin mielipiteitä/neuvoja.

    1. Mitä mieltä olette rahan sijoittamisesta (osuuksien ostaminen?) yhteismetsään?

    2. Mikä on summa mitä pitää sijoittaa, että  homma olisi järkevää? Joku joskus kirjoitti jossain, että rahalla sijoittavat ovat yleensä sijoittaneet 25000€ (Lapin yhteismetsästä oli kyse).

    3. Mitä hyviä puolia sekä riskejä yhteismetsään sijoittamisessa on?

    4. Mistä löydän ne yhteismetsät, mihin kannattaisi sijoittaa?

    5. Millaista tuottoa yhteismetsistä saa?

    6. Missä päin olevat yhteismetsät ovat järkevin valinta?

    Kaikki neuvot kiinnostaa…

  • Jean S

    No myynnissä olevilla yhteismetsäosuuksilla se tuotto näyttää olevan 1 % luokkaa. Sitä on sitten hankala sanoa, että minkä verran on sellaisia yhteismetsiä, joissa on tulevaisuudessa luvassa metsien muuttumista tukkipainotteisemmiksi niin, että korkea ostohinta on sillä perusteltavissa.

    Kun täällä nyt tiedetään kaikenlaista, niin kysyisin, että onko joku menestyksekkäästi onnistunut ostamaan metsätilan ja liittymään sillä yhteismetsään? Harkitsen ryhtyväni sosiaalipummiksi syksyllä ja sillä mietiskelen, että suoraa omistusta voisi vähentää. Miten rehellisesti liittyjien metsätiloja siis arvioidaan ja millä perusteilla?

    Puuki

    Niin, olisi ihan mielenkiintoista kuulla kokemuksia esim. yhteismetsien hinnoittelupolitiikasta.    Miten päätökset tapahtuu ja kuka /ketkä lopulta päättää myyntihinnoista , hoitotoimista ja hakkuista ?     Saattaisi vähän kyrsiä, jos olisi esim. hoitanut metsiään tietyn pitkän ajan suunnitelman mukaan ja sitten yhteismetsä päättäisikin  vaikkapa heti liittymisen jälkeen realisoida esim. parhaita kasvatuskuvioita rahan puutteessa jollain omalla tyylillään joka ei vastaisi alkup. omistajan käsityksiä tuottavasta ja hyvästä metsänkasvatuksesta.

    Timo Heikki

    Yhteismetsää hoidetaan metsäsuunnitelman mukaan. Suunnitelma hyväksytään osakaskunnan kokouksessa yleensä 10v jaksolle. Toiminta on tuottavaa ja hyvää metsänkasvatusta. Se tarkoittaa käytännössä 70-90v kiertoaikaa. Riippuu tietysti maapohjasta ja sijainnista. Kiertoaika pyritään optimoimaan. Hoitokunta päättää myyntihinnoista ja hakkuista.  Käytännössä on myytävä parhaiten tarjoavalle.

    Timo Heikki

    Monet on kilpailuttaneet eri yhteismetsiä metsiä liittäessään. Silloin saa ainakin vertailtavia tarjouksia. Tietääkseni liitokset on olleet aika reiluja. Mitään huijauksia ei ole tehty. Tiedossani on enemmänkin sellaisia liitoksia jossa yhteismetsä on ollut häviäjä, koska on annettu liikaa osuuksia metsää vastaan.

Esillä 4 vastausta, 71 - 74 (kaikkiaan 74)