Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)
  • Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

    Merkitty: 

    Asia kiinnostaa ja haluaisin mielipiteitä/neuvoja.

    1. Mitä mieltä olette rahan sijoittamisesta (osuuksien ostaminen?) yhteismetsään?

    2. Mikä on summa mitä pitää sijoittaa, että  homma olisi järkevää? Joku joskus kirjoitti jossain, että rahalla sijoittavat ovat yleensä sijoittaneet 25000€ (Lapin yhteismetsästä oli kyse).

    3. Mitä hyviä puolia sekä riskejä yhteismetsään sijoittamisessa on?

    4. Mistä löydän ne yhteismetsät, mihin kannattaisi sijoittaa?

    5. Millaista tuottoa yhteismetsistä saa?

    6. Missä päin olevat yhteismetsät ovat järkevin valinta?

    Kaikki neuvot kiinnostaa…

  • Reima Ranta

    Kuinkas tähän oikeudenmukaiseen liittymishintaan päädytään? Miten laskenta suoritetaan kun mitään korkojahan ei tarvita, eikö niin?

    Jätkä

    Metsäkeskus ”jyvittää” kaikki.

    Timppa

    Kuinkas tähän oikeudenmukaiseen liittymishintaan päädytään? Miten laskenta suoritetaan kun mitään korkojahan ei tarvita, eikö niin?

    Meillä perikunnasta muodostettiin yhteismetsä.  Johainen perikunnan jäsen sai omistusosuuttaan vastaavan osuuden yhteismetsästä.  Korkojahan ei tietenkään tarvinnut laskea ja jako oli luonnollisestikin tasapuolinen.  Jos metsäomaisuutta jaetaan luonnossa, niin silloin pitää tietenkin ottaa odotusarvot huomioon.  Miten ne määritellään  yhteismetsään liittyttäessä siihen en osaa ottaa kantaa.  Kai yleensä summa-arvomenetelmällä-

    Reima Ranta

    Niinpä, Metsäkeskus jyvittää – miten se tapahtuu? Tapion taulukotkin ovat huuhaata, ellei niissä kerrota laskentakoron suuruutta. Ratkaiseva tekijähän on se, mitä korkoa käytetään. Odotusarvokin on ratkaisevasti kiinni käytettävästä korosta, taimikon arvoista puhumattakaan.

    Aikanaan Metsäliitto viritteli yhteismetsää, jonka tarkoitus oli ryöstää ymmärtämättömiltä nuoret metsät ja taimikot, kun 7,5% oli käytettävä laskentakorko.

    oksapuu

    Ainahan voi pyytää tarjouksen…

    Isoilla yhteismetsillä on ihan palkattua henkilökuntaa mitkä hoitaa näitä tilojen liittämisiä osuuksia vastaan…

    Hiukan on vaan itsellä sellainen kutina että paremman tuoton saa kun myy tilan vapailla markkinoilla.

    Jätkä

    Jos puolueeton arvioitsija ei käy, eikä omat taidot riitä, niin silloin on vain kaksi vaihtoehtoa: – Jäädä ulkopuolelle, tai olla liittymätä yhteismetsään.

    Se on vain niin yksinkertaista!

    Puuki

    Jos pyytää tarjouksen metsän liittämisestä johonkin yhteismetsään, kannattaa tila arvioida tai arvioituttaa muillakin kuin yhdellä arvioitsijalla ja selvittää arvioititapa ennakkoon. Varsinkin jos on kyseessä hyväpuustoinen tila.

    Timppa

    Vapailla markkimoilla myytäessä joutuu maksamaan myyntivoittoveron.  Yhteismetsään liityttäessä ei.  Tämä vaikuttaa tilannetta tasaavasti.  Millaista tuottoa sitten saa, niin sehän riippuu tietenkin siitä kuinka viisaasti onnistuisi sen myyntihinnan sijoittamaan.   Helposti sitä voi hävittääkin.  Yhteismetsässä  pääoma säilyy ja tuottokin on taattu.  Ei tarvitse miettiä sijoitusvaihtoehtoja.

     

    tamperelainen tamperelainen

    Mitenkä tuo metsävähennys käsitellään YM:n liittyessä ?

    Planter Planter

    Verotuksellisesti alueen liittäminen yhteismetsäosuuksia vastaan ei ole luovutus, joten siitä ei myöskään liittyjän tarvitse maksaa varainsiirtoveroa tai mahdollisia luovutusvoitto-tai lahjaveroa, mutta se ei myöskään muodosta uutta metsävähennyspohjaa.

    Liitettäessä metsää yhteismetsään siirtyy käyttämätön metsävähennys yhteismetsälle. Metsävähennyspohjan siirtyminen yhteismetsälle edellyttää, että liitettävä tila tai määräala on metsävähennyskelpoinen ja siihen kohdistuu käyttämätöntä metsävähennyspohjaa eikä liitettävästä metsästä makseta rahakorvauksia.

    Yhteismetsäosuuksien hankinnasta ei muodostu metsävähennysoikeutta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)