Keskustelut Metsänomistus Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 74)
  • Sijoittaminen (rahalla) yhteismetsään

    Merkitty: 

    Asia kiinnostaa ja haluaisin mielipiteitä/neuvoja.

    1. Mitä mieltä olette rahan sijoittamisesta (osuuksien ostaminen?) yhteismetsään?

    2. Mikä on summa mitä pitää sijoittaa, että  homma olisi järkevää? Joku joskus kirjoitti jossain, että rahalla sijoittavat ovat yleensä sijoittaneet 25000€ (Lapin yhteismetsästä oli kyse).

    3. Mitä hyviä puolia sekä riskejä yhteismetsään sijoittamisessa on?

    4. Mistä löydän ne yhteismetsät, mihin kannattaisi sijoittaa?

    5. Millaista tuottoa yhteismetsistä saa?

    6. Missä päin olevat yhteismetsät ovat järkevin valinta?

    Kaikki neuvot kiinnostaa…

  • Gla

    ”Jees h-valta, Jätkä, Tolopainen, arto, Jovain, antinpoika, Suorittava porras ja monet muut aktiivit”

    Yhtään vähättelemättä kenenkään osaamista, tuossa se painajainen omaa omaisuutta koskevasta yhteistyöstä taisikin tiivistyä. En jaksa uskoa siihenkään, että tälle palstalle kerääntyisi äärimmäiset persoonat tai että kirjoitukset virtuaalimaailmassa ja ajattelutapa reaalimaailmassa olisi pahasti ristissä. Tällaisia me kai ollaan. Siksihän metsälakiakin muutettiin. Oli tarve vastata huutoon metsänkäytön monipuolistumisesta.

     

    Jätkä

    Jos minä olisin mukana yhteismetsässä, eikä olisi enää intoa ja kuntoa osallistua töihin siellä, antaisin kaiken toiminnan muille, mielellään niin, että minun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa rahat tililleni.

    Reima Ranta

    Takavuosina näytti (nyt en ole seurannut), että puukuutioita sai yhteismetsäosuuksia ostamalla halvemmalla kuin tilan ostamalla. Jostakin syystä yhteismetsäosuuksien tuotot olivat kuitenkin varsin vaatimattomia. Heräsi kysymys, mistä on kysymys? Vaikutelmaksi jäi, että yhteismetsäosuuksien ostaminen saattaisi olla perustelua, mutta edellyttäen enemmistön saamista.

    Niin paljon parjattuja ja halveksittuja kuin pikavoitot ovat metsätaloudessa olleetkaan, niin ne taitavat (aikuisten oikeasti) olla ainoat todelliset voitot. Muut ovat enemmän tai vähemmän kyseenalaisia, jo vaatimattomillakin laskentakoroilla.

    oksapuu

    Joskus sotien jälkeen yhteismetsän osakkaat kävi vielä yhteismetsän mailla palkkatöissä…

    Nykyisin osakkaat kuittaa rahat tilille kerran tai kaksi krt. vuodessa, ammattilaiset hoitaa työt. Nyt on muotia perustaa näitä suvun yhteismetsiä, eiköhän nekin jonkun sukupolven jälkeen siirry ammattilaisten hoitoon…

    jees h-valta

    Planter, olen ilman muuta valmis tällaiseen hienoon hankkeeseen näiden loistavien tovereiden kaas. Alahan katsella sopivia ostettavia vaan ja laitetaan hösseliksi.

    oksapuu

    Ei se jesse yleensä noin mene…

    Laitatte vaan omistamanne metsätilat yhteen ja muodostatte yhteismetsän. Jaatte sitten osuudet keskenänne…

    Siitähän se rahanteko sitten alkaa…

    harrastelija

    Olin ostamassa takavuosina erään pienen yhteismetsän osuutta. Osuudella oli #haamutila” nimettynä ikäänkuin oikea tila ja määrätty määrä ha:ita. Jotain reilut 2 000 ha yhteensä. Silläkin tuntui olevan jo päätoiminen vetäjä ja hallitukseen oli ikäraja alle 60 v. Eli kuluja noin pienelle yhteismetsälle kertyi. Siihen saakka oli kuitenkin joka vuosi tullut jotain tuloa omistajille!

    jees h-valta

    Aina sitä mökkireisun mennen tullen jonkun palstan käy läpi. Ei niissä kauaa nokka tuhaja. Ja suorittavahan tekee nytkin vaikka millaisen rääseikön kun on pakko kun firma käskee. Ja se firmahan olisi silloin me. Ja hän.

    Puuki

    Mitenkäs tämmöinen yhteismetsä , joka näin sähköisenä aikana voisi olla mahdollista hoitaa: jokainen yhteismetsän osakas saisi osuutensa entisen oman metsänsä tuotosta ja saisi päättää metsänhoidosta haluamallaan tavalla. Mahdollisten lisämetsien ostamisen jälkeen hankitut metsät hoidettaisiin yhteisen suunnitelman mukaan ja tuotto & kulut jaettaisiin maksu- osuuksien mukaan. Kirjanpitotietojen siirto ja kokouksetkin voisi tapahtua nettiyhteyksien avulla. Veikkaan että tavallinen yhteismetsä toisi liian monta vastakkaista mielipidettä ja  samalla kaavalla koko yhteismetsän hoitaminen ei onnistuisi .

    Timppa

    Meikäläisellähän on kokemusta yhteismetsästä.  Se on mainio tapa hallinnoida olemassa olevaa, vaikkapa jonkun perikunnan, omaisuutta.  Selkeä päätöksenteko ja perinnönjaot helppoja.  Ei tarvitse lohkoa.  Verottajakin tukee pienemmällä verolla.  Hallinto saattaa maksaa joskus sitten niin paljon, että veroetu menee,

    Meillä voivat osakkaat osallistua istutuksiin.  Useimmissa ei onnistune.  Osakaskunnan kokuksetkin ovat sopuisia.  Yleensä syödään hyvä lounas jyväskyläläisessä ravintolassa.  Hoitokunnan kokukset jonkun kotona.  Hoitokunnalle ei makseta palkkiota.  Ainoa varsinainen hallintokulu on kirjänpitäjän palkkio vajaa 1 prosentti verotettavasta tulosta.  Meillä yhteismetsä on erittäin kannattava järjestely.

    En kuitenkaan suosittele yhteismetsäosuuden ostamista  Ne lienevät hinnoiteltu aika kalliiksi.   Paremman tuoton saa etenkin, jos pystyy itse panostamaan hoitotöihin omassa metsässä.  Euroja enemmän saattaa kuitenkin monelle merkitä mahdollisuus toteuttaa jotakin muuta kuin päätyötä.  Perkaukset käyvät erittäin hyvästä kuntoilusta.

    Jos on olemassaoleva tila, niin liittäminen yhteismetsään on vaivatonta.  Ei tule veroseuraamuksia,  Valtio maksaa liittämisestä asiheutuvat kulut.  Tietenkin yhteismetsän pitää hyväkstä liittyjä osakkaakseen ja liittyjän pitää saadaa oikeudenmukainen määrä yhteismetsäosuuksia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 74)