Keskustelut Harrastukset Sienet suoraan metsästä joulupöytään

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Sienet suoraan metsästä joulupöytään

    Sienestyskausi jatkuu Etelä-Suomen metsissä.
    Sienet voi kerätä nyt suoraan metsästä joulupöytään.
    Jäätyneet suppilovahverot on kätevintä kerätä suoraan pakastusrasiaan.
    Metsistä löytyy edelleen suppilovahveroita, orakkaita ja jopa kantarelleja.
    Sienissä ei ole toukkia eikä multakaan tartu kohmeisten sienten jalkoihin.
    Yle

  • Visakallo

    Sienten lisukkeeksi hain lähikaupan pakastealtaasta pienen ja sieppeän 11 kg kotimaisen harmaasuolatun joulukinkun.
    Millä te arvon palstalaiset aiotte selviytyä Joulun yli?

    Korpituvan Taneli

    Ei ole kinkkua eikä sieniä Joulupöydässä.
    Eiköhän se Joulu mene sillä normaalilla reseptillä. Miksi pitää syödä kaikkea hyvää juuri Jouluna? Saman rahan saa helpommin hukattua nostamalla piirun verran tasoa arkiseen pöytään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    arto

    Meillä jouluun kuuluu kinkku riisipuuro ja lakkasoppa ja sitä menee paljon. Sain työnantajalta pakaste vastan se korkataan sitten joulusaunassa, juomana jouluruokailussa punkku/kotikalja, perinteen mukaan syömme melkein läpi yön eli aina kun on nälkä, niin jouluviikolla elämme vain puuroilla että lihan himo yltyy, Meillä valkea joulu sienet lumen alla, mutta syksyisiä sieniä tietty löytyy Vielä vanha sanonta pitää paikkaa jouluna ja jussina saa…….. syödä aina jos jaksaa.

    Visakallo

    Makuasioitahan nämä toki ovat.
    Muistui mieleeni taannoin kaksi veljestä, joille heidän äitinsä paistoi aatonaattona yli kymmenkiloisen kinkun.
    Joulupäivän aamuna se oli kahteen mieheen jo syöty, ja äitimuori joutui paistamaan pojilleen vielä toisenkin kinkun!

    Puuhastelija

    Ihan normiruuat. Riisipuuroa aamulla ja sitten iltapäivällä laatikot yms. Ja sianjalka. Täksi jouluksi pitäis koittaa hommata useaa sorttia kalaa Joulupöytään.

    e-h

    Meellä syyvvään läpi vuon kunnolla,eekä aenostaan jooluna.

    Hiluxmetsuri

    Eilen tuota suppilovahverointia toteutettiin. Olivat sienet sopivasti jätkänkynttilätyömaan vieressä odottelemassa jouluvieraita.

    Joulun ruokiin kuuluvat perinteiset eväät, mutta kinkku on minikokoa ja sekin kun on kärvennetty ja jäähtynyt niin kokee leikkauksen luovuttaen valtaosan lihastaan pakastimeen hernekeiton aineksiksi. Näin ei tartte viikon pahentunutta lihaa syödä keitossa. Lanttulaatikko on hyvää kinkun kanssa. Sinappi saa olla tulista.

    Joulu ei ole joulu ilman itsetehtyä graavilohta. Mätiä ja smetanaa, sipulisilppua. Savulohta ja maksimaalisen maukkaita pottuja. Sit juomaksi mehua ja lopuksi suklaata. Kahaviakin. Viunat ja viinit eivät ole olleet listalla noin vuosikymmeneen.

    Lopuksi: mikä on mielestänne maksimaalisen maukkain pottulajike? Puikulaa ite ehdottaisin, mutta onko muita?

    Puuhastelija

    Lapin puikula on maukkain. Yksi potunkasvattaja kehui Opera-lajiketta. On kuulemma hyvä muusipottu ja hyvänmakuinen.

    Ammatti Raivooja

    Paras lämpötila sulattaa kinkku -2-+5 astetta
    Ulkona +9,5 astetta
    No eikait se siitä mikskää.

    Aukusti

    Lapin Puikula , omalta maalta ja itse kasvatettuna on mielestäni maukkain ja väriltäänkin mellyttävä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)