Keskustelut Tekniikka Shindaiwa 446s talvitesti

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Shindaiwa 446s talvitesti

    Täälläkin on välillä puhuttu sahojen toimivuudesta talvella. Oli joutopäivä niin rupesin tekemään pikku testin omalle sahalle kun 550 huskistakin tämmönen oli ainakin tehty.

    Tuo 446 vastaa 452 joka löytyy nykyään echon listoilta, väittävät että ois sama saha mutta ite ostin shindaiwan merkilllä vielä 452. Erittäin luotettavia sahoja olleet.

    Ois kiva nähdä näitä kokeita muistakin sahoista.

  • Jätkä

    Ihan hyvä, mutta ei tuossa vielä oikein tullut oikea vaikeusaste mukaan.

    Sahan toimintavarmuus tulee kunnolla esiin, kun lumi on vastasatanutta pakkaslunta, siis aivan kevyttä höttöä, taikka paksun lumen pohjakerrosta, jossa pakkaslumi on kuin puuteria = puuterilumi.

    otetaan tilanne, jossa puun tyvi on esim lapioitu näkyviin ja aletaan sahata lämpimällä sahalla rungon vasemmalta puolen kaatokolon yläsahausta, jolloin käynnistinlaite uppoaa jonkin verran puuteriin. Kun kolo on tehty ja sahataan kaatosahausta, tippuu puusta kevyttä pakkaslunta käynnistyslaitteen ritilöille ja saha imaisee sen sisään – eli syötetään sahalle kevyttä lunta.

    Jos sahan ilmanpuhdistin ei kuuraannu ja sahan käynti huonone, on kyseessä hyvin talvea kestävä saha.

    Kun vielä sahan käyttäjä huomio tuon lumensyönnin mahdolliset haitat – mm moottorin lämpötilaan vaikuttavan lumen / veden jäähdytystehon ja käyttää sahaan kuuluvia talvisarjoja, niin mikäs on sahaillessa.

    kawatus

    Tuon parempaa pakkaslunta ei ollut tarjolla ja todelliset testithän vaatii vähän pidemmän todellisen käytön metsässä. Ainut kerta kun on tullut metsässä ongelmia sahan kans oli kun laitoin imuläpän talvi asentoon kovalla pakkasella. Kaasu vipu/vaijeri alkoi jäätyä kylmän ja lämpimän rajassa ja tyhjäkäynti oli ”vähän” korkea ☺ sen koomin en ole talvi läppää käyttänyt.

     

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)