Keskustelut Puukauppa Seurassa metsäasiaa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 145)
  • Jätkä

    Eihän tuollaisessa tilanteessa myyjä petä ketään, ostajalla on mahdollisuus, varsinkin jos hän on taitava ammattilainen metsätaitoilussa, eli metsien arvioinnissa.

    Kuitenkin homma tuntuu niin hölmöltä, kun nykyään on parhaat mahdollisuudet tehdä jokaisesta puusta mittaus, eikä arvio.

    mettämiäs

    ”Rungonosahinnoittelu on ihan jees, mutta kun siinä pisin osa on vain 20 metriä, niin näihin Keski-Suomen metsiin se ei täysin sovellu.”

    Yksinkertaisena metsämiehenä en oikein ymmärrä em. kommenttia, mitä tällä mahdetaan tarkoittaa?

     

    Jätkä

    Rungonosahinnoittelussa rungoista tehdää 12 – 20 metriä pitkiä ”pölkkyjä”.

    Mikä tuossa menee yli ymmärryksen?

    Menninkäinen

    Mikäänhän ei kiellä ottamasta kahta ”pölkkyä” samasta puusta. Jos tarpeita riittää.

    mettämiäs

    ”Rungonosahinnoittelussa rungoista tehdää 12 – 20 metriä pitkiä ”pölkkyjä”.

    Mikä tuossa menee yli ymmärryksen?”

    Tälläkään kertaa Jätkällä ei ole minkäänlaista käsitystä koko asiasta; tärkeintä näyttää olevan ”painavien” kommenttien kirjoittaminen tälle hiekkalaatikolle, vaikka ei olisi mitään tietämystä koko asiasta…

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oma sovellukseni on luettavissa blogissa (metsanomistaja.blogspot.fi). Onko Jätkän malli sama kuin se vai joku muu? Johtuuko tuo 20 m ’pölkky’ siitä, että moton ohjelmisto ei kenties pysty apteeraamaan tuota pitempiä pätkiä, vaan laskenta pitää katkaista (ja runko myös)?

    Jätkä

    24 metriset ovat olleet pisimmät, mitä me ollaan Koskisen yhdistelmää varten tuotu laanille. Kun se on vielä latvasta 25 senttiä, niin tavallaan tuo asia muuttuu, latvasta kun ei oikein enää tule vähintään 12 metristä.

    Tosin nuo ”Osarungot” eivät meidän tapauksessa menneet katkottavaiksi. ja tarve oli juuri 24 metriä.

    Kyllä moto varmasti pystyisi mittaamaan koko rungonkin, Koskisen Oy:llä vain on normaali yläraja tuo 20 metriä, liittyy ilmeisesti kuljetuslupaan tuo pituus.

    mettämiäs

    Nyt Jätkä on totaalisesti sotkenut asiat; tätä vähän jo aikaisemmin epäilinkin, mutta en meinannut millään uskoa. Tanelin sanoin puurot ja vellit ovat menneet täydellisesti sekaisin (niin kuin Tanelilla itsellään aikanaan). Osarunkomenetelmällä ja Koskitukkin kokorunkokorjuulla ei todellakaan ole mitään tekemistä keskenään. Besserwisser-Jätkä on totaalisesti ulkona nykyajan mahdollisuuksista (eikä kysymyksessä todellakaan ole mikään Annelin kehittämä sovellus). Voi herran jestas sentään; parempi olisi Jätkän pysyä vain teräketjujen ja raivausahan terien viilausten parissa…

     

    harrastelija harrastelija

    Tuohon juttuun vielä sen verran, että oikea ammattiostomies ei voi tehdä oikeasti noin suuria virhearvioita! Ostomiehet ovat tietoisesti ”arvioineet” reilusti yläkanttiin saatavan metsätulon jotta kaupat syntyy! Lopputuloksen kanssa on vaikea alkaa käräjöimään muuten kuin sensaatiolehden palstoilla!

    Kyllä mo:n tulee olla itsekin edes jonkun verran ajan tasalla. Kyseessähän on paikalla asuva maataloutta ? harjoittava pariskunta?

    Jätkä

    ”14.4.2016 – </span>Osarunkomenetelmällä tukki otetaan tarkasti talteen koko tukkipituudelta. Osarunkomenetelmässä puun koko tukkipituus otetaan mitta- ja laatuvaatimusten mukaisesti tarkasti talteen yhtenä 12–20 metrisenä runkona eikä sitä katkota tukeiksi metsässä kuten perinteisessä puutavaralajimenetelmässä.”

    mettämiäs on ilmeisesti suljetulla, kun ei ole päässyt seuraamaan Koskitukin käyttämiä menetelmiä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 145)