Jos sillä kertaa ottaa tukit tarkimpaan ja maksaa niistä vielä parhaan mottihinnan, ja kuidun hinta on sama kuin muilla, voittaa yleensä tarjouskilpailun. Toki puita voi myydä muillakin perusteilla. Minä olen sen verran yksinkertainen ihminen, että mittaan asiat rahassa.
On varmaan parempi sahalla katkoa tukit sopiviksi kuin motolla metsässä. Molemmat osapuolet saa hyötyä tuolla korjuumenetelmällä sille sopivissa leimikoissa.
Miten tuo hyöty syntyy ja miten katkontaa valvotaan, kun tukit lähtee pitkänä mistä tietää mikä on tukin ja pikkutun osuus. Maksetaanko puut ennen kuin viedään pois. Kun nykysin eletään realiajassa ja motolla katkontaa tapahtuu yhtä tarkasti kuin tehtaalla.
Miten Koskinen voisi maksaa tukista enemmän kuin muut jos se ostaa sahalle huonompilaatuista puuta, josta syntyy vähemmän laadukasta sahatavara siitä saa vähemmän rahaa. Ja lisäksi korjuu ja kuljetus maksaa enemmän kuin muilla yhtiöillä ja puutavaran katkonta tukkilaanilla nostaa kustannuksia. Mikä tuossa toiminnssa tuo yritykselle lisäarvoa muita enemmän, jota voi jakaa puun myyjille, kun sahojen tulos on nollan kieppeillä koko maassa.
Kun katsoo Koskisen tuloksia. Ei näyttäisi olevan maksuvaraa muita enemmän. Vuoden 2016 tulos vajaa miljoona miinuksella ja yt.neuvottelut kesällä. Taitaa olla jokin johdon pakkomielle tuo runkojen rahtaaminen sahalle, johon yhtiön rahatkaan ei okein enää riitä.
Kyllähän Toloppa oikeassa o ja olishan hullua jos tuollainen touhu vielä yleistyisi. Olisihan melkoisia kuljetuksia tienpäällä jatkuvasti. Kyllä puut kuuluu metsässä katkoa ja maksu sen mukaan tietty. Varma ja selkeä peli ja muusta viis.
Nimetön25.3.2018, 10:11
Aika pienestä määrästä taitaa Koskisellakin olla kyse kun katsoo heidän nettisivuja niin ei siellä puhuta mitään pitkistä roikaleista, videolla kylläkin muutamaa pitkää roikaletta nostellaan.
Riippuu puiden käyttötarkoituksesta. Esim. pylväitä kuljetetaan pitkinä.
Min. latvaläpimitta vain pitäisi olla tukkipuille sovittu norm. 16 tai edes 18 cm:iin eikä 20 cm:iin. Yleensä päätehakkuuleimikoista ei kannata enää pikkutukkia myydä.
Ei ole itsellä kokemuksia tuosta, mutta kylläkait jotain etua menetelmästä on oltava?!
Tuntuisi toisaalta niinkin, että jos sahalla on leimikkovarantoa ja siinä ”kuuma linja” jossa laadukkaasti katkottu tukki tuodaan sirkkeliin lähes päiväseltään, etu tavaralajikorjuuseen häipyy?
Voiko esim. piilolahoa tukkia voi turhaan kuskautua sahalle turhana kustannuksena?
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään