Keskustelut Puukauppa savottakuulumisia

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 97)
  • savottakuulumisia

    Parikymmentä tilaisuutta kiertäneenä voin todeta metsänomistajien viimeinkin ymmärtäneen oikeutensa.

    Jouluruuhkan takia saatiin mainio yhteistyö verohallinnon kanssa. Kaikki paperit saadaan sähköisesti, yhtään kirjettä ei tarvitse lähettää. Perustuslain kannalta tämä oli tärkeä juttu. Verottajalla on tallessa teidän kaikkien puunmyyntitiedot.

    Teidän ei tarvitse etsiä yhtään lippua ei lappua. Kaikki saadaan suoraan verottajalta – luotettavasti, tietokoneajona. Mahtavaa. Nyt ei ole korvauksien hakeminen vaikeaa. Melkoinen elvytyspaketti maaseudulle tulossa. 50.000 puukaupan tehneelle korvausvaade on 12500 euroa ja korko tuplaa pääoman – eli 25.000 on kanteen arvo. Kuluriski on hallinnassa – saatiin huippujuristit menoon mukaan. 2100 eurolla hovioikeuteen asti. Ei ole enää oikeuden hakeminen kallista.

    Hyvää ja rauhallista jouluaikaa

    Tulkaa savottakokouksiin…35 paikkaa vielä jäljellä.

    -Reijo

  • Horjumaton

    *** Moriz on varsin oikeassa. Liika lupailu ja osittain harhaanjohtava markkinointi on täysin turhaa tässäkin tapauksessa. Tapaushan on selvä. Kartelli on tosiasia. Oikeus määrittelee mahdolliset vahingonkorvaukset. Mukaan voi halutessaan lähteä tai olla lähtemättä. Itse olen puhtaasti edunvalvonta mielessä liikkeellä. Se ei ole koskaan ilmaista. Tässä tapauksessa hintaa voi tulla esim. 10 000 €. Mutta silti koen jokatapauksessa ajaneeni metsänomistajien etuja ja oikeusturvaa koko rahalla. Mikäli taas taistelusta jättiläisiä vastaan tulee voitto ja muutama ropo kilahtaa omaan taskuun,en koe sen olevan ainakaan keneltäkään toiselta metsänomistajalta pois. Jos se esim. sentinpuolikkaan vaikuttaa yhtiön osingonjakoon yhtenä vuotena,katson yhtiön omistajien ansainneen moisen tappion firman noudattaman vilunkipelin johdosta.

    Tuottoa metsästä

    Olen itsekin mukana Savotta ryhmässä, mutta lähtesinkö enää, sitä harkitsisin tarkkaan. Minusta tuntuu, että oliko korvausasialle edes perusteita. Oliko pelkkää amatöörimäistä vedätystä, joten se ei paljon luottamusta herättänyt. Tämä on minun mielipide. Harkitkaa tarkoin, onko mukaan lähtemisessä vastaavaa hyötyä.

    Horjumaton

    *** Eikös ne ajat ja paikat asianomaiselta sivulta löydy etsivälle. Käykäähän kuulolla,jos ei muuta niin uteliaisuudesta. Ja rohkeasti vaan esitätte mielipiteenne jo paikanpäällä. Itse toivottelen tässä vaiheessa kaikille keskustelijoille ja sitä seuranneille ; Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta ! Kanssanne on ollut ilo mielipiteitä vaihtaa. Erilaiset sellaiset tuo väriä asiaan.

    Ammatti Raivooja

    ”Sahatavarajalostuksen kannattavuus on heikentynyt kahden viimeisen vuoden kuluessa (2004 ja 2005). Kustannuksia ei ole kyetty sopeuttamaan kulloistakin markkinatilannetta vastaaviksi . Kuluvana vuonna sahatavaran ja jalosteiden hinnat ovat kohonneet (2006). Mutta niin ovat kohonneet myös raaka-aine,kuljetuskustannukset, sähköenergia ja työvoimakustannukset. Myös valuuttakurssien kehitys on ollut osin negatiivista. Kuluvana vuonna odotetaan alan kannattavuuden kuitenkin paranevan.”

    Noh, kait siellä sitten oli jossain rahaa maksaa puusta 2004 enemmän mutta miksi mä en nää sitä missään? 2005 puunhinta laski edelleen vaikka kartelli loppui 2004. Hmm.. ilmeisesti toimialalla meni edelleen huonosti, joten ei ollut edelleenkään varaa maksaa puusta enempää. Sitten 2006 sahatavaranhinta lähti lähes eksponentiaaliseen nousuun ja puu maksoi 2007 paljon enemmän kuin 2004, kumma juttu.

    Kohta toivoisi jo vähän faktoja tiskiin millä perusteella 2004 puusta olisi voinut maksaa enemmän ja oliko vuoden 2007 puunhinnan nousu kartellin purkautumisen ansiota vai maailmanmarkkinatilanteen voimakkaasta muutoksesta johtuvaa.

    Aimo Jortikka

    2005 hinta laski kun pinta-alaverotuksessa olleet myi viimestä vuotta verottomana puitaan. Tarjontaa oli paljon. Tämä vaikutti hintaan alentavasti koko ajan 1993-2006 ajanjaksolla. Hirveän vaikea sieltä hinnasta on erottaa kartellin vaikutus. Saa olla tosi fakiiri joka sen tekee.

    Ammatti Raivooja

    ”Tulkaa tilaisuuteeni – esitän puunhintakäyrän kartellivuosilta ja sen jälkeen. Yhdellä silmäyksellä selviää miten rajusti kartelli vaikutti.”

    Öö..

    Reima Ranta

    Keskustelut ovat tällä sen kaltaisia, että metsänomistajien olisi olisi syytä ryhdistäytyä ja laittaa pillit pussiin vuodeksi ja katsoa kenen takapuoli kestää merivettä. Kaikki toiminta vuodeksi seis.

    Puun takaa

    Sitäkin on Reima kerran tehty 90-luvun alussa, mutta huonolla menestyksellä.
    Puun hinta laski vain entisestään ja tuonti lisääntyi.

    pihkatappi

    Vuonna 1997 mäntysahatavaralla oli hintapiikki 210 eur/tn ja kuusisahatavaralla 190 eur/tn. Seuraavat vuodet hinnat polkivat 180 eur/tn kantturoissa. Vuonna 2003 oli jonkinlainen piikki hinnoissa ja siitä laskettiin tasaisesti vuoteen 2006 asti. 2007 oli sahatavaroiden hinnat ennätyskorkeat ja taas todella terävä piikki.

    Vuonna 2003 aloitti suuret metsäteollisuusyritykset sahojensa sopeutustoimet.

    Vuonna 2000 havu- ja lehtisellu olivat hintapiikissä yli 800 euroa/tn. Jo vuonna 2001 havusellu kurvaili 500 euron kantturoissa ja lehtisellun hinta putosi 450 euroon. Seuraavan kerran sellujen hinnat ylittivät 600 euroa vuonna 2008.

    Onhan tuo hintataso muuttunut ihan kansainvälisillä markkinoillakin.

    Vielä kun olisi saatavilla paikkakunta kohtaiset hintatilastot eri puutavaralajeille kartellivuosilta. Ei ole Metlalla enää jaossa netissä.

    Reima Ranta

    Meillä Puun takaa vallitsee metsäsektorilla pahemman laatuinen sekatalousjärjestelmä, joka on Venäjääkin arvaamattomampi. Siitähän nämä ongelmat aiheutuvat, enkä näe muuta tietä asian korjaamiseksi kuin siirtymisen normaaliin markkinatalouteen.

    Jos pidämme huutokaupan puutavaraeristä kolmelle ostajalle, jotka välttämättä puutavaraa tarvitsevat toimiakseen, niin kenelle näistä tulee ensimmäisenä mieleen, että hinnan yläraja tulisi sopia?

    Eikö nimenomaan sille, jonka koneet ovat heikoimmin rasvattuna.
    Jokainenhan me tiedämme, että huutokaupassa hinta putoaa, kun ostajat pääsevät sopimukseen muuten kuin kilpailemalla.

    Kenellä siis oli koneet heikoimmin rasvattuna?

    Kun tähän lisätään, että edunvalvontaa leikkivä on kuin harakka tervatulla sillalla, joko pystö tai nokka tartuu, niin soppa on valmis.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 97)