Keskustelut Puukauppa savottakuulumisia

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 97)
  • savottakuulumisia

    Parikymmentä tilaisuutta kiertäneenä voin todeta metsänomistajien viimeinkin ymmärtäneen oikeutensa.

    Jouluruuhkan takia saatiin mainio yhteistyö verohallinnon kanssa. Kaikki paperit saadaan sähköisesti, yhtään kirjettä ei tarvitse lähettää. Perustuslain kannalta tämä oli tärkeä juttu. Verottajalla on tallessa teidän kaikkien puunmyyntitiedot.

    Teidän ei tarvitse etsiä yhtään lippua ei lappua. Kaikki saadaan suoraan verottajalta – luotettavasti, tietokoneajona. Mahtavaa. Nyt ei ole korvauksien hakeminen vaikeaa. Melkoinen elvytyspaketti maaseudulle tulossa. 50.000 puukaupan tehneelle korvausvaade on 12500 euroa ja korko tuplaa pääoman – eli 25.000 on kanteen arvo. Kuluriski on hallinnassa – saatiin huippujuristit menoon mukaan. 2100 eurolla hovioikeuteen asti. Ei ole enää oikeuden hakeminen kallista.

    Hyvää ja rauhallista jouluaikaa

    Tulkaa savottakokouksiin…35 paikkaa vielä jäljellä.

    -Reijo

  • Reijo Lahtonen

    Helou!

    Viitasaari ja Äänekoski tänään. Kiitos mielenkiinnosta. Älkää suotta tuumiko asioita sahojen kannalta. Nythän on kyse yksityisistä metsänomistajista, kunnista, kaupungeista ja seurakunnista – heillä on kanneoikeus, joka vanhenee.
    Sahojen etujärjestö on ollut yhtä ”aktiivinen” kuin metsänomistajienkin. Eli on tyydytty katsomaan sivusta. Pohjois Karjalan Metsänhoitoyhdistys on tällä erää ainoa, joka on lähtenyt mukaan ajamaan metsänomistajien etua.
    Kartellihan on kiistaton – ei sitä tarvitse todistella. Kuitupuu, tukki ja hake sovittiin. Älkää uskoko enää niitä satuja, joita teille on kerrottu. Tulkaa tilaisuuteeni – esitän puunhintakäyrän kartellivuosilta ja sen jälkeen. Yhdellä silmäyksellä selviää miten rajusti kartelli vaikutti.

    Huomenna Jousta, sitten pohjanmaalle ja ensiviikolla Mikkeli, Joensuu Lieksa, Nurmes, Naapurinvaara Sotkamossa ja Iisalmi.

    Ensi perjantainan olen Radio Rockissa – nuoriso on saatava ymmärtämään, että mummolassa joulunpyhinä on syytä kuulostella onko mummo ja pappa joutuneet kartellin uhriksi. Upea jouluteko kun saadaan mummolankin vääryys korjattua.

    Oikeudenmukaisuuden eteen on mahtava tehdä työtä:

    Kuten sanottua – yhtään papereita ei tarvitse toimittaa – saamme kaiken tarvittavan suoraan verottajalta. Tämä kyllä helpotti käsittelyä tolkuttomasti. Verottajalla on tiedot tallessa – olitpa pinta-alaverotuksessa tai myyntiverotuksessa – kaikki tarvittava tieto saadaan.

    – Reijo

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Palauttaako Reijo Lahtonen sotaveteraanien rahat, jotka ovat tähän rahansa laittaneet, jos tulee häviö?

    Nuoriso on saatava ymmärtämään, että mummolassa joulunpyhinä on syytä kuulostella mitä mieltä mummo ja pappa on myyntimiesten puheista.

    Muistinmenetyksistä kärsivät ihmiset ostavat värikyniä, kissatauluja ja ihanmitä tahansa mitä heille myydään. Eihän lottoakaan mainosteta, että vain joka 15 miljoonas voittaa. Ehkä tärkeintä myynnissä ei ole se mitä kerrotaan vaan se mitä jätetään kertomatta.

    Puunhintakäyrä kartellivuosilta ja sen jälkeen ja joka uskoo kartellin vaikutuksen tähän on vuosisadan aasi.

    Reijo Lahtonen

    Huomenta!

    Täällähän ollaan varhain hereillä.

    Nyt ei kannata kenenkään kadehtia. Alkakaa itsekin kokoamaan omia ryhmiä. Hinnoittelun voitte itse määrittää mieleisekseen – tässä savotassa ei ole kartellia.

    Kysykää asianajajaltanne, millaisen setin he sinulle tuohon hintaan rakentavat. Usean vuoden kokemuksella nyt uskallan tunnustaa, että vaikka meillä ei ole ryhmäkannelakia, jonka EK ja Suomen Yrittäjät ovat estäneet, ryhmän kanne on ainoa konsti saada homma pysymään kuluriskien ja varsinkin oikeusvoiman suhteen balansissa. Tiedän muutamia, joiden osalta kanteen nosto on ollut juuri se mikä on vakuutuksen omavastuu – toisella 8.500 euroa ja toisella 12.500. Tuohon nähden savottalaiset tekevät pelastuksen myös vakuutusyhtiöille, koska kulu on vain murto-osan noista yksittäisesti nostetuista kanteista.

    Kuten todettu, 400.000 metsänomistajaa ovat uhreiksi joutuneet. Nuoriso kyllä ymmärtää oikeudenmukaisuuden ja kun vanhuksien ja varsinkin dementoituneiden on vaikea enää puolustaa itseään – nuorissa on onneksi voimaa.

    Olisihan se mahtava kun edes 25 prosenttia saataisiin koottua kanteen taakse yhdessä eri toimijoiden kanssa.

    Aamuuuro naamaan ja lenkille – tästä tulee vilkas päivä ja varsinkin huomisesta – Pohjamaalla on totuttu kuulemaan totuuksia; huomenna siis; Lapua, Kauhajoki ja Kurikka – saapa nähdä onko Mietaan jätti riveissä 🙂

    Railakasta savottaa

    -Reijo

    paskolammi paskolammi

    Meillä 89-vuotias mummeli, silloinen metsätilan omistaja, tuuppi minua asioittensa hoitajaa, lähtemään mukaan 😉

    Panu Panu

    Reijo:

    ”Sahojen etujärjestö on ollut yhtä ”aktiivinen” kuin metsänomistajienkin. Eli on tyydytty katsomaan sivusta.”

    Eli olet myös sitä mieltä, että tukin hinta pidettiin kartellin avulla markkinahintaa korkeammalla. Jos näin oli niin eikös metsänomistajien pitäisi maksaa kartellille eikä toisinpäin?

    Noista Reijon tienesteistä sanon taas kerran, että minusta hän on yrittäjyydellään rahansa ansainnut. Isompi potti (miljoonia) saattaa olla tulossa mahdollisista korvauksista (3,9%).

    Mukaan lähtemistä harkitsevien pitää vaan muistaa, että Reijo ei tee tätä hyvää hyvyyttään vaan ensisijaisesti tehdäkseen itselleen rahaa. Toisinsanoen hänen mainospuheisiinsa pitää suhtautua kuten autokauppiaan tai kenen tahansa myyjän mainospuheisiin. Autojakin ostetaan mainospuheista huolimatta eli en tällä halua sanoa, että ei kannattaisi lähteä mukaan. Kannattaa kysellä paljon ja tehdä harkittu päätös.

    Timppa

    Miksiköhän se hinta nousi v. 2007? Eräs tuttava, entinen sahuri, sanoi sellaisia syitä, että vuonna 2006 oli kemiallisessa metsäteollisuudessa se pitkä työtaistelu. Tämä johti myös sahauksen voimakkaaseen supistumiseen, koska haketta ei voitu toimittaa sellutehtaille. Toinen tekijä oli Venäjän viennin suuntautuminen Kiinaan. Ja kolmas tekijä oli Euroopan korkeasuhdanne vuonna 2007.
    Näistä tekijöistä johtui hänen mukaansa kysynnän ja tarjonnan epätasapaino, mikä johti siihen, että tukkeja piti saada sahaukseen välittömästi. Tästä seurasi sitten hintakisa. Sinänsä näkemys on perusteltu, koska harvennustukin hinnat eivät nousseet käytännössä lainkaan. Harvennukset eivät kiinnostaneet siksi, että tukin saanto korjuuketjutunnilta on paljon vähäisempi kuin aukosta. Ja kaikki korjuukalusto oli käytössä. Kannatti siis paremmin maksaa aukon tukista 75-80 euroa/m3 kuin harvennustukista 50 euroa/m3.

    JacktheRibber JacktheRibber

    Sahatavaran vientihinta oli 2001-2005 hyvin tasaisesti 170€/kiintokuutiometri, mutta hintapiikissä 2007 pienen hetken 230€/kiinto, kunnes sitten palautui nopeasti tuolle vakiintuneelle tasolle. Hetkellinen nousu yli 35%. Siitä huolimatta tukin kantohinnat nousivat 60%.

    Tämän perusteella on perusteltu syy olettaa, että käräjöijät joutuvat maksamaan tuon tukin ylihinnan takaisin, jahka prosessi etenee.

    JacktheRibber JacktheRibber

    Juuri niin, turha, kartelli nosti kantohintaa 25% enemmän kuin mitä vientihinta nousi siinä suhdannepiikissä. Hyödyn korjasivat puuntuottajat.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kyllähän 2007 oli kysymys puun kysynnän lisääntymisestä muutenkin.
    Minulla meni kaupaksi sellainen harvennusleimikko pystymyynnissä, joka olisi ollut tyypillinen mhy korjuukohde hankintana. Tukin hintakin oli selvästi korkeampi kuin harvennuksilla siihen mennessä. Tukinhinnan nousu ei siis koskenut ainoastaan heti hakattavia aukkoja. Pinotavaran hinnat hyviä yms. Kaiken lisäksi oli talvikohde, joka jo alunperin suunniteltiin kahdelle talvelle, tosin sitten lipsahti kokonaan kevään 2009 hakkuuksi.
    Se mikä nousun aiheutti, en osaa arvioida. Tosin täällä vaikutti sekin että SE alkoi täällä ostaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    rekkamies

    Eikö Venäjän tuontipuulle nousseet tullit niihin aikoihin?. Kuitupuun tuonti tyrehtyi itänaapurista hetkeksi, tehtailla alkoi varastot huveta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 97)