Keskustelut Puukauppa Sateet – mikä on puukaupan suunta?

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Sateet – mikä on puukaupan suunta?

    Hesari kirjoittaa, että sateet uhkaavat metsäteollisuutta. Koneet eivät pääse metsään ja rekat uppoaa tieliejuun. Pakkasia ja kylmää odotetaan. Päivän pouta on plussaa, mutta Pouta & kumppanit eivät hyvää lupaa.

    Eli jos puut jää nyt syksyllä metsään ja talvesta tuleekin  ”kesä”, niin mikä on suunta puukaupassa – ja hintatasossa. No, ostot loppuu ja esim. Stora ilmoittaa, että varastoon ei osteta – vain tehdastilaukset ostetaan/hakataan). Vaikuttaa siltä, että puskureita ei ole sen enempää metsissä kuin varastoalueilla. Mikä on suhde sahoilla/integraateilla?

    Tässä istuvat nyt viljelijät ja metsänomistajat kelien suhteen ”saman vesikelkan kyydissä”.

    Viljelijät jopa kahdessa kelkassa. Jonkun sotkun nämä ”äärikelit” taitavat aiheuttaa. Viljapuoli on jo menetetty. Onneksi on vain metsää.

    Minä soitan pankkiin ja siirrän pienen kertamaksuisen lainan takaisinmaksua ja en tee meneillään olevaa puukauppaa. Otan riskin ja katson mihin mennään.

    Tästä kun/jos kehkeytyy jonkin tason markkinahäiriö, niin hintapiikki on odotettavissa. Ainakaan paljon alemmas hinnat ei enää laske – olen tästä sata varma.

    Minulla on onneksi pystyvarantoa sellaisilla paikoilla, että ”kelirikkohinta” on kova.

    Nyt ”torppari” pelaa omaa peliään – isäntien kustannuksella!

    Mitkä ovat näkemykset siellä ”kentällä”?

    ps. haittaa tuo sade jo metsähoitoakin. Saappaa olivat jo jalassa,mutta sitten vartti vettä sieltä Esterin kuuluisasta ja tähän koneelle sitten jäin. Eikä tuo metsä enää tänään kuiva. Polttopuita voisi kyllä pilkkoa. Mökillä ollaan.

  • oksapuu

    Kuusitukki alkaa olla niukkuustuote…

    Johan siitä edellisestä hintapiikistä on se 10 vuotta, vielä on matkaa niihin 80€ mottihintoihin…

    Kyyllä sitä kohta pitää joku leimikko myyntiin laittaa 🙂 …

    Tolopainen Tolopainen

    Sahat maksavat tukeista liikaa, ilmeisesti suuret yhtiöt yrittävät korkeilla hinnoilla vähentää pienempiä sahoja markkinoilta pois ja sen jälkeen alentaa hintoja. Kun suurinosa sahoista tekee tappiota, näin ei voi pitkään jatkua. Sahojen hakkeenhintaa painaa alhainen kuitupuun hinta.          Metsäyhtiöiden tuloksesta suurinosa syntyy Suomen ulkopuolella, joten mitään perustetta isoille palkankorotuksille täällä ei ole, jos eläkkeet nousevat ensivuonna 0,6% prosenttia, se riittää paprumiehille ja ahtaajillekin. Tupovuosien lihavat jälkilypsyt eivät enää tule kysymykseen. Niiltä ajoilta on peräisin metsäteollisuuden järjettömän kalliit tes.sopimukset, joita metsänomistajat nykyisin rahoittavat alhaisten kantohintojen muodossa.

    Miksi eläkkeiden tai puunmyyjän ostovoimaa ei tarvitse turvata, mutta palkkojen pitäisi. Jos kaupoista ostetaan kiinalaisia tuotteita, ostovoima ei paljon suomalaisia työllistä. Ne tavaratkin kannattaa nykyisin tilata suoraan postimyynnin kautta, niin ostovoima monin kertaistuu.

    arto arto

    Niiltä ajoilta on peräisin metsäteollisuuden järjettömän kalliit tes.sopimukset, joita metsänomistajat nykyisin rahoittavat alhaisten kantohintojen muodossa………Metsätuotteet määräytyy maailman markkinoitten mukaan. Siihen ei vaikuta mitkään tes:sit. Markkinatalous toimii niin. Ei kukaan maksa raaka tuotttesta enempi kuin jalostettu tuote maksaa… Vai maksasitko Tolopainen Esim. Jauhoista leivän hinnan ?

    oksapuu

    Heh…

    Kyllä siinä lopputuotteen hinnassa vaan tes on mukana. Vähän niinkuin siinä Arton leivässä hiiva 🙂 …

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)