Keskustelut Metsänhoito Saksa saisi kaiken, Suomi ei mitään ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Saksa saisi kaiken, Suomi ei mitään ?

    <div class=”site-content”>
    <div class=”content-area”><article id=”post-297036″ class=”post-297036 reply type-reply status-publish hentry”>
    <div class=”highlight-area header-area header-area–last”>
    <div class=”container entry-content forum-container”>
    <div id=”bbpress-forums-custom”>
    <div class=”article-container”>
    <div id=”post-297036″>
    <div class=”even bbp-parent-forum-200 bbp-parent-topic-285913 bbp-reply-position-535 user-id-747 post-297036 reply type-reply status-publish hentry”>
    <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    Laitoin tämän tekstin vielä omana keskusteluna, jotta huomattaisiin paremmin. Kyse ei ole MM_kisoista vaan metsistä !

    Talouselämä-lehdessä (3/2019, s. 44) oli artikkeli hiilinieluista, joiden laskenta EU:ssa on täysin poliittista. EU:n virkamiesten alustavan laskennan mukaan esim. Saksa saisi hyödyntää hiilinielunsa (22,4 milj tn) kasvattamista 38,7 milj tn asti. Suomi sen sijaan ei hyötyisi 49,2 milj tonnin (2013-2016) hiilinielustaan yhtään mitään. Päinvastoin Suomelle syntyisi vielä0,8 milj tonnin lisäpäästö. Ei oikein reilulta tunnu. Tällainen järjettömyys pitäisi estää.

    Yleisesti ottaen EU virkamiesten laskelmat suosivat suuria ja vähämetsäisiä maita ja ovat epäedullisia metsäisille maille kuten Suomi, Ruotsi, Itävalta, Slovenia, Slovakia. Onneksi vielä on kyseessä alusta laskelma, ei vielä mikään sitova päätös. Asia jäänee seuraavalle hallitukselle.

    Kioton ilmastoneuvotteluissa sovittiin aikanaan että kunkin maan hiilinielut voivat neutralisoida vain 3,5% maan CO2  päästöistä (1990 tasoon verrattuna). Suomen kohdalla tämä olisi 2,5 milj tn CO2.  Suomi on muistaakseni sitoutunut ylläpitämään 19,5 milj tn CO2 hiilinielua Kioton sopimuksessa. Nyt ollaan siis reilusti yli tämän tason.

    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </article></div>
    </div>
    <div id=”gform_wrapper_71″ class=”gf_browser_chrome gform_wrapper subscribe-newsletter_wrapper subscribe-newsletter–footer_wrapper js-footer-newsletter_wrapper”><form id=”gform_71″ class=”subscribe-newsletter subscribe-newsletter–footer js-footer-newsletter” action=”https://www.metsalehti.fi/keskustelut/viesti/297036/#gf_71&#8243; enctype=”multipart/form-data” method=”post” target=”gform_ajax_frame_71″>
    <div class=”gform_body”>
    <ul id=”gform_fields_71″ class=”gform_fields top_label form_sublabel_below description_below”>
    <li id=”field_71_4″ class=”gfield gfield_html gfield_html_formatted gfield_no_follows_desc field_sublabel_below field_description_below gfield_visibility_visible”>

    </div>
    </form></div>

  • Metsäkupsa

    Eu on semmoinen yhteisö,että isoilla ja pienillä mailla eri kohtelu.Isot suutii ja tarvittaessa muokkaavat pelisäännöt itselleen sopiviksi.Sitten on näitä ”köpsiä” ,joihin kyllä taitaa Suomi kuulua.Lisäksi täällä perusteelisesti höynähdetty yksipuolisiin ilmastotalkoisiinkin ollaan innolla kiirehtimässä.Puitakaan ei pitäisi metsästä kaataa,kun hiilitase vaarantuu.

    Kurki

    Ei kai noita sopimuksia noudata muut kuin Suomi. Sipilähän on aikonut panna vielä paremmaksi.

    A.Jalkanen

    Odotellaan nyt rauhassa mitä EU:sta tulee. Vertailutasolaskelmien hyväksyminen on vielä kesken. Suomen vähäinen hyvitys hiilinieluista on tähän mennessä johtunut kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa sovituista säännöistä eikä sinällään liity EU:hun. Nyt neuvotellaan seuraavasta sopimuskaudest,a johon tulee samat säännöt kaikille sopijamaille. Aiemmin teollisuusmaille on ollut tiukemmat säännöt. Jos jatkossa sovitaan, että hiilinieluista saa suuremman hyvityksen, se kannustaisi metsitykseen, eli olisi sikäli oikein tervetullut muutos.

    Metsät ovat lähiaikoina muutenkin paljon EU:n agendalla ja lisäksi on tulossa Suomen puheenjohtajakausi tämän vuoden jälkipuoliskolla. Ote Metsänomistajat-konsernin tiedotteesta: ”Euroopan metsäjohtajat kokoontuvat kesäkuussa Romaniaan kokoukseen, jossa asialistalla on myös laillisesti sitova metsäsopimus.” Keitä ovat nämä ’metsäjohtajat’ ja mitä metsäsopimus koskee, sepä kuullaan sitten myöhemmin.

    Lisäksi kaavaillaan metsänomistajille hiilinielupörssiä. Paljon on mielenkiintoista pöhinää meneillään.

     

    A.Jalkanen

    Jatkan vielä vähän.

    https://www.talouselama.fi/uutiset/tutkijat-uskovat-etta-suomen-metsien-hiilivarastot-ovat-tulevaisuudessa-arvokasta-varallisuutta-ja-paastot-rasittavaa-velkaa/54831e95-6909-3355-9a0c-89307a115fcc

    Jutussa kysytään, mitä Suomen hallitus sitten tekee kun hakkuukatto uhkaa ylittyä. Tutkija Aleksi Lehtonen Lukesta vastasi tänään Puoli seitsemän -ohjelman insertissä, että ”ostaa päästöoikeuksia toiselta EU-maalta”.

    Visakallo

    Näyttää siltä, että Eurooppa kutistustuu näpertelijäksi myös ilmaston hyväksi tehtävässä  todellisessa työssä:

    https://yle.fi/uutiset/3-10668517?origin=rss

    Gla

    ”Odotellaan nyt rauhassa mitä EU:sta tulee.”

    Rauhassa odottelemalla sieltä ei tule mitään hyvää. Toivottavasti Suomen edunvalvonta on siellä hereillä.

     

    mehtäukko

    Nils T osasi ja älysi viime koitoksessa kun eräs joukkio syyti paskaa tuulettimeen senkun kerkesi.Kuurakettiin joutavaa porukkaa.

    Tolopainen

    Meidän neliraajajarrutuksessa oleva oppositio yrittää vastustaa uudistuksia jollain hienolla sanalla kuin EU notifigaatio, jos omasta perustuslaista ei enää löytyisi mitään pykälää siellä on vielä viimeinen toivo. Entäpä jos EU edellyttäisi Suomea tekemään soten. Brysseli antaiskin määräyksen, että se on tehtävä, kun tuotte näitä papereita tutkittavaksi. On se kummallista että perustuslaki kuitenkin sallii raippaverotuksen ja ylipäätään progressiivisen verotuksen, valtio voi ottaa rahaa niin paljon kuin haluaa, mutta ei voi kansalaisilta ottamiaan rahoja palauttaa. Se on tätä kun kaikki ovat köyhäin asialla, maksajille voidaan tehdä mitä vaan. Nämä päästömaksuthan on  vain teollisuuden piilotukea. Turha kuvitella että sinne rahaa laitetaan, sehän on aivan päinvastoin. Teollisuudelle maksetaan korvauksia kun tekevät jonkin investoinnin joka vähentää päästöjä.

    harrastelija

    Perustuslaissa on se puute, että siellä tuntuu olevan vain oikeuksia! Tuo Sote on kyllä taklattu jarrutuksella ja hakemalla mahdollisimman paljon toveriasiantuntijoita. Viimeisin niitti soten puolustajille oli valinnan vapuden myötä selvinneet vanhushoidon laiminlyönnit – ei hyvä!!

    Tolopainen

    Jos ei sote mene maaliin tällä vaalikaudella lopetan äänestämisen. Minä en ole enää mukana teatterinteossa. Rinnekin oli kuin kalpea haamu, joka ei edes kunnolla päässyt kävelemään ja puhui pääministerin tehtävistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)