Keskustelut Metsänomistus SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 151)
  • SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    Julkaistu 18.3.2014
    SAK sopeuttaisi julkista taloutta muun muassa verotusta kiristämällä. Työn verotusta ei pitäisi järjestön mielestä kiristää, mutta pääomatulojen verotuksen progressiota voitaisiin lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa. SAK julkisti tänään tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

    Kiinteistöveron ala- ja ylärajoja voitaisiin nostaa ja kiinteistöveropohjaa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. SAK:n mukaan näin voitaisiin edistää puun myyntiä ja saataisiin lisää verotuloja kunnille. Veron laajentamisen järjestö arvioi tuottavan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

    METSÄLEHTI
    ##############

    kun joku toimittaja on artikkelin tarkemminkin lukenut niin selvisikö sieltä ketkä tuon lisääntyneen puumäärän sitten korjaisivat metsästä pois ja ketkä sen käyttäisivät? Nykyisin ei taida yksikään teollisuuslaitos kärsiä puupulasta…

  • Kurki

    Tosiasiassa leikkaukset tulisi tehdä ilman veronkorotuksia ja kohdistaa ne julkisen sektorin hyväosaisten (700 000) palkkojen laskemiseen 25 prosentilla.
    Vuoden 2008 jälkeen kuntien ja valtion palkkoja on nostettu niin, että nyt pitää löytyä joka vuosi tästä eteenpäin rahaa näihin palkkoihin 7000 miljoonaa euroa vuodessa enemmän kuin 2008.
    Tuo 7000 miljoonaa on juuri Suomen kestävyysvajeen suuruinen.
    Lisäksi mitään perusteita noille palkankorotuksille ei ole ollut olemassa, sillä Suomen talouteen ei ole tullut mitään jaettavaa 5 vuoteen.
    Minä suon ilomielin julkiselle myös oman osan kakun kasvusta, mutta tämä tällainen on kyllä ryöstö muilta suomalaisilta veronmaksajilta.
    SAK imoittautuu taten näiden palkankorotusten maksunkerääjäksi metsäman ja peltojen kiinteistöverotuksella.
    Pöyristyttävää.

    Koukku

    Metsän kiinteistövero olisi järjetöntä tässä taloustilanteessa. Ehkäpä tarvittavat miljardit saisi höylättyä veronvähennyksistä. Suomessa veronvähennyksiä tehdään vuosittain yli 37 miljardia euroa. Varmasti sieltä löytyy jotakin korjattavaa. Tarkemmin jos asiaa ajattelee, pitäisi koko verotus laittaa remonttiin ja veronvähennyksistä luopua kokonaan. Vähennysjärjestelmä lisää ainoastaan byrokratiaa.

    Yksi yksittäinen kohde kestävyysvajeen korjaamiseen olisi eläkekatto, määrällisesti pieni, mutta rahallisesti suuri joukko vääristää eläkemenoja Suomessa.

    Rane

    Niin,on hyvä tietysti vähäksi aikaa pöyristyä mutta sitten tulisi tehdä vastaiskustrategia.Ehkäpä Joukamo ja Santtu saavat viimein kaivettua sen uuden,riippumattoman oikeiden metsänomistajien etujärjestön päivänvaloon?

    Gla

    Julkisen sektorin palkkojen 25% alennusta ei kannata ehdottaa, koska ajatus on käytännössä mahdoton. Sen sijaan Sipilä puhui asiaa eilisessä radion ykkösaamussa. Suomessa on tapana reagoida ongelmiin säätämällä uusia lakeja. Nämä aiheuttavat lisää työtä valtiolle ja kunnille. Yksittäinen laki ei paljon maksa, mutta kun kaikki kasautuvat, vaikutus alkaa jo tuntua. Tässä suhteessa olisi paljonkin tehtävää, jotta kustannusrakenteen kehityksen suunta saataisiin käännettyä. Sipilä mainitsi onnistuneena esimerkkinä verottajan, jossa sähköisen järjestelmän rakentaminen on tehostanut toimintaa. Me huomaamme sen ainakin siinä, että veroilmoituksen teko ja jättäminen on huomattavan helppoa paperikauteen verrattuna, eikä virkailijoiden tarvitse papereita käsitellä tai skannata niitä lukulaitteen avulla käyttökelpoiseen muotoon.

    Hiluxmetsuri

    Julkisen sektorin palkkojen alennusta voi ihan hyvin ehdottaa. Jotain on pakko tehdä ja kyllä rahojen loppuessa ihmisillä yleensä on halu säilyttää työpaikkansa vaikka alemmalla palkalla kuin joutua mieron tielle.

    Minä olen itse alentanut omaa palkkaani vapaaehtoisesti 10% määräaikaisesti yrityksen lomautuksen ajaksi. Ei tässä ole mitään sen kummempaa, toimeksi vaan! Vähän voi tulla rutinaa, mutta kyllä se siitä.

    ostaamyy

    ” Tuon lisäksi voisi poistaa ay-jäsenmaksujen vähennysoikeuden verotuksessa.
    Siitäkin tulisi lisää verotuloja 200 miljoonaa.

    Lähetetty: 10 h, 56 min sitten
    Lähettäjä: Kurki ”

    Ilman muuta ay-maksun verovähennys pois.

    Kauppa käy siihen saakka kunnes kiinteistävero tulee.
    Sen jälkeen tuleekin sitten taukoa. Mikä on teollisuuden kannalta epätoivottava tilanne.

    Jos tallainen suunnitelma hallituksen toimesta syntyy niin puunmyyntilakko välittömästi 2 – 3 kk puree jo varmasti jos kaikki siihen ryhtyy.

    Eiköhän tässä kuitenkin eletä markkinataloudessa; antaa markkinoiden määrätä hintataso ja puun myyntihalut.
    Metsätaloudessa ei eletä kvartaalitaloudessa ja poukkoileva veropolitiikka aiheuttaa vain häiriöitä.

    Metsän kiertoaika on 60 – 100 vuotta ja verotuksen pitää olla ennustettavissa 10 – 20 vuoden päähän. Veropoliittisia muutoksia ei pidä tehdä hetkelliseen lamaan ( 3 – 4 v ) perustuen.
    Ei kai tässä lamassa aiota rypeä vuosikymmeniä ?

    Metsäkupsa

    Varsinaista SAK:n ei tule,mutta pienempi paha on ilmeisesti olosuhteiden takia tulossa,metsätilamaksu.Tällä maksulla pystytään torppaamaan varsinainen kukkarolle käyvä kiinteistövero.

    Metsätilamaksu suunitellussa muodossa ei aktiiviselle puunmyyjälle ongelma muutoin,kuin jos puuta lähtee liikaa liikkeele ja hinta alkaa ylitarjonnassa laskea.

    ostaamyy

    HS 16.1.2012

    Työssä käyvät suomalaiset maksavat joka vuosi yli sadan miljoonan euron laskun johtajien ja ylempien toimihenkilöiden lisäeläkkeistä.

    Asia kävi ilmi, kun Helsingin Sanomat pyysi Eläketurvakeskusta (Etk) selvittämään Suomen suurimpien työeläkkeiden koostumusta.

    Tieto on yllättävä, sillä työeläkejohtajat ja yrityspomot ovat julkisuudessa toistuvasti korostaneet johtajien kaikkien lisäeläkkeiden tulevan henkivakuutusyhtiöiden kanssa tehdyistä vakuutusjärjestelyistä. Tuolloin kustannuksen maksaa yritys eli sen omistajat.

    Niin sanotun rekisteröidyn lisäeläkkeen maksumiehiksi joutuvat puolestaan kaikki työeläkemaksujen maksajat, vaikka he eivät tätä lisäeläkettä koskaan saa.
    *****

    Eläkkeisiin leikkuri
    max eläke voisi olla 5000 €
    Jos työuran ansiotaso on ollut noinkin kovaan eläkkeeseen oikeuttava niin kyllä silloin pitää pystyä ansiollaan järjestelemään muuta pääomatuloa eläkepäiville.
    Moniko meistä tienaa työuaran aikana 150 miljoonaa ?
    Jotkut tienaa sen vuodessa !

    Itse en halua olla kenenkään porhon lisäeläkkeen maksaja.

    Ja ennemmin korotettakoon pääomaverotusta kuin lisätään kiinteistöveroa.

    Kurki

    <<<Minä olen itse alentanut omaa palkkaani vapaaehtoisesti 10% määräaikaisesti yrityksen lomautuksen ajaksi. Ei tässä ole mitään sen kummempaa, toimeksi vaan! Vähän voi tulla rutinaa, mutta kyllä se siit<<<

    Julkisen sektorin palkkojen laskulle on hyviä perusteita:

    – ovat olleet vuoden 2008 jälkeen perusteettomia, kun mitään uutta jaettavaa talouteen ei ole tullut – ovat ryöstö muilta suomalaisilta
    – säästöt saataisiin aikaan eikä tuollainen -25% näkyisi kulutuksessa mitenkään
    – työttömiä ei tulisi
    – veroja ei tarvitse nostaa – kysyntä säilyy- ei vaaranna kasvua, jota tarvitaan kipeasti
    – julksen sektorin koko pienenee, mikä on hyvä asia
    – velanotto vähenee
    – kohdistuu hyväosaisiin (työssäkäyviin) ei köyhiin

    Timppa

    Kemeratuet pois tienparannusosuutta lukuun ottamatta. Säästyy rahaa ja organisaation muut kulut. Kumma, että Suomen hallintovalta mukaan lukien kokoomus ja kepu ovat ajautunet täysin sosialistisiksi puolueiksi, kun näyttävät uskovan, että hallintokoneiston kautta elinkeinotoimintaan kierrätetty raha lisäisi jotenkin kansakunnan varallisuutta ja hyvinvointia.

    Kuten tiedetään Kemera johtaa tuolla metsässä kulujen lisäksi huonompaan lopputulokseen. Tietysti on paljon suurempiakin tukia, jotka nekin tulee poistaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 151)