Keskustelut Metsänomistus SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 151)
  • SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    Julkaistu 18.3.2014
    SAK sopeuttaisi julkista taloutta muun muassa verotusta kiristämällä. Työn verotusta ei pitäisi järjestön mielestä kiristää, mutta pääomatulojen verotuksen progressiota voitaisiin lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa. SAK julkisti tänään tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

    Kiinteistöveron ala- ja ylärajoja voitaisiin nostaa ja kiinteistöveropohjaa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. SAK:n mukaan näin voitaisiin edistää puun myyntiä ja saataisiin lisää verotuloja kunnille. Veron laajentamisen järjestö arvioi tuottavan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

    METSÄLEHTI
    ##############

    kun joku toimittaja on artikkelin tarkemminkin lukenut niin selvisikö sieltä ketkä tuon lisääntyneen puumäärän sitten korjaisivat metsästä pois ja ketkä sen käyttäisivät? Nykyisin ei taida yksikään teollisuuslaitos kärsiä puupulasta…

  • pihkatappi pihkatappi

    Nuorista äänestysikäisistä 3% äänestäisi sdp:tä. Ja kun nyt on tuo kepu ykkösenä niin eiköhän tämä ole kohta uutisankka. Valitettavaa että puunjalostajissa on noita toimijoita, jotka eivät tarjoa keppiä tao porkkanaa, vaan puukkoa selkään. Nimet on tuolla aiemmin lueteltu, itsekin olen yhdelle noista joskus myynyt, voisihan sitä kiusallaan tarjouksen kysyä jostain leimikosta, jospa se tuntuisi mukavalta sanoa lopuksi että jostain kuulin että te kannatatte sitä kiinteistöveroa metsämaalle. Toivottavasti idean isä luki tämän, turha taistella, kohta on vuosi 2015.

    Puun takaa

    Suomen sahoja ja muutakaan teollisuutta ei pelasta metsien kiinteistövero, mutta markkaan palaaminen pelastaisi.
    Aivan vakasti otettavat talousviisaat alkavat jo olla sitä mieltä, ettei muuta mahdollisuutta enää ole.
    Sisäinen devalvaatio eurossa ollessa johtaisi tuhoisaan deflaatioon, mutta markan 20-30% devalvaatio laittaisi pyörät pyörimään ja viennin vetämään.

    Kantona

    Vasemmisto, ammattiyhdistysliikkeen tuki ja turva on hämmästyttävästi kutistumaan päin. Siellä pohditaan miksi eikä tajuta, että osa metsänosmistajistakin olisi sossuja, jos sossut siihen mahdollisuuden antaisivat. Ylemmyydentunnossaan ja kokoomuksen kanssa tässä taannoin muutoin vehdatessaan ovat kuitenkin jättäneet vähäisyyteensä kyyristyneet pienmetsänomistajat rahan vallan armoille ja ovat vielä valmiit heitä lisää kiusaamaan metsän pakkomyyntiverolla.

    Kun pakkomyyntivero lähiaikoina kuitenkin tulee niin sillä on semmoinen ainoa hyvä ominaisuus, että koprat sun junnikkalat sen jälkeen ostavat kiltisti 50 ha:n metsänomistajilta myös 2500 euron leimikoita, koska sen verranhan joka vuosi pitää myydä, että saa verosuunnittelun hoidettua jos vähennysoikeus tulee ja pakkomyyntivero on 50 euroo hehtaarilta.

    Tiedän, ettei tästä saisi puhua mutta on hyvä pitää totuus mielessä ettei sossujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja taas kohta pääse yllättämään meitä lausunnollaan, että pakkomyyntiveron aika on juuri nyt

    Rane

    Niin,tämmöinen vero olisi siis sellainen jota suuret metsänomistajat eivät maksaisi jos sen kerran voisi vähentää (joko tulosta tai jopa veroista?).
    Valtion verotulosta (ja veron perimisen kustannuksista) huolehtisivat sitten ne pienmetsänomistajat joilla ei olisi myytävää .Eli vaikkapa eläkeläiset,palkkatyöläiset,työttömät jotka maksaisivat ”veron” eläkkeistään,palkoistaan,säästöistään tai työttömyyskorvauksistaan.
    Tämä sosdem.vero olisi siis vero jota maksaisivat ne joilla ei ole tuloja.
    Onpa onni että maassa on porvarihallitus joka ei tule säätämään tällaista veroa.

    Kantona

    Tärkeää tässä vaiheessa on juuri se, että lakiin saadaan kirjattuo tuo vähimmäisostopakko huippuhinnalla. Viiden hehtaarin tilalta pitää ostajien tarjota huippuhinta siinä missä 5000 hehtaarin tilankin puuostosta. Eli just tuon minimimyynnin vertanen ostomäärä pitää kirjata lakiin. Jos tästä ei etukäteen pidetä ääntä, jos tätä ei etukäteen vaadita niinku koprat ja junnikkalat osaa vaatia omaan etuunsa niin metsänomistajatyperys jää taas tyhjän päälle ja sahamiehet ja sellunpilaajat nauraa meille irvosuin.

    Herätkää veljet, yrittäkää edes jotain, vaikka suomalaiset metsänomistajat kautta aikain ovatkin niittäneet kunniaa vain turpiinottajina

    pvma

    ”vähäisyyteensä kyyristyneet pienmetsänomistajat rahan vallan armoille ja ovat vielä valmiit heitä lisää kiusaamaan metsän pakkomyyntiverolla”



    Olen aina ihmetellyt SDP:n metsiin liittyviä juttuja. He halunnevat keskittää metsänomistusta suurille yhtiöille ja isommille omistajille? Erikoista. Liekkö ihmekkään jos vaaleissa kävi kuten kävi.
    ..
    Minulle keskittäminen isoille toki sopii mutta ei siihen verotuksella ja riistämisellä pidä pakottaa.

    MaalaisSeppo

    On hyvinkin järkeenkäypää miksi SDP haluaisi metsille kiinteistöveron ja sen seurauksena keskittää metsät suuromistajille. Nythän on SDP:n kannalta ongelmana metsien omistuksen pirstaloituminen. Pienempienkin metsätilojen omistajat samaistuvat mieluummin Keskustaan ja ehkä myös Persuihin. Jos metsänomistajakaarti saadaan merkittävästi supistumaan, niin vähitellen potentiaalinen SDP:n kannattajakunta alkaa lisääntymään siirtymävaiheen notkahduksen jälkeen. SDP:n kannalta on myös eduksi, että maahan saadaan suhteellisen harvalukuinen suurmetsänomistajien paarialuokka, jota on hyvä haukkua mm. Vappupuheissa, mikä edelleen voi nostaa SDP:n kannatusta. Osa aikaisemmista pienmetsänomistajista vähitellen omaksuu ajatuksen, että suurmetsänomistajat + Kepu ja KOK ovat kaiken pahan alku ja juuri ja siirtyvät SDP:n riveihin.

    SDP:n kannalta on valitettavaa, ettei metsien pinta-alaveroa saatu aikaan viime hallituskaudella. SDP näytti tässä suhteessa karvansa mikä osaltaan laski sen kannatusta. Kannatuksen lasku jäi ”päälle” ja koska veroasia ei etene, joutui SDP spiraalimaiseti jatkuvaan kannatuksen laskukierteeseen.

    Niko

    Sossujen menoa on hankala ymmärtää. Junger sanoi telkkarissa taannoin hyvin yhdestä kipukohdasta: ” Demarit ajaa kaikille menestymisen mahdollisuuksia, sitten kun joku menestyy niin hän muuttuukin jotenkin epäilyttäväksi..” (tai jotain tuohon tapaan)

    Hieman sivuun otsikosta, mutta Iltiksen julkaisemassa huhuleikkauslistassa lapsilisät -120 milj. euroa, maatalous -30 milj. euroa (1/4 lapsilisien leikkauksesta). Jos yhteiskuntasopimusta ei synny. On siinä arvovalintaa kerrakseen. Tuo maatalous haukkaa kuitenkin sen 2 000 miljoonaa veronmaksajien rahaa/v . Sitten siitä uhataan nipistää huikeat 1,5%. Siinä ei vatuloida eikä iteroida. Hyvin on Sipilää lopattu, täytynee todeta.

    Rane

    Ehkä Niko odottelemme kuitenkin että asiasta tehdään päätöksiä.Iltalehtien sosdem toimittajien arvailujen pohjalta tehdyt arvailut on heikko pohja arvioida politiikkaa.
    On sitä paitsi ihan mahdollista että yhteiskuntasopimus syntyy.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kiinteistövero on suoraa seurausta metsäviisaiden täydellisestä epäonnistumisesta 90-luvulta lähtien. Tässä haukutaan nyt väärää puuta. Tehometsätaloutta kun ei ole pystytty pitämään yllä taimikonhoitorästeineen ja nyt tulee itq ja parq kun metsät eivät ole kaikilla huippuiskussa ja hoidossa mistä tulisi suuria tuloja verojen maksuun. Kaikkialla on taantumuksellisuutta kun vielä suurin osa porukasta on sitä mieltä, että ostajapula tässä on. Nyt tämä taantumuksellisuus lyö näpeille kun biotalous on lähdössä isoa höökillä käyntiin ja mo:t eivät pystykkään vastaamaan kysyntään. Ennemmin tai myöhemmin pienimmästä ja hoitamattomimmasta päästä alkaa tiputuspeli ja suuret, hoidetut yksiköt tulevat vain pärjäämään tässä tulevassa verotusympäristössä.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 151)