Keskustelut Metsänomistus SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 151)
  • SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    Julkaistu 18.3.2014
    SAK sopeuttaisi julkista taloutta muun muassa verotusta kiristämällä. Työn verotusta ei pitäisi järjestön mielestä kiristää, mutta pääomatulojen verotuksen progressiota voitaisiin lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa. SAK julkisti tänään tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

    Kiinteistöveron ala- ja ylärajoja voitaisiin nostaa ja kiinteistöveropohjaa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. SAK:n mukaan näin voitaisiin edistää puun myyntiä ja saataisiin lisää verotuloja kunnille. Veron laajentamisen järjestö arvioi tuottavan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

    METSÄLEHTI
    ##############

    kun joku toimittaja on artikkelin tarkemminkin lukenut niin selvisikö sieltä ketkä tuon lisääntyneen puumäärän sitten korjaisivat metsästä pois ja ketkä sen käyttäisivät? Nykyisin ei taida yksikään teollisuuslaitos kärsiä puupulasta…

  • jees h-valta

    Ihmettelen kyllä että jollain firmalla on varaa päästää tuollainen edes laukomaan jotain julkisuuteen. Aika huonoa imagomainontaa sanoisin.

    Kurki Kurki

    Wahlroosin ehdotus 25e/ha on kyllä pöyristyttävä, jos se ei liity esimerkiksi puun myynnin vaudittamiseen ja sen saisi vähentää sitten puunmyyntituloista.
    Eli se loppupeleissa laskisi verotusta.

    Suurimmalle osalle suomalaista metsämaata kiinteistöveron määräytyminen kuten muillekkin kiinteistöille eli 0,5…1,0% on tuottoon nähden täysin järjetön.
    Esimerkiksi 150 m3 kuitupuumetsälle 15e/m3 arvo olisi 2250 e/ha ja vero 1% mukaan 22,5e/ha ja tuotto 2 m3/ha/v olisi 30e eli vero olisi lähes vuotuisen tuoton suuruinen.
    Täysin järjetöntä.

    Panu Panu

    Nyt ei vähään aikaan tarjota puuta UPM:lle. Samoinhan kävi Versowoodille aikoinaan kun Kopra päästi samanlaisia sammakoita suustaan.

    hemputtaja

    ### Ihmettelen kyllä että jollain firmalla on varaa päästää tuollainen edes laukomaan jotain julkisuuteen. Aika huonoa imagomainontaa sanoisin.
    Lähetetty: 11 h, 46 min sitten
    Lähettäjä: jees h-valta ###

    Noiden puheilla tuppaa olemaan joku tarkoitus, että mikähän. Tuota veron korkeutta on nyt haarukoitu Lehtisen (50 € ?) alkamasta. Mihin lie päätyy ja rumalta haisee.

    Parempi kuitenkin, että tulee ilmi eikä jää puolihumalaisten setien hämäräkabineteissa suhmuroitavaksi yllätykseksi.

    Epäilen kyllä sitä jo hämärässä suhmuroidun eikä julkisuus välttämättä mitään muuta.

    Voipi olla myös rahakkaiden kusetusta, millä ajavat metsien hintaa alas. Pääsevät ostamaan halvalla.

    Kantona

    Sdp:n Antti Lintman on nyt ilmoittautunut metsän pakkomyyntiä ajavan veron kannattajaksi.

    Tuo pakkomyyntiin ajamisen ajatus siis näillä kaikilla perustuu seuraavaan. Maksettuaan veroa esim 10 vuotta, sanotaan 50 ha metsätilan omistava, joutuu rahavaikeuksiin verojen uuvutettua hänet. Lintman ajattelee, että silloin hän joutuu myymään metsäänsä. Jos myyntipakkovero on esim 25 eur/ha vuodessa on tämä kertynyt summa 25 eur/ha x 50 ha x 10 = 12500 euroa.

    Metsänomistajalla on nuorta kasvatusmetsää ja taimikkoja, hän ei ole halunnut olla vanha pihtari metsänomistaja eikä ole säilyttänyt yhtään tukkipuupalstoja vaan modernina tulevaisuuteen katsojana ja poliitikkoihin luottaen on halunnut antaa puut kiertoon jo aiemmin.

    Jo kymmenen vuoden jälkeen on metsänomistaja ajautunut konkurssiin Lintmanin ehdotuksen takia. Kukaan ei halua ostaa puuta noin pienenä, puun arvo ei ole mitään ja jos joku ostaisi menisi hehtaarikaupalla aukoksi pelkästään Lintmanin veron takia.

    Metsänomistaja saisi myytyä koko metsän lipevälle sijoittajalle, rahoittaisi jääneen vajeen pikavipillä ja lähtisi juomaan. Iloinen Lintman nostaisi maljan Kokoomusnuorten kanssa

    Panu Panu

    Voi käydä myös niin, että metsän vaikea saavutettavuus ja puun huono laatu aiheuttavat sen, että kukaan ei suostu sieltä puita ostamaan.

    Metsäteollisuus on saanut joillekin poliitikoille lobattua, että MO:t ei myy puuta vaikka usein on toisinpäin.

    Tottakai näitä nukkuvia perintömetsän omistajia on mutta heihin voi halukkaat ostajat ottaa yhteyttä ilmakuvien ja laserkeilausaineiston perusteella.

    abietis

    Tähän on tultu kun Suomi on ajettu konkurssiin, sillä konkurssissahan Suomi on.

    Niin kysyntä tarjonta eivät ole lainalaisia.

    Vaan rationaaliset metsänomistajat myyvät puuta taloudellisesti sopivimpaan aikaan parhaaseen hintaan.

    Metsäteollisuus ei osta puuta yli oman tarpeen ja tällä hetkellä tarvetta ei ole.

    Mutta koska metsäteollisuudella ei ole mahdollisuutta vaikuttaa kipailuedellytyksiinsä se pyrkii Lindtmanin suulla pakottamaan MO:t myymään halvemmalla.

    Antti Lindtmanin ajatukset eivät ole sosiaalidemokratiaa vaan kommunistista valtion diktatuuria.

    Kuten useammasta aiemmasta mielipiteestä voi päätellä ne johtavat puun ja metsien pakkomyynteihin ja suoranaiseen hävittämiseen.

    Siihenhän uusi metsälaki antaakin vapaat kädet.

    Kantona

    Jatkan vielä pohdintaani Lintmanin metsäveroajatuksesta. Jospa nuorekas, kaikki tukkipuun myynnistä aikoinaan saamansa rahat alenevahintaiseen maalaismiljöössä olevaan hulppeaan taloonsa sijoittanut metsänomistaja kuitenkin pitäisi metsänsä eikä lahjoittaisi sitä pilkkahintaan kiskuriporvarille.

    Jospa hän kuitenkin myisi puuta, 15 euron kuutiohintaista ropsia 12500 euron edestä. Eihän se kumminkaan ole kuin 840 mottia, 17 hehtaaria aukkoa. Jos puuta sentään olisi ohkoisissa rungoissa edes 50 mottia /ha. Vaan en tiedä olisiko sitä vielä 10 v vanhassa metsässä niin paljoa.

    Siihenhän kyllä sitten joutuu laittamaan 17000 euroa uudistamiseen ja sen rahoittamiseen. Ja siihen pitää tehdä uutta aukkoa … Ei kehveli.

    Hmm… alkaakohan tämä muistuttaa näinkin yksinkertaisella lakentatavalla käänteistä eli Lintmanin taskuun veroja hyökyvää ikiliikkujaa.

    Niinpä. Käykääpä katselemassa metsälöitänne. Lintmanin kirves vie äkkiä loputkin raiput, me vanhat miehet ehkä sinnittelemme pisimpään ennenkuin nauris viimesessä kaskessa kasvaa

    Puun takaa

    Suomi on nyt samankaltaisessa tilanteessa kuin Itä-Saksa 50-luvun lopulla ennen Berliinin muurin rakentamista ja Länsi-Saksan vastaisen rajan sulkemista.
    Nuoret ja koulutetut ihmiset alkavat poistua maasta kiihtyvällä vauhdillaa Norjan, Ruotsin, Saksan, Britanian, Kiinan, Yhdysvaltain, ym. paremmin menestyvien maiden työmarkkinoille.
    Eliitti puolestaan noudattaa Nalle Wahlroosin ym. esimerkkiä siirtymällä länteen rahojensa kanssa.
    Jäljelle jäävät ne jotka eivät pysty lähtemään, ja ne, joilla ei ole enää mitään hävittävää.

    mehänpoika mehänpoika

    Puun takaa:
    ””Jäljelle jäävät ne jotka eivät pysty lähtemään, ja ne, joilla ei ole enää mitään hävittävää.””

    – Aika vahvasti liioiteltu ennustus. Suunta lienee kuitenkin juuri tuo, ellei viivyttelemättä mitään tehdä suunnan muutokseksi. Arvaatte varmaan mitä tarkoitan!

    Mielestäni tiedotusvälineet ovat syyllistyneet epäasiallisella tai valheellisella tiedotuksella pessimistisen mielialan lietsomiseen, mikä voi jatkuessaan johtaa kiinteistöveroon asti.

    Mitä sanotte Yle uutiset/kotimaan uutisesta: ”HIrvenmetsästyksen loppuminen ajaisi yhteiskunnan kriisiin – Ihmisten sietokynnys ylittyisi jo parissa vuodessa.”
    Teksti on pelkkää hirvenmetsästyksen ylistämistä, vaikkakin aluksi varoitetaan jutun perustuvan spekulaatioihin. Kuitenkin juttu oli näyttävästi uutisoitu 26.9.2014 klo 6.52 ja klo 13.09.

    Tämä ei vielä mitään, mutta jäljempänä ”faktaa” otsikolla: ”Metsästäjät tuottavat hirviä metsästämällä yhteiskunnalle 150 miljoonan euron hyödyn”. Molemmat uutiset löytyvät otsikkoa googlaamalla.

    Ehkä hirvenmetsästäjät eivät ole laajentamassa kiinteistöveroa, mutta ovat kuitenkin lietsomassa masennusmielialaa metsänomistajien keskuuteen. Tarkoituksena lienee se, että hivivahingoista ei saisi edes mainita. Millä maksetaan sitten mahdollinen kiinteistövero?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 151)