Keskustelut Metsänomistus SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 151)
  • SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    Julkaistu 18.3.2014
    SAK sopeuttaisi julkista taloutta muun muassa verotusta kiristämällä. Työn verotusta ei pitäisi järjestön mielestä kiristää, mutta pääomatulojen verotuksen progressiota voitaisiin lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa. SAK julkisti tänään tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

    Kiinteistöveron ala- ja ylärajoja voitaisiin nostaa ja kiinteistöveropohjaa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. SAK:n mukaan näin voitaisiin edistää puun myyntiä ja saataisiin lisää verotuloja kunnille. Veron laajentamisen järjestö arvioi tuottavan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

    METSÄLEHTI
    ##############

    kun joku toimittaja on artikkelin tarkemminkin lukenut niin selvisikö sieltä ketkä tuon lisääntyneen puumäärän sitten korjaisivat metsästä pois ja ketkä sen käyttäisivät? Nykyisin ei taida yksikään teollisuuslaitos kärsiä puupulasta…

  • Kurki

    Miisu:
    <<<Vai on AY-liike kaiken pahan alku ja juuri.. No, katkeruutta on monenlaista.<<<

    Suomen sotien jälkeisen ajan tärkein teollisuuden ala ja suomalaisten työllistäjä ja hyvinvoinnin luoja on ollut metsäteollisuus.

    Miisulle ei taida olla selvinnyt vieläkään se miksi Suomi on joutunut devalvoimaan lukemattomia kertoja sotien jälkeen.
    Kun tietää mistä devalvaatiossa on kyse, niin on jo aika pitkällä ymmärtääkseen ay-liikkeen ikävän panoksen kaikkien suomalaisten elintason laskuun ja 600 000 työttömien kasvuun esimerkiksi 1990-alun lamassa.
    Devalvaatiossa korjataan vientiteollisuuden hintakilpailukyvyn menetystä laskemalla palkkatasoa muihin valuutta-alueisiin nähden.
    Markka aikana markasta tuli muutamassa vuodessa liian vahva Suomen metsäteollisuuden viennille kilpailijamaita korkeampien palkankotusten seurauksena ja kilpailukyky piti sitten palauttaa devalvaatiolla.
    Miisu on ilmeisesti devalvaatiosta edelleenkin samaa mieltä kuten ay-liikekkin sitä vastustaessaan aikoinaan, että "Devalvaatio on tulonsiirto köyhiltä suurpääomalle".
    Totta kai se on sitä siksi, että vientiteollisuus saataisiin taas voitolliseksi.
    Eihän tappiolla yritystoiminta kovin kauan menesty ja työllistä.

    Jatkuu.

    Puun takaa

    Suomi on nyt tilanteessa, jossa joudutaan tinkimään myös saavutetuista eduista.
    Tämä koskee nyt palkansaajia kuin kaikkia muitakin.
    Olen ollut pitkään sekä palkansaajana ja palkanmaksajana, joten joitakin huomioita on matkan varrella tullut.
    Kaikki eivät aina välttämättä huomaa mitä kaikkea työelämässä on tapahtunut viime vuosina.
    Suomessa toimivilla työpaikoilla on huimasti lisääntynyt ulkomaisten ja kotimaistenkin vuokratyöntekijöiden määrä.
    Esim. rakennuksilta saa jo etsimällä etsiä firman omaa miestä. Yhä enemmän työt ovat myös siirtyneet ulko- ja kotimaisille alihankintaurakoitsijoille.
    Eri alojen suunnittelu- ja laskentatöissä Suomeen jäänyt työ on yhä enemmän yksin yrittäjien varassa, eikä heillä ei ole mitään normaaliin työsuhteeseen liittyviä etuja.
    Ollaan siis tultu tilanteeseen, jossa ammattiliittojen ajamien etujen saajia on aina vain vähemmän.
    Samalla on tietysti pienentynyt ammattiliittojen jäsenmaksukertymä.
    Tätä voisi kyllä jo sanoa oman oksan sahaamiseksi.

    Kurki

    Onko ay-liike ja Miisukin sitä mieltä, että metsäteollisuus ja muukin teollisuus voidaan lopettaa Suomesta, kun ensin oli kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksissa tehty teollisuudesta tappiollista ja sitten vielä vastustettaan teollisuuden palauttamista voittoa tuottavaksi.
    Kokonaan suomalaisia tuotantopanoksia sisältävä tuote kuten paperi tai sellu (kannolta satamaan) sisältää ketjun voittojen poisottamisen jälkeen vain työpalkkoja.
    Eli jos Suomessa nostetaan palkkoja 2-kertaiseksi, niin paperista pitää saada 2-kertainen hinta maailman markkinoilta.
    Mutta jos muut maat eivät nostakkaan palkkojaan, niin löytyykö maailmalta ostajaa suomalaiselle paperille, kun siitä saa puoleen hintaan muilta toimittajilta.
    No ei tietenkään ja siksi valuutta on devalvoitava 100%.
    Ymmärtääkö Miisu nyt, että Suomella ei voi olla euron jäsenenä omaa palkkapolitiikkaa eli nostaa palkkoja oman tahtiin, vaan palkkoja on nostettava Saksan tahtiin nyt eurossa ollessa, että kilpailukyky säilyisi.
    Nykyinen Suomen viennin vaikeudet johtuvat nyt 11 vuoden euroaikana Suomessa Saksaa n. 30% korkeampien palkankortusten seurauksena.
    Kuinka monta periteollisuuspaikkakuntaa on lakkautettu tämän seurauksena eli ay-liike on ollut itse tähän syllinen.
    Onneksi nyt työn tyottavuutta nostamalla (irtisanomalla työntekijöitä ja huonommin tuottavia paperikoneita ja paperitehdaspaikkakuntia on lalkkautettu) on voitu jatkaa myös metsäteollisuutta Suomessa ja paperissakin metsäyhtiöt ovat 2..4% voitolla.
    Ei tarvita kuin 5% palkankorotukset ja paperi on taas tappiolla.
    Näin tämä menee.
    Miisukin voisi opetella taloutta tämän verran, ettei itse omaa tulevaisuuttaan tuhoaisi.

    Rane

    Lisäksi on muistettava että myös kotimaan markkinoilla kilpaillaan pienempien palkkakulujen maiden tuonnin kanssa.Kotimaasa tehty tuote jää toiseksi kaupan hyllyillä ja etenkin netissä klikkaillessa näin käy.
    Ne ”kotimaisen kulutuksen”ylläpitämiseksi tehdyt palkankorotukset häipyy ulkomaille kuin pieru saharaan.
    Nykyajan isänmaallisuus ei ole muodikasta muukalaisvihaa tai natointoilua vaan arkisia valintoja ostoksilla.

    Työmies

    Kyllä sak on jo tavallaan saanut veronsa metsämaihin. Urpilainen kumppaneineen ja nyt rinne omine sak taustoineen saivat kun saivatkin pääomaveron huippuunsa. Taitaa olla että se rokottaa nykyään enemmän metsämyyntiä kuin muita talouden alueita. Eli jos ei pääovesta niin sitten keittiön kautta.

    Puun takaa

    Näkyy nyt Norjakin luopuneen perintö- ja lahjaverosta.
    Ei tämä todellakaan oikein hyvältä näytä Suomen osalta.

    Puun takaa

    EU:n entinen talouskomissaari ja nykyinen europarlamentaarikko Olli Rehn sanoo Länsi-Savolle, että valtiovarainministeriön budjettiesityksen pohjana oleva talousennuste on epärealistinen.

    – EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen nojalla Suomi on aiemmin vaatinut muilta mailta uskottavia talousennusteita. Nyt oma ennuste ei ole realistinen. Asia on edessä jo syksyllä ennen budjetin hyväksymistä, Rehn sanoo Länsi-Savolle.

    Myös Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen uskoo, että Suomi voi joutua muuttamaan talouskasvuennustettaan. Hän painottaa lehdelle rakennepoliittisten uudistusten tärkeyttä.

    Rane

    Mut hei porukat.Synkistely nyt vaan on niin last season.Meidän homma on valaa positiivisuutta jengiin,you know.Twiittaillaan,Alex.

    Puun takaa

    Alexilla on pakopaikka EU-parlamentissa odottamassa, kun pätkä-pääministerin ja puoluejohtajan hommista tulee lähtö.

    Kantona

    Björn Wahlroos liittyi kiinteistöveron kannattajiin tai jos jo aiemmin oli niin vahvisti asian.

    Hänen ajatuksensa maa- ja metsätalousmaan kiinteistöverosta Metsänomistajat 3/2014-lehden Erno Järvisen mukaan ovat 25 euroa hehtaarille.

    Björn Wahroos on UPM-konsernin hallituksen puheenjohtaja.

    Jos kysytte puukauppaan liittyvää hintatarjousta UPM:ltä niin muistakaa mainita puunostajalle, että hänen johtajansa on tätä mieltä.

    Se kuitenkin tarkoittaa sadankin hehtaarin tilalta 2500 euroa joka vuosi. Myös silloin kun taimikoissa vaan tuuli suhisee

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 151)