Keskustelut Metsänomistus SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 151)
  • SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    SAK: Kiinteistövero laajennettava metsämaahan

    Julkaistu 18.3.2014
    SAK sopeuttaisi julkista taloutta muun muassa verotusta kiristämällä. Työn verotusta ei pitäisi järjestön mielestä kiristää, mutta pääomatulojen verotuksen progressiota voitaisiin lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa. SAK julkisti tänään tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

    Kiinteistöveron ala- ja ylärajoja voitaisiin nostaa ja kiinteistöveropohjaa laajentaa maa- ja metsätalousmaahan. SAK:n mukaan näin voitaisiin edistää puun myyntiä ja saataisiin lisää verotuloja kunnille. Veron laajentamisen järjestö arvioi tuottavan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa.

    METSÄLEHTI
    ##############

    kun joku toimittaja on artikkelin tarkemminkin lukenut niin selvisikö sieltä ketkä tuon lisääntyneen puumäärän sitten korjaisivat metsästä pois ja ketkä sen käyttäisivät? Nykyisin ei taida yksikään teollisuuslaitos kärsiä puupulasta…

  • Kurki

    Harrastelija:
    <<<Viimekädessä yritetään kiinteistöverolla rökittää näitä kakun tekijöijä ja kiristetään maata pystyssä pitävien narua :(<<<

    Vaikka viime syksynä työmarkkinoilla tehtiin 0-ratkaisu, niin palkkperintöä tulee tällekkin vuodelle julkisella sektorilla 1% luokkaa eli 300 miljoonaa euroa, joka olisi tuon kaavailun metsän kiinteistöveron suuruinen.
    Kyllä näihin palkankorotuksiin saa keksia uusia veroja
    kuten vesi-,jää- ja lumiveroja.
    Saksalaiset lehdet kirjoittelavat ja varoittelevat jo Suomen talouden vaikeuksista.
    Kokoomuslaisia ei koskaan pitäisi päästää hoitamaan pääministerin virkaa.
    Harri Holkeri tuhosi ay-liikkeen avustuksella Suomen talouden 1980-hallituskaudellaan ja nyt se teki Katainen ja Stubb jatkaa.
    Tästä umpikujasta ei enää selvitäkkään twitter-pääministerin lahjoilla.
    Kaikkea sitä kuulee, että Katainen on vahvoilla uuteen EU-virkaan finanssikomissaariksi.
    Mitään näyttöähän hänellä virkaan ei ole, kun on vasta sotkenut oman maansa finanssit.

    Puun takaa

    EU:n finanssikomissaari on aivan uusi Kataiselle keksitty virka, joten mitään näyttöjä ei silloin siihin tarvita.

    Puun takaa

    Nykyinen pääministeri ei tule olemaan pitkäaikainen.
    Syksystä tulee niin vaikea, että hallitus hajoaa, ja uutta poliittista hallitusta ei välttämättä saada enää koottua.
    Ajaudumme todennäköisesti Belgian kaltaiseen tilanteeseen.
    Virkamieshallitus on vakavassa kriisissä paras vaihtoehto silloin kun poliitikot ovat menettäneet otteensa vallitsevaan todellisuuteen, kuten parhaillaan on tapahtumassa.

    Puun takaa

    Argentiina ajautui nyt konkurssiin toisen kerra kahdentoista vuoden sisällä.
    Kohta varmasti joku poliitikoistamme kiirehtii julistamaan, ettei siinä menetetty lainkaan suomalaisten rahoja.
    Aivan samoin tehtiin 2008 finanssikriisin puhjettua.
    Lopputuloksena kuitenkin oli, että suomalaisesta kansantaloudesta katosi lopullisesti yli 40 miljardia euroa.
    Maksamme parhaillaan sitä laskua, mutta onneksi pääministerimme kertoi, ettei Venäjän pakotteet sentään aiheuta Suomelle sanottavia menetyksiä!
    Espoosta katsoen Suomi näyttää näköjään aika ruusuiselta paikalta.
    Syksyllä saattavat tosin ruusunpiikit ruveta pistelemään.

    Kurki

    Holkerin pääministeriydestä jäi sellainen kuva, että hän oli ulkona talousasioista koko hallituskautensa ajan ja senkin jälkeen.
    Budjetteja paisutettiin nimellisesti 20% parhaimpina vuosina.
    Palkat nousivat 40% 4 vuoden aikana, vaikka piti noudattaa ”vakaan markan politiikkaa” eli palkkoja nostetaan vain kilpailijamiden mukaan, ettei taas päädyttäisi devalvaatioon.
    Kun vuoden 1991 vaalieen jälkeen keskusteltiin jo sovittujen palkankorousten perumisesta Ahon ollessa pääministeri ja yritettiin vältää devalvaatio, niin Holkeri tuli ulos vaatimaan, että palkankorotukset tulee maksaa, vaikka Suomen pankin johtajan alaan ne tuskin enää kuului.
    Ja vielä enemmän ihmetytti Holkerin lausunto oliko vuonna 1990, kun jo katastrofi oli kaikkien nähtävissä, että ” tuskin koskaan Suomessa tullaan näkemään menneiden vuosien kaltaista hyvinvointia”.
    Väkisinkin tulee mieleen sellainen hurja johtopäätös, että Holkeri kannattikin tuota katastrofiin johtanutta talouspoliikkaa eli hän halusi näyttää Suomen kansalle kuinka kokoomus nostaa suomalaisten elintasoa julkisia menoja lisäämällä ja sallimalla järjettömät palkankorotukset.

    Aivan sama tunne tulee Kataisen hallituksesta eli yritetään näyttää, kuinka kokomus turvaa hyvinvointiyhteiskunnan maksoi mitä maksoi.
    Eli otetaan velkaa perusteettomiin julkisiin palkankorotuksiin ja Suomen teollisuuden kilpailukyky on menyt kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla ja tarvittaisiin 20..30% devalvaatio.
    Mutta nyt kun ei voi devalvoida kilpailukykyä takaisin Suomi kulkee kohti yhä huonompia aikoja.

    Puun takaa

    Maa, joka velkarahalla ostaa ulkoa energiaa ja ruokaa 1,5 miljoonan euron edestä joka tunti, menee konkurssiin.
    Tämän maan nimi on valitettavasti Suomi.

    Ammatti Raivooja

    Oishan tuo meikäläisten ruokavalio aika ykstoikkoinen jos ulkoa ei tuotaisi ruokaa.

    sivullinen

    En tiedä paljonko Suomen valtio ostaa energiaa tai ruokaa ulkomailta, mutta ainakin suomalaiset yksityishenkilöt ostavat niitä. En tosin tiedä yksityishenkilöidenkään ulkomaisen energian tai ruuan ostomääriä.

    Tapa, jolla jokainen suomalainen voi vaikuttaa maan talouteen enemmän kuin valittamalla, on se, että joka ainoa iikka ostaa aina mahdollisimman kotimaista energiaa, ruokaa tai mitä tahansa tuotetta kulloinkin tarvitsee.

    Hallitusherrat, riippumatta siitä, kuka hallituksessa kulloinkin on, eivät nykyaikana kovin paljon voi vaikuttaa muuten kuin leikkaamalla kuluja tai keksimällä uusia veroja. Ns. vanhaan hyvään aikaan oli käytettävissä talouden D-vitamiini, jota varsinkin metsäteollisuuden vaatimuksesta käytettiin sopivin väliajoin. Tuohon aikaan maan peräsimessä oli kepulainen presidentti ja hallituksessa kepu ja demarit.

    Holkeri ei ehkä ollut kaikkein paras talousmies, mutta pitää myös muistaa, kuka talousmies oli 80-luvun lopussa presidenttinä … vahvan markan ajaja Koivisto.

    90-luvun alun lamaan oli pari isoa syytä. Neukkula hajosi, jolloin Suomen vientimarkkinoista katosi iso pala, ja Suomen herrat vapauttivat ulkomaisen rahan lainamarkkinat liian nopeasti. Hullut suomalaiset hakivat halpaa rahaa pankista kottikärryllä. Rahaa, joka ei ollutkaan enää niin halpaa, kun markka devalvoitui. Rahamarkkinoiden vapautus ei ollut virhe, mutta tapa, jolla se tehtiin, ei ollut oikea. Suomalaisille kävi kuin, jos he saisivat yhtäkkiä halpaa viinaa rajattomasti. Krapula on tosi kova!

    Kurki

    Jatkuu:
    Mutta nyt oltiinkin rahamarkkinoiden vapautuksen seurauksena tilanteessa, että valuuttavelkaa yritykset olivat ottaneet siinä määrin, että jos devalvoidaan saadaan Suomeen syvä lama, sillä valuuttavelan pääoma lisääntyykin devalvaatioprosentin verran.
    Kukaanhan ei tuolloin halunnut devalvaatiota ei Koivistokaan paitsi Paavo Väyrynen siksi, että sen seuraukset Suomelle olisivat olleet järkyttävät kuten ne sitten olivatkin 600 000 työtöntä.
    Monet ovat nielaisseet tämän Paavo Väyrysen syytöksen Koiviston ”vahvan markan” politiikasta sellaisenaan, jota se ei tietenkään ollut.
    Mauno Koiviston talouspolitiikka oli ”vakaan markan” politiikkaa ei ”vahvan markan” politiikkaa, sillä suomalainen ay-liike aiheutti vahvan markan 40% palkankorotuksillaan ei Koivisto.
    Koivisto ja pääministeri Ahohan yrittivät estää ulkoisen devalvaation palkkojen alentamalla, joka tietenkin olisi olisi ollut Suomelle ja suomalisille parempi ratkaisu kuin devalvaatio ja kellutus yhteensä 45% devalvoituminen markkaan, mutta sitähän ei tullut mitään ay-liikkeen torpatessa sen.
    Eli suomalainen ammattiyhdistys vei vientiteollisuuden syviin tappioihin palkankotuksillaan eikä ollut enää valmis pelastamaan omia työpaikkojaan, vaan valitsi mieluummin raskaimman tien kaikille yritysten konkurssit ja 600 000 työtöntä.
    Kiitämme ay-liikettä tästä tuhosta, josta kaikki suomalaiset joutuivat sitten kärsimään.

    Kurki

    Sivullinen:
    <<<Holkeri ei ehkä ollut kaikkein paras talousmies, mutta pitää myös muistaa, kuka talousmies oli 80-luvun lopussa presidenttinä … vahvan markan ajaja Koivisto.<<<

    Venäjän kaupan romahdus oli jo suurimmaksi osaksi tapahtunut tultaessa vaalivuodelle 1991.
    Se oli pieni lisä siinä talouskatastrofissa, mitä seurasi devalvaatiosta ja kellutuksesta.
    Ilman markan devalvoitumista ei mitään romahdusta olisi tullutkaan.
    Mutta kun palkat nousivat 40% Holkerin hallituksen aikana vientialat metsä ja metalli joutuivat syvään tappiokierteeseen 1990 alussa, kun maailmanmarkkinoiden kysyntä hiipui ja hintataso laski.
    Holkerin hallituksen talouspotiikkahan oli alunperin "vakaan markan" politiikka, joka tarkoittaa kilpailijamaiden mukaista palkankorotuslinjaa eli saksalaisittain 1..2% vuosittain ja silloin vientiteollisuuden kilpailukyky säilyy eikä devalvaatioita enää tarvittaisi.
    Mutta tuo talouspolitiikka epäonnistui surkeasti, sillä ammattiliitot repivät palkankorotuksia n. 10% vuosittain eli 4 vuodessa huikeat n.40%.
    Palkankorotusten seurauksena markasta tuli noin 40% liian vahva Suomen viennille.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 151)