Keskustelut Metsänomistus Sain perinnöksi 71ha

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)
  • Sain perinnöksi 71ha

    Merkitty: 

    Metsää, enkä osaa sille itse tehdä mitään, eikä puolisoa kiinnosta.

    Sain metsästä hyvän tarjouksen, paljon enemmän mitä metsänhoitosuunnitelmassa.

    Elämäntilanne on sellainen etten kestä stressiä paljoa mitään ja kieltämättä sitä käy melkein vainoharhaiseksi, kun on saanut suuren perinnön… Tuon lisäksi reilu 20ha peltoa… Sitä alkaa pyöritellä päässään, mitkä on kenenkin motiivit.

    Ja päässä tietenkin painaa oman isän sanat ”älä myy ikinä maita eläkä metsää”. Ja toiset antaa neuvoksi että myymällä pääsen kaikesta stressistä eroon .

    Toisaalta haluaisin myydä kaiken pois ja ostaa vaikka oman paikan, mutta tämä paine mikä tulee muilta ihmisiltä ja omasta muistista on ihan kamala…

    Ja kumminkin haluaisin lapsille myös jättää jotain, koska myös minun isälle oli lapsenlapset tosi tärkeitä… En edes tiedä miksi avaudun tänne näin…

    Mutta tulenko katumaan ikuisesti jos myyn nyt metsät hyvään hintaan?? Yksityinen ihminen tarjosi kyseisestä paikasta 60 tuhatta vähemmän… Ja tämä toinen ostaja ehdokas maksaa huomattavasti korkeimman hinnan.

    Se on tosi vaikeaa kun tämmösiin liittyy tunteita ja kaikkea sellasta , helpompi olisi jos paikka olisi minulle jonkun ihan tuntemattoman ihmisen eikä siihen liittyisi sukulaisten painostusta .

  • Piiku

    Sehän tässä myös painostaa, kun en ole työkuntoinen , ehkä vuosien päästä… Nämä omistukset tietenkin vaikuttaa tukiin ja asumistukeen.

    Että tuo yhteismetsä asian kyllä kuulostaisi myös ihan hyvältä vaihtoehdolta.. mutta pystyykö niillä tuloilla oikeasti elämään .

    Mhy:n hoitosuunnitelman mukaan kymmenen vuoden keskimääräiset tulot on 77 000€ josta on vähennetty menot… Mutta onko tuo se raha mikä jää käteen?? Vai onko tuosta vielä verot vähentämättä?

    Piiku

    Tila sijaitsee Pohjanmaan ja keski-suomen rajalla…

    suorittava porras suorittava porras

    Ratkaisu kannattaa tehdä niin,kun itsestä tuntuu parhaalta . Ympäristöstä ei kannata ottaa paineita . Todelliset ystävätkin erottuvat ratkaisun myötä.

    Itse tein kaupat vataavan kokoisesta tilasta runsaat 20 vuotta sitten . Päivääkään en ole rtekemisiäni katunut . Ratkaisu on ylittänyt odotukset moneen kertaan.

    Jean S

    Metsätalouden tuloista vähennetään metsätalouden menot, ja väliin jäävästä rahasta menee hiukan yksinkertaistaen 30 % veroa, mitä metsäsuunnitelma ei kerro. Menopuolelta kannattaa ehkä katsoa jonkun kanssa, että onko ne kaikki menot oikeasti tarpeellisia. Jos on mielenongelmia, niin metsä tarjoaa kyllä omistajalleen monenlaista toimintaterapiaa ja onnistumisen tunnetta, kunhan sitä vaan tekee omaan tahtiin eikä ota siitä stressiä (mikä voi tässä vaiheessa vielä tuntua aika vaikealta). Verotuksesta pitää tietysti myös muistaa, että jos ja kun myyt tilan korkeammalla hinnalla kuin sen perintöverotusarvo on ollut, maksat tietysti siitä välirahasta eli luovutusvoitosta samalla tavalla veroa. Toki siitä verojenkin jälkeen jää.

    Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntarajalla on isot hinnanerot siten, että Pohjanmaan puolella on yleensä halvempaa. Jos tuloja on ennustettu tuon verran, sinulla on todennäköisesti ihan puisevaa metsää, jonka vuoksi esimerkiksi jokin metsärahasto saattaa olla tilastasi kiinnostunut.

    Yhteismetsään en oikeastaan lähtisi, koska ei siinäkään ratkaisussa omaa maataan takaisin saa todennäköisesti enää koskaan.

    Jean S

    Tuli vielä mieleen, että vaikka myisi, niin sittenkin olisi edelleen ne rahat, joihin sisältyy se sama henkinen paino, joka perintönä tulleisiin asioihin voi liittyä. Eli niille pitäisi sitten löytyä joku järkevä käyttö jostain. Ainakin Alexandriat ja muut vastaavat pankkiiriliikkeet kannattaa kiertää kaukaa 😀

    Piiku

    joo , juuri tämmönen metsärahasto on tehnyt tarjouksen.

    Sekin tässä vaivaa että oon hyvin herkkä muiden mielipiteille, vaikka niistä ei saisi välittää … Mutta hyvin usein oon päätynyt siihen omissa ajatuksissa että möisin metsät…

    Mutta sitten tulee jokin totuuden torvi sukulainen toitottamaan kuinka minun isäni elämäntyö menisi kuin kankkulan kaivoon, jos menisin ja möisin kaiken… Kyllä arvostan sitä mitä isä on tehnyt ja ajatellut kun on näitä metsiä hoitanut ja säilönyt niitä minua varten , mutta jos mun elämän tilanne olisi toinen niin en miettisi myyntiä..

    Niin vaikeaa suoraan sanottuna . Ja oon yrittänyt miettiä miten sijoittaisin rahat , että ostanko niillä oman kodin ja pienemmän määrän metsää vaikka niitä lapsia ajatellen.

    Puuki

    Voihan siitä metsäpalstasta lohkoa puuhapalstan tai useammankin ja myydä loput, jos haluaa lapsille jotain säilyttää.

    Jätkä

    Hyviäkin ohjeita on edellä.

    Minusta kysyjän ei kannata ajatella pätkääkään sitä, että ”isä on tehnyt ja isä on hoitanut” EI HOIDA ENÄÄ.

    Ei kannata myös suunnitella, että lapsille jättää isoisän perintönä 71 hehtaaria. Jokainen sukupolvi elää oman elämänsä. Jos saa lapsensa kunnialla maailmalle ja elämään, vaikka ihan erilaista elämää kuin itse, niin MITÄ SITTEN?

    Metsätilan myyminen parhaalla mahdollisella hinnalla kuulostaa ihan hyvältä ratkaisulta. Kauppahinnasta osan sijoittaminen asuntoon kuulostaa myös ihan järkevältä.

    Jos kunto taikka mielenkiinto ei riitä omatoimiseen metsienhoitoon, niin aina paremmalta kuulostaa myyminen.

    Jokaisen henkilökohtaisia asioita on oman omaisuuden hoito, vaikka matkustelisi ja ryyppäisi koko perinnön, niin MITÄ SITTEN?

    Rane2

    Ranen vähän kaukaisemmat sukulaiset etelä suomesta tekivät vanhemman polven luopuessa niin että myivät metsät ja talouskeskuksen.Pellot he pitivät itsellään ja ne on vuokrattu ulkopuoliselle.Kysyjän reilu 20 ha tuottaisi jo ihan mukavan vuotuisen tulon.Riippuen tietysti sijainnista.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    No tuottaahan ne 20ha peltoa tukina, kun aidot veronmaksajat laittaa kättä syvemmäälle fickaan ja viheletelee samalla… ♫ ♥

    Aloittaja. Myy vaan ne metsät, maksimaaliseen hintaan tietysti, jos vähänkin siltä tuntuu. Jos tulet katumapäälle niin sitä saa tilalle vaikka vähän pienemmän palan. Tai lohko siitä ”katumuksen varalle” 10ha ja puuhaile sen kanssa monimuotoisuutta unohtamatta, jos siltä tuntuu. Kuten joku taisi ehdottaakin.

    Reva peltotyöryhmästä (rkp)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)