Keskustelut Metsänomistus Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)
  • Sähkölinjat myrsky- lumituho vapaiksi.

    Mitäs raati on mieltä näistä sähköyhtiöiden ehdotuksista hakata johtoaukea 40-50 m leveäksi. Maksetaan puustosta esim päätehakkuu hinta + 6€ ,uudistamiskustannukset ja ehkä jonkinlaista odotusarvokorvausta. Saadaan sähkölinjalta myrsky- ja lumituhot pois. Mo saa halutessaan istuttaa lisäjohtoaukean uudestaan.

  • Jätkä

    Kuka tahansa saa tehdä arvioita ja tarjouksia toisen maalle. Sehän tässä on parasta, kunhan vain kaikki tekisivät niin, että jokainen tietäisi ainakin sen, mitä siitä voisi vähintään saada.

    jyto

    Onko täällä näkemystä, miten sähkön toimitusvarmuutta saataisiin parannettua tehokkaasti niin, että sekä metsänomistajat että sähköyhtiö olisivat toimintatapaan ja lopputulokseen tyytyväisiä? Itsellä on näkökulmaa asiaan sekä metsänomistajan että sähköverkkojen kunnossapidon roolissa.

    Maakaapelointi tietysti olisi varma ratkaisu, mutta syrjäseuduilla se vain on liian kallista. Samoin johtokatujen leventäminen tulee kalliiksi eikä se toisaalta ole pysyvä ratkaisu. Metsänomistajalle tämä vaihtoehto vaikuttaisi olevan taloudellisesti kannattava, mutta ainakin täällä seudulla hankkeisiin on suhtauduttu melko kielteisesti.

    Mielestäni johtojen siirto metsistä teiden varsiin käyttöikänsä lopussa on paras ratkaisu. Samalla tulisi huolehtia vierimetsän hoidosta. Ajallaan tehdyt taimikonhoito ja harvennukset vähentävät huomattavasti lumikuormien ja myrskyjen aiheuttamia katkoja. Samalla metsä pysyy parhaassa mahdollisessa kasvukunnossa.

    suorittava porras suorittava porras

    Näin tulisi toimia ja lisäksi rakentaa samassa yhteydessä tieliittymät metsäpalstoille. Linjojen alle ei puita saa varastoida.

    Miikkam

    Ilmajohdot teiden varteen on varmasti se kustannustehokkain keino syrjäseuduille. Pienjännitteet kaikki kaapeliksi. Mutta tosiaankin vasta kun vanha verkko on täysin palvellut.

    jyto

    Hyvä huomio. Tieliittymät kannattaa ehdottomasti rakentaa, jottei puun varastoinneissa tule myöhemmin ongelmia. Sähköyhtiön olisi kohtuullista osallistua rakentamiskustannuksiin, mikäli johdosta tulee haittaa puun varastointiin.

    Per Ä Reikäs

    Nämä sähkölinja voisi siirtää kulkemaan maanteiden keskiviivan kohdalle,eipä tulisi kohtaamis onnettomuuksia,vaarallisia ohituksia,korjaus huolto helpottus ja suojaetäisyydet riittänevät.

    Metsuri motokuski

    Olen ymmärtänyt että sähköyhtiöiden strategiana on että pääosa runkoverkoista joiden varsilla on asutusta johdot kaivetaan maahan. Osa verkoista siirretään teiden varsille ja varustetaan uusilla päällystetyillä johdoilla joten johtokäytävä voi olla hieman kapeampi eikä oksista johtuvat sähkökatkokset tule niin herkästi kun johdot ovat eristettyjä. Näitä muutoksia tehdään sitä mukaan kun vanhat ilmajohdot käyvät ikänsä loppuun. Se etä kaikki ilmajohdot kaivetaan maahan ei tapahdu varmaan koskaan.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Täällä olis ainakin tien varteen siirto lisännyt linjapituutta huomattavasti ja turhan mutkainenkin olisi linjasta tien varressa tullut.

    Täällä on nyt maakaapeloitu varsin harvaan asutun syrjäseudun linjat. Se mikä on hiukan ihmetyttänyt kun tässä yhteydessä on tehty muuntamoita paljon lisää. Täällä jakelujännitteen johdot on jätetty puistokaapeleiksi ellei uusi muuntamo sijoittelu ole edellyttänyt linjan uusintaa. Uudet jakelujännitejohdot on toki kaivettu maahan. Kyläläiset, erityisesti karjatilalliset hyrisevät tyytyväisyydestä, ei ole tarvinnut enää värkkäillä agrekaattien kanssa.

    Lähiseudulla on toki rakennettu linjoja tienvarteenkin, silloin kun tiellä ja linjalla on yhteinen suunta ja tie sopivan suora.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Mulla se sähköyhtiö laitto viime kesänä maakapelin ilmajohtojen sijaan tähän pihalle. Van se surettaa että mihin ne pääskyset ensi keväänä istahtavat kun pihaan tulevat. Minuakin surettaa. Kun kesäaamuina oli mukava vintillä herätä pääskysten kujerrellessa langalla. Toissa vuonna joulun tienoilla oli muuten sähköt poikki kolome vuorokautta. Mutta ei haitannut kun oli kuivia halakoja ja puuhellalla ruokaa ja kahvia keittelin. Oikeastaan pikkusen harmitti kun saivat linjat kuntoon.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ennen koillispohjan sähkölläkin oli joka pitäjässä 20 miestä pitämässä linjoja auki ja kunnossa kesää talvea. Sähkäkatkot olivat harvinaisia, ja pitkiä katkoja ei ikinä. Fortumin ostettua puljun, vähennettiin porukkaa niin, että oli 2 miestä koko pohjoissuomessa tekemässä samoja töitä, kunnossapito rapistui täysin. Nykyään carunan kaikki kunnossapito ulkoistettu.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)