Keskustelut Metsänomistus Sähkölinjat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Sähkölinjat

    Kaikki paukahtaa maaseutuasujan maksettavaksi, ei prkl
    Kulutan mielummin katkosähköä kuin maksan korotettua maksua.
    Hätäapugeneraattori tulee paljon halvemmaksi.
    Vai pitäisiköhän leventää sähkölinjoja, jotkut sähköyhtiöt sentään raivaavat ja pitävät siten linjat kunnossa.

    maastullista:
    Hallitukselta odotetaan ensi kuussa lakiesitystä, jossa sähkökatkoista maksettavat korvaukset kiristyvät. Se merkitsee kaapeloinnin lisääntymistä, mikä iskee maa- ja metsäseuduilla toimiviin sähköyhtiöihin.

    Maaseutuyhtiöt perivät investoinnit asiakkailta siirtohinnoissa, joiden arvioidaan nousevan pahimmillaan 70–80 prosenttia.

    Lappeenrannan yliopiston tutkimuksen mukaan 36 tunnin enimmäiskatko edellyttää yhtiöiltä 3,5 miljardin investointeja lähinnä kaapelointiin 15 vuoden aikana.

    Investoinnit nostavat arvonlisäverollista siirtohintaa keskimäärin 1,2 senttiä kilowattitunnilta eli yli kolmanneksen nykyisestä.

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Parannukset sähkönjakelussa jäävät kuluttajan maksettavaksi,voitoistaan eivät yhtiöt tingi.Itseltä oli parivuotta sitten liki 3 vrk.sähköt poikki,joka opetti sen että olen valmis maksamaa sähkövarmuuden lisäämisestä.Pakkastakin oli silloin lähes 30 astetta,meinasi paikat jäätyä vaikka kuinka kalikoita tulisijoihin mätti.

    tamperelainen tamperelainen

    Sähkölinjojen maahan kaivuu lisää sähkötapaturmien määrää.Alttiiksi joutuu erityisesti kaivurimiehet,pelastuslaitoksen työntekjät..ym.Tähän mennessä maahan kaivettujen sähkölinjojen kartastot epätarkkoja,puutteellisia ja eri toimijoiden hallussa

    Jani

    Aurinkopaneelit katolle, nii keväästä syksyyn pienenee sähkölasku ihan mukavasti. Talvella (marras-helmikuu) tuotto sitten vähän heikompaa.

    Aukusti

    On se suuri vääryys, kun pitää antaa sähkölinja-alueet verkkoyhtiöille ikuiseksi ajaksi joko aivan ilmaiseksi tai pilkkahintaan kertamaksulla.

    Eikä MTK saa aikaiseksi neuvotella asiallisia korvaustaksoja.

    Pitäisikö laittaa adressi nettiin asian johdosta kuten mönkijäreiteistä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä sähkölinja on ristiriitainen asia. Toisaalta linjan varrella asuvat hyötyvät siitä että linjoja uusitaan ja siirretään teiden varsille, jolloin korjaus on nopeampaa ja sähkönsaanti on varmempaa. Toisaalta sähköyhtiöt tekevät taloudellista vahinkoa ”motittaessaan” teiden varsilla lyhyen metsäkuljetusmatkan piirissä olevia palstoja linjojen taakse ilman eri korvausta. Korvauksen saa vain linjan alle jäävästä maasta ja puustosta.

    Aukusti

    En sanoisi sähköyhtiön maksamaa korvausta maasta ja puustosta varsinaiseksi korvaukseksi, on se niin hävyttömän mitätön summa ikuisesta käyttöoikeudesta.

    nuori isäntä

    Aukustin kanssa samaa mieltä. Fingridin maksama korvaus ikuisesta käyttöoikeudesta on naurettava. Meillä metsänomistajilla ei vain ole kunnon edunvalvonta järjestöä joka asian korjaisi, valitettavasti.

    Mistä mönkkäri adressista Aukusti puhuu? Sellainen on mennyt minulta ohi. Vai tarkoitatko tuota Ville Niinistön alulle panemaa joukkoistamista mistä myös metsälehdenkin etusivulla kirjoitetaan?

    Siellä muuten kelkkailijat ajavat jo kelkkailua ja mökkäri ajelua jokamiehenoikeuden piiriin joten käykääpäs kirjoittamassa metsänomistajina omat kommenttine uudistuksen alla olevasta laista. Linkki löytyy metsälehden etusivulta

    Aukusti

    Asiaan tarkemmin perehtymättä, eikös sitä Niinistön adressia voi käyttää myös asian vastustamiseen?

    nuori isäntä

    Kyllä voi. Siellä muuten näyttää keskustelua syntyvän. Kovasti siellä toivotaan sallittavan kelkkailu missä vaan ilman maanomistajan lupaakin.

    Timppa

    Ne sähköyhtiöt ovat kyllä siinä kaapeloinnissa tosissaan. Viime syyskuun lopulla pihalle pölähti sähköyhtiön kaveri ja sainoi, että teille tulevassa linjassa on huonot pylväät (niinkuin ovatkin) ja heillä on periaatepäätös, että kaikki uusittavat pienjännitesähkölinjat tehdään maakaapelointina ja että työ alkaa reilun kuukauden päästä.

    Meillä oli sisäisiä ulkojohtoja niissä sähköyhtiön tolpissa. Kaveri totesi, että kyllä he voivat tolpat jättää pystyynkin, jos niin halutaan. Ei me nyt sitten haluttu ottaa riesaksemme huonokuntoisia pylväitä ja päätettiin pistää omatkin kaapelit maahan. Toinen asia olisi sitten, että meille tuli puhelinkaapeli sähkötolpissa. Kysyin sitten, mitä sen kanssa tapahtuu. Erilaisten vaiheiden jälkeen Elisa ilmoitti, että he tuovat sen samassa yhteydessä maassa sen sähkön kanssa. Tosin sitten kaapeli tulisi toiseen päähän rakennusta.

    Oli kohtalainen homma saada pikaisesti kaivinkone ja sähkömies töihin. Homma onnistui kyllä hyvin. Ei ollut kuitenkaan ihan halpa. Tosin kotitalousvähennys auttaa hieman. Niitä sähkölaitoksen maakaapelointeja ei vaan näkynyt. Tämän tammikuun alussa em. kaveri soitti ja sanoi, ettei joku maanomistaja ole antanut lupaa ja että heidän on haettava virallinen päätös. Sitten tapahtuu.

    Siis se kaapelointi saattaa olla aika monipolvinen juttu ja kustannuksia saattaa asiakkaalle aiheutua taksakorotusten lisäksi myös omien johtojen muutoksista. Elisallekin se on kallis. Tässä tapauksessa koko homma on vielä siinä mielessä hölmö, että suurin osa johdoista on peltoalueilla eikä metsissä. (Pellon vuokraaja on ainoa, joka aidosti hyötyy. Voi kylvää suoraan väistelemättä pylväitä)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)