Keskustelut Tekniikka Sähkökäyttöinen ketjunteroitin

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Sähkökäyttöinen ketjunteroitin

    Kuinkas paljon palstalaiset käyttää noita sähköisiä teroituslaitteita? Itselle tuli aikanaan moinen hommattua ja viimein sain aikaiseksi testattua toimivuuttakin. Viilallahan sitä hyvin pitkälti mennään mutta vaikuttaisi pätevältä peliltä pahasti kiveen ajetun ketjun kunnostuksessa. Smirgelilaikka nappaa viilaa nopeammin hampaasta kivensyömää pois ja joka hampaan saisi varmasti saman mittaiseksi.
    Sitten taas seuraavat teroitukset viilan kanssa.

  • Itäsuomen Antti

    Oon nyt vähän aikaa tuumaillu ja kattellu noita vehkeitä ja päässy kokeilemaan sitä.

    Tulin tulokseen jotta jos vähänki enempi sahailee, niin kannattaa hankkia. Vaikka viilallakin saa hyvän ketjun, niin kerran tai pari viikkoon kun oikaiseen hampaat ja pyyhkäisee purupiikin kohdilleen niin se näkyy suoraan tuottavuudessa.

    Varsinkin kun nyt savotoin vanhojen raunioiden seassa jossa sinne on kasattu myös sotien aikainen työkalusto, niin ketjut on aika kovilla.

    Polle-Olle

    Onko helppokäyttöisiä nuo, esim. tuo mainittu Einhell ja muut halvemman pään laitteet. Että onko helppo tärvätä koko ketju?

    Pähkäilijä

    Jos täysin puusilmä käyttää konetta voihan sitä terottaa ”väärän puolen hampaita” ja tärvätä koko ketjun. Mutta jos edes hivenen verran käyttäjällä on tolkkua tallella kyllä näin yksinkertaisen laitteen pystyy halitsemaan ihan metsäpuolen matematiikalla, jossa

    uskonto on 10 ja laskento 4

    Korpituvan Taneli

    Yksi tyhmä kysymys tähän väliin:
    Nämä kaikki kai toimivat niin että ketju irroitetaan sahasta?
    Siksi kysyn kun ammoin oli käsikäyttöinen penkki, joka kiinnitettiin laipan päälle. Vaikka se oli ihan käsiviilalla, niin se kuitenkin takasi piikkien samanpituisuuden ja oikean kulman.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Pähkäilijä

    http://www.youtube.com/watch?v=M0y9AZZuy9Y

    tuossa on ketjun terotusvideo. Itse ei tule noin kovaa syötettyä ja vähän pitemmillä tauoilla ettei kuumene liikaa.

    jees h-valta

    Tuo purupiikkien laskeminen on vain ammattilaisen työtä josta ammattimies oikeassa kun huomautti. Ehkä vähemmän sahaavan kannattaa jättää tuo touhu vallan tekemättä. Kyllä viilalla saa aika tyyni ketjun otettua.

    ensolainen evakko

    Jees H-valta

    Protestoin edellistäsi. Purupiikkien laskeminen on joka miehen hommaa, tai ainakin pitäisi olla. Josko sinulla on oma ketjukauppa niin siinä tapauksessa kauppa käy kun ketjusta ei järkevästi käytetä puoliakaan.

    jees h-valta

    Kuten sanoin kevyen luokan harrastelijan olisi parempi antaa olla. Kyllä se terä aivan riittävän paljon sahattu on kun se alkaa niistä kaihertaa. Itse teen lähes aina terän vaihdon vaikka motteja helposti vuoteen kohtuullisesti tuleekin. Jo pirtin lämmitys nielee päätoimisena puulla lämmittäjänä aivan mukavasti likemmä viittäkymmentä pinomottia sekalaista puuryönää. Hankinta päälle. Ja kun vielä katkominenkin ihan pölleiksikin tapahtuu moottorisahalla tulee sitä joku kymmenen tankkia vuodessa kormuutettua. Silti en varmasti kahta teräketjua enempää vuotta kohti osta. 12,00 euroa per kipale nuo näytti juuri tässä päivänä muutamana maksavan. Stihlin omat. Ostan nuo mielelläni koska en ole koskaan vielä telonnut itseäni moottorisahalla. Kuten ammattimieskin päätteli saha muuttuu agressiiviseksi käytökseltään ja riski tapaturmiin kasvaa. Jossain jo mainitsinkin että saan vehkeet palasiksi kyllä aivan pitelemättömillä purupiikeilläkin.

    Leevi Sytky

    Käytän aina ketjun loppuun, hammas n. neljä mm. Purupiikkiä on viilattava muutamia kertoja. Eihän se muuten pure puuta.

    Neljän millin hampainen ketju menee puuhun yhtä hyvin uusi, kun se on oikein teroitettu.

    kuusessa ollaan

    Uskaltanen olla purupiikkien laskemisesta eri mieltä ammattimiehen kanssa, ihan kunniottavasti.

    Nimittäin jos purupiikin laskee liian matalaksi, eli sahaa on kannateltava katkaisussa, seurauksena on nopea väsyminen.Sopivasti pudotetulla purupiikillä sahaa ei tarvitse katkonnassa kannatella ja silloin kädet ja keho saa hetken helpotuksen. Liian purevalla sahalla joutuu jopa pidättämään vastaan, jolloin saha painaakin tosiasiassa enemmän…Lisäksi kapeammat 1,3 millin ketjut on kovilla ja katkeavat vetolenkeistä helpommin rasituksessa.

    Ehdottomasti parhaaksi olen todennut Stiilin yhdistelmäviilapaketin(oon nähnyt sinisen piraattiversionkin), joka pudottaa samalla puruhampaan. Mutta sillä viilattaessa pitää ohjaimen olla laippaan nähden 90asteen kulmassa (ei siinä perinteisessä 5ssä asteessa) ja ketju kiristettynä, muutoin leikkuuhampaan nokkakulma jää vajaaksi. Ja tosiasiassa purupiikki kannattaa ensimmäisen kerran viilata kohdalleen jo ensimmäisen viilauksen kohdalla, riippumatta tavasta.Ne lenkit kun on koneella meistettyjä ja puhutaan kuitenkin 0,4 – 0,6 millin lastunpaksuudesta…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)