Keskustelut Tekniikka Sähkö

  • Tämä aihe sisältää 6,859 vastausta, 103 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten MJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 6,781 - 6,790 (kaikkiaan 6,859)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Nostokoukku

    Ja kaikkien veronmaksajien.

    MaalaisSeppo

    Metsä sitoo verraten huonosti aurinkoenergiaa. Aurinkopanelit ainakin 10 kertaa tehokkaammat ja tuulimyllyt 100. Perusongelma on, että on erilliset tavoitteet maankäyttösektorille ja muille päästöille. Esim, jos tuulimyllyjen sähköllä tehdään vetyä ja edelleen savupiippujen hiilidioksidista metanolia, niin maankäyttösektorin hiilinielu lisääntyy esim 1 yksikön, mutta muiden sektoreiden päästöt vähenevät reippaasti enemmän. Tästä kuitenkin kai aiotaan rangaista. Järjen käyttöä koitetaan hillitä.

    Apli

    Kannattaa katsoa eteenpäin eikä taaksepäin, aurinko ja tuulivoima on sitä eikä haikailla hiilen eikä turpeen perään, ne junat meni jo… Suomeen tulee vielä joitain vuosia lisää tuulivoimaa, aurinkovoimaa varmasti enemmän, puun poltto vähenee koska kaukolämpöä on järkevää tehdä sähköllä. Minusta nykyinen meno on kaikkien etu, ei pelkästään pörssisähkön käyttäjien. Kun katsoo esim eurooppaa ja vaikka kiinaakin niin joka paikassa mennään samaan suuntaan ja hyvä niin..

    Tolopainen

    Vaikea nähdä, mihin tuo lisääntyvä sähköntuotanto Suomessa käytetään, nyt kun on saavutettu sähkö omavaraisuus. Tuulivoima investoinnit loppuvat parissa vuodessa, se on varma nakki. Yritykset eivät harrasta hyväntekeväisyyttä, niillä ei ole sellaiseen varaa.

    Sähkönkulutus on laskenut jo lähes 20v, kun perinteinen teollisuus Suomesta vähenee. Vielä tehdään miljoonia tonneja turhaa paperia. Eurooppa on ankarasti kehityksestä jäljessä, käytössä on yli 130 paperikonetta ja on puhuttu sähköpulasta. Tässä ei ole mitään järkeä. Paperinteko aiheuttaa suuret turhat hiilipäästöt. Mikä tuossa dgiloikassa on niin vaikeaa. Suomessa kolmannes yli 70v ihmisistä ei osaa käyttää nettiä eikä omista tarvittavia välineitä. Neljäkymmentä luvulla syntyneet suuret ikäluokat on toivottomia tapauksia. Vähäinen koulutus ja puutteellinen osaaminen. Suomi oli heikossa hapessa vuosikymmeniä sotien jälkeen, rahaa ei riittänyt väestön kouluttamiseen piti maksaa ryssälle sotavelkoja ja asuttaa siirtolaiset. Suuri naapurimme tarvitsi lisää elintilaa, lebensraumia ja sitä saa heikoimmilta naapurimailta aina kun diktaattorin päähän pälkähtää laajentumishalu. Onneksi ryssä on menettänyt jo lähes kaiken, mitä ryösti toisessa maailman sodassa. Neuvostoliitto on kohta taputeltu, puuttuu enää viimeinen niitti ja Stalinin ryöstöretki on taputeltu.

    Tuolla Facebookissa, joku laskeskeli miten paljon Hesarin painamiseen pitää kaataa metsää, kun hänen tiedoillaan hehtaarilla on 200 puuta ja ne kaikki kaadetaan, jotta Hesariin saadaan painopaperia. Ei poloinen tiennyt yhtään mitään tyypillinen naikkonen, joilla on mielipide, mutta ei tietoa eikä lookista ajattelukykyä. Sitä vaan ihmettelen, miksi joku vielä tilaa paperisen sanomalehden, sitä voi pitää suorastaan ympäristörikoksena, vaikka painopaperista suuri osa on jo savea ja vähän neitseellistä kuitua.

    Kuluttajilla on päästöistä suurin vastuu, turha syyttää teollisuutta, se tekee vain niitä tuotteita, joilla on kysyntää. Sähkönkulutus laski Suomessa viime vuonna 2%, lasku tulee jatkumaan ja viidessä vuodessa sen vaikutus on 1000Mw. Tulevaisuudessa verkosta ostetaan yhä vähemmän sähköä. Nyt voi jo nähdä, miten nykyisen kaltaisella teollisuus Suomella ei ole minkäänlaista tulevaisuutta, 100v kuluttua, täällä on hyvin vähän teollista toimintaa eikä yhtään ydinvoimalaa.

    Metsuri motokuski

    Suomeen rakennettavien tuuli ja aurinkovoimaloiden tarve ei perustukaan pelkästään meidän omaan sähköntarpeeseen. Kyllä siinä on myös kyse vihreän vedyn valmistuksesta sekä myös vientiin tarkoitetusta sähköstä.  Eihän niitä tuulivoimaloita oikeastaan enää tarvita pelkästään suomen sähköntuotantoon.  Nyt tehdään vihreästä vedystä seuraavaa vientituotetta. Mikäpä siinä. Kyllä suomi jo jotain innovaatiota tarvii. Nokian menestyksestä on jo pitkä aika eikä muuta ole näköpiirissä.

    MaalaisSeppo

    Suomesta ei nykyisten siirtolinjojen kautta paljoa voi lisätä sähkön vientiä. Viroon menee melkein se, mitä linja kestää. Ruotsissa tulppana on oma ”ylituotanto”. Ei sitä kautta paljoa sähköä voi viedä.

    Kyllä sähkömme on täällä kulutettava. Kun jokin tuote on jonkin aikaa halpaa, niin kyllä sen kulutus alkaa nousta. Olen seurannut Suomen sähkönkulutusta ja näyttää nousun alkaneen. Nousu on kuitenkin hidasta, ellei vedyn tuotantoa ja sen jatkokäyttöä saada nousuun. Muutoin tuuli- ja aurinkosähkön kasvu hiipuu. Vielä radiosta kuulee tiedotuksia isoista maantiekuljetuksista, mutta vähenemään päin ovat.

    Vedetään siis henkeä ja keskitytään uusien tuotantopaikkojen kaavoitukseen. Parin vuoden päästä alkaa tapahtua, kun saksalaiset tulevat järkiinsä ja päättävät siirtää sähkösyöppöä teollisuuttaan tänne.

    Ammatti Raivooja

    Metsuri Motokuskille: https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/me-kskustelemme-taas/sivu/719/

    Että on sitä Fortumia minä kritisoinut täällä paljon ennen Venäjän sotaakin.

    Tolopainen

    Ja kehunut Nestettä, kruunun jalokivet ovat muuttuneet arvottomiksi. Nesteen arvo on laskenut kolmessa vuodessa 70%. Osakkeiden markkina-arvot eivät perustu mihinkään.

    Kalle Kehveli

    Nyt voi jo nähdä, miten nykyisen kaltaisella teollisuus Suomella ei ole minkäänlaista tulevaisuutta, 100v kuluttua, täällä on hyvin vähän teollista toimintaa eikä yhtään ydinvoimalaa.

    Vihreys tarkoittaa suomalaisille lopun alkua. Raaheen ei tule terästehdasta eikä vihreää vetyä. Moskeijat hallitsevat 100 vuoden päästä kaupunkikuvaa. Suomen kansa nykyisellä politiikalla on vain historian lehdissä.

    siniluoto

    plus miinus nolla

    googlen hakusanaksi

    Ostin aurinkopaneelit (osa4)

    Tuulivoiman sähköllä tuotetaan vetyä?

    Tuulivoiman tuotantokustannus noin 5 snt/kwh ja voittoakin pitäisi saada?? Silloin kun tuulee pörssisähkö on miinuksella ja kun sähköä tarvitaan kovalla pakkasella niin ei tuule.

    Vedyn antamaan energiamäärään tarvitaan kolminkertainen määrä sähköenergiaa. Vetyenergia maksaisi siten 15 snt/kwh.

    Vetytalous on pötytaloutta.

     

Esillä 10 vastausta, 6,781 - 6,790 (kaikkiaan 6,859)