Keskustelut Tekniikka Sähkö

  • Tämä aihe sisältää 6,859 vastausta, 103 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten MJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 5,471 - 5,480 (kaikkiaan 6,859)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Puuki

    <p>Naapurissa on maalämmitystalo ja vähintään pari kolme kertaa vuodessa pitää korjata jotain siellä jotta paikat ei jäähdy liian pitkäksi aikaa. Aikasemmin vielä useammin kävi huoltomiehet korjaamassa. </p><p>Suorasähkö ilmalämpöpumppuineen on paljon vaivattomampi huollon suhteen.</p>

    Kurki

    Pari vuotta sitten lakkoiltiin metsäteollisuudelle satojen miljoonien tappiot, mutta ei Ruotsissa eikä muissakaan kilpailijamaissa. On tämä järjetöntä, että tällaisia ylimääräisiä kustannuksia on Suomen teollisuudella. Eikä ole mikään ihme, että talous ei kasva.

    Laitetaan Suomen vienti seis, jos ei saada kilpailijamaita parempia etuja, joilla kaikilla on kuitenkin kustannusvaikutus.

    Saunalisä.

    Kaipolan tehtaan palkkakustanukset työntekijää kohden Ruotsiin nähden olivat 67 % korkeammat. Ei ihme että lakkautettiin.

    Kaipolan tiedoitustilanteessa Anu Ahola kertoi ulkoisista tekijöistä, jotka vaikuttivat tehtaan alasajoon: 1. logistiikkakustannukset Näistä mieleeni tulevat mm. liikenteen polttoaineverot sekä vihreiden läpiajama EU:n rikkidirektiivi itämeren laivoille, jota ei sovelleta välimerellä mm. Italian vastustuksen vuoksi. 2. Energiaverot ja yleiset maksut Tästä mieleeni tulee mm. sähkövero, joka EU:ssa on oltava vähintään 0,5 euroa megawattitunnilta. Ruotsissa se on minimissään, siis 0.5 euroa, kun taas Suomessa teollisuuden sähkövero oli 7 euroa megawattitunnilta vuonna 2019 (ja on edelleen korkea, vaikka hallitus päättikin joistain kevennyksistä). Kaikkeen tulee päälle vielä 24% arvonlisävero – puunhankinta mukaanluettuna. 3. Palkkakustannukset Anu Aholan mukaan yksittäisen työntekijän työntekijän ansiotaso on Suomessa kilpailijoita korkeampi. Saksassa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 30 % vähemmän kuin Suomessa ja tekee 100 tuntia enemmän työtä vuodessa. Ja Ruotsissa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 40% vähemmän kuin Suomessa. https://areena.yle.fi/1-50608352

    arto

    <p>Kaipolan tehtaan palkkakustanukset työntekijää kohden Ruotsiin nähden olivat 67 % korkeammat. Ei ihme että lakkautettiin.     Niin suomi on kallis maa. Jos vertaa tuotteen hintoja  Ruotsiin ja Saksaa sen asian ymmärtää. Jos suomessa päästäis samoihin hintoihin kuin muualla euroopassa voisi palkkoja laskea samassa suhteessa eikä kukaan varmaan valittaisi. Suomessa vaan kaikki kallistuu ja palkat juoksee samaa rataa. Se kierre pitäisi lopettaa. UGH olen puhunnut.D:</p>

    Nostokoukku

    Erään metsäfirman pääjohtajan vuosipalkalla ja bonuksilla olisi pitänyt 120 paperimiestä vuoden töissä. Ja meni siihen palkkaan muutama kymmenentuhatta mottia tukkiakin. Suomi on kallis maa ainakin johtajien asua, näköjään.

    A.Jalkanen

    Helenin tavoitteena on luopua polttamiseen perustuvasta energiantuotannosta vuoteen 2040 mennessä. Se investoi Nurmijärvelle rakennettavaan sähkövarastoon. Litiumakkuihin perustuva sähkövarasto on 40 megawatin suuruinen. Varasto osallistuu Fingridin reservimarkkinoihin. Se jäi epäselväksi, maksetaanko Helenille siitä että sillä on sähköä varastossa vai puretaanko varastoa aina silloin kun sähkö on kallista.

    https://www.hs.fi/talous/art-2000010211837.html

    PS. Sähkölaskut Fortumille olleet kesällä luokkaa 100 euroa ja talvella 200 euroa. Aika vähällä päästy, kiinteähintaisellakin.

     

    Tolopainen

    Pesonen saattaa jäädä UPM:n viimeiseksi suomalaiseksi toimitusjohtohtajaksi. Miksi hänen seuraajansa alkaisi maksaa tänne yli 50% tuloistaan veroja ja sotumaksuja.

    MaalaisSeppo

    Oletteko huomanneet, että Fingridin sivujen mukaan voi päätellä, että Suomen sähkön tuotanto on yleensä 500 – 1000MW suurempi kuin on arvioitu pörssihinnan määrittämisen hetkellä? Pitää hinnan tuottajaystävällisenä.

    kmo

    En ole huomannut. Mistä ja miten tuon voi päätellä?

    MaalaisSeppo

    Fingridin sivulla on kuvaaja, jossa vasemmalla puolella on ennuste harmaana ja oikealla toteuma ajan funktiona. Toteuman ja ennusteen yhtymäkohdassa on äkillinen poikkeama alaspäin. Siitä voi päätellä ennusteen toteuman eron.

    Numppi

    Nykyään on tuulivoimakapasiteettia niin paljon, että aika hankalaksi menee ennustaminen. Muut tuotantomuodot nyt ovat paremmin ennustettavissa. Tuulivoiman ennusteissa on välillä isoakin hajontaa verrattuna toteutuneisiin.

Esillä 10 vastausta, 5,471 - 5,480 (kaikkiaan 6,859)