Keskustelut Tekniikka Sähkö

  • Tämä aihe sisältää 6,859 vastausta, 103 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 4 päivää sitten MJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 5,171 - 5,180 (kaikkiaan 6,859)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Nostokoukku

    Ja se näkyy korkeampina hintoina.

    Tolopainen

    Pitkän ajan keskiarvojen mukaan tammikuu on tuulisin kuukausi Suomessa. Jotta pulinat pois, että pakkasella ei tuule.

    Nostokoukku

    Taitaa olla nykyisen pörssisähkön aikaan myös sähkön hinnassa katsottuna kallein kuukausi. Tuottaminen maksaa….

    e-salo

    ja tammikuun tuulisuus  näkyy sitten vieläkin korkeampina hintoina. silloinhan hintaa kannattaa pitää korkealla kun kulutus on suuri. määrä x hinta.

    Nostokoukku

    Sähkö on sesonkituote, kuten vaikkapa suklaarasiat. Rasia joka maksaa joulun alusviikolla kympin, lähtee jo tapanina vitosella. Sähkö, joka maksaa tammikuussa 2,3 €, lähtee tyynenä kesäpäivänä ilmaiseksi.

    Numppi

    Olipa hieno vertaus. Suklaarasian myyntihintaan varmaan vaikuttaa hirveästi se, onko ulkona 25 pakkasta tai kaksi astetta. Sähkön hintaan vaikuttaa.

    Kalle Kehveli

    Sähkön hinnoittelu on anarkiassa, koska lainsäädäntö on heikkotasoista ja suomalaiset päättäjät ovat korruptoituneita.

    Visakallo

    Pakkanen ja siitä johtuva sähkön kulutuksen nousu  ei suoraan vaikuta kovinkaan paljoa sähkön hintaan. Siitä meillä on paljon esimerkkejä, että sähkön hinta on kohtuullinen, vaikka pakkasta on koko valtakunnassa reilusti yli -20 astetta. Sähkön hintaan vaikuttaa eniten sen tarjonta. Jos ei tuule Suomessa, Ruotsissa eikä Norjassa, tai jokin Suomen isompi voimala on remontissa, niin silloin sähkö maksaa.

    narisija

    Viime talvena meille perusteeltiin kallista sähköä etelä/keskieuroopan kalliilla kaasulla ja hinnoittelu kalleimmin tuotetun mukaan, vaikka meillä, eikä muissakaan pohjoismaissa tuotantokustannukset olleet juuri nousseet. Oma kiinteähintainen sopimus oli voimassa viimevuoden syyskuun puoliväliin, hintapiikit ei haitanneet.

    Ei tosin haittaa nytkään koska kesällä kulutus suunnilleen samaa tasoa kuin talvella, suurin kulutus oli syyskuussa. Kesällä tontilla kuluttajia enemmän, niin oletus on, että kesän halvemmat hinnat korvaa talven hintapiikit.

     

    Nostokoukku

    Suklaarasian ja sähkön hinta on aivan vertailukelpoinen. Silloin kun on kysyntää, hinta on korkea eikä tarjouksia ole. Suklaantekijät varautuvat sesonkikauteen valmistamalla tuotteita suuria määriä sesonkikauteen jo kesällä. Miksi tuurisähköön tuottajat eivät menettele samoin. Kesällä kulutuksen ollessa vähäistä pyörittäisivät sähköä talteen ja möisivät tammikuussa. Mutta ei, soitellaan vain viulua kesät kuten heinäsirkka vanhassa tarinassa. Haastattelin eilen tuurisähkölaitoksen naapurina asuvaa kaveria. Pakkaskautenakin vain osa myllyistä oli pyörinyt. Kovin kapeissa kaistoissa tuuli tuntuu kulkevan.

Esillä 10 vastausta, 5,171 - 5,180 (kaikkiaan 6,859)