Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 6,895)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • jees h-valta

    Tanelille ensteksi ettei ole kuutamourakoitu. Mutta LVI-alan vitsaus on ollut  lomautukset silloin tällöin. Jo pienikin lomautus esim. viikosta kaksi päivää tekee aikamoisen loven sen vuoden tienaukseen. Myös tuo ettei ensimmäistä kuutta työvuotta vielä huomioitu mitenkään työeläkkeeseen. Eli 16-22 ikänäni. Tietysti kaikki riippuu mitä pitää pienenä mutta liian raju on ero työpalkan ja eläkkeen välillä. Aivan samaa luokkaahan se nyt jäi kun ansiosidonnainen päiväraha. Mutta toki metsästä saa lisätiliä mutta saatan edelleen pyrkiä työelämäänkin joko yrittämään tai metsään Ranen mallin mukaan. Mitään jälkipolville erityistä säästämistä en harrasta. Ottakoon itse sitten metsät tehokkaaseen käyttöön.

    jees h-valta

    Tanelilla myös noihin öljylämmityslaitteisiin terve näkemys. Toki soisi puhuttavan enemmän myös oikeasta kuluja säästävästä lämmitysmuodosta eli puulla kattila-varaajayhdistelmää käyttäen. Kyllä kuulemma Kaukoralla hiukan on virinnyt keskuslämmityskattiloidenkin kysyntä. Mutta kun sitä ei valtiovalta tue vaan törkeästi ohjaa ihmisiä sähkön täysorjiksi.

    Jätkä

    JEEZZI. Jos työvuosia on kertynyt liian vähän, leikkaa se eläkettä käytnnössä 2%/ v. Kun täysi vanhuuseläke on 60%, niin eläkkeen osalta on siihen tyytyminen. On toki valitettavaa, että alun vuodet jäivät laskelmista pois, mutta 23 vuotiaasta  63 vuotiaaksi on 40 vuotta, jolloin niitä työvuosia hyvässä lykyssä tulee kyllä riittävästi.

    Moni duunari on kyllä sortunut tekemään paljon keikkaa siten, että kolmasosa, tai jopa puolet palkasta maksetaan ”Pimeänä” – ja elelleet leveästi näiden tulojen varassa ajattelematta tulevaisuuttaan yhtään. Paluumuuttajat Ruotsista olivat tehneet vuosikymmeniä rakennuksilla Ruotsissa ja Norjassa ja pitkiä keikkoja jopa ilman verokirjaa. Elämä oli leveää ja autot komeita. Nyt eläkkeellä onkin pitänyt ensin syödä säästöt ja sitten jatkaa kitkuttelemalla. Lisäksi itkua tulee siitä,kun Suomikin vaatii osaansa eläketulon veroista.

    Tolopainen

    Minulla eläke on n. 105% viimeisestä peruspalkasta. Kun on useita lisäeläkkeitä, näin on päässyt käymään Itse sille ei mitään voi enkä syytä päättäjiäkään.

    Sähkö maksaa pörssissä 18€/MWh. Eikö tuo ole aika vitsikästä väittää, että pörssisähkön hinnalla myytäisiin runsaasti sähköä markkinoilla.

    Pavekka

    Nykyiseen työssä käyviin nuoriin ikäluokkiin verrattuna nykyisillä eläkeläisillä oli ennen paremmin mahdollisuuksia pitkiin työuriin asuntolainoihin ym. Nyt on tätä työn orjuuttamista ja silppupätkä työtä.  Mitä tässä nyt vanhuuseläkeläisiä seurannut niin kyllä ne tuntuvat korpussa pysyvän vaikka tarinoita piisaa. Onhan nyt useimmilla kuitenkin pitkä ura takana, lapset maailmalla, asunto ja kesämökki maksettu jne. Loput sitten kiinni metsässä, osakkeissa kuten nyt kelläkin.

    Tolopainen

    Saarikon ehdotus laplisien kertamaksusta on lapsellinen ja tyhmä. Suomessa suurin osa perheistä on uusioperheitä ja lapslisä maksetaan lähivanhemmalle, miten korotettu lapslisä huomioidaan elatusmaksussa, ei mitenkään.

    Tolopainen

    Jos katsotaan pelkästään sitä, paljonko sijoitetulla pääomalla saa sähkötehoa aurinkopaneelit on aivan ylivoimaisia. Tuulivoiman hyötysuhde on vain kymmenes osa niiden hyötysuhteesta.

    Kyllä nykyään paneelit kannattaa asentaa vaikka autiotuvan katolle maaseudulla, kun sähkön voi myydä verkkoon.

    Venäjä pakottaa länsimaat siirtymään yhä nopeammin itse tuotetun sähkön käyttäjiksi. Ei Suomi mitään hiilinieluja tarvi vaan uusiutuvan sähkön tuotantoa. Isot ydinvoimalat voi unohtaa, niitä ei osata rakentaa. Ranskassa puolet ydinvoimaloista on suljettu korroosio-ongelmien takia ja samanlainen vikapesä on Ol3.

    A.Jalkanen

    Jännä nähdä miten ydinvoiman kannattavuuden kanssa käy… mikäli nykyinen tahti jatkuu eli Keski-Euroopan sähköpula, OL3 voi hyvinkin tienata järjettömät valmistuskulunsa takaisin.

    Sähköverkko on häiriöille ja sabotaaseille altis systeemi, joten munat kannattaisi pitää mahdollisimman monessa korissa hajautettuna. Esimerkiksi kunnan kaukolämpö toimisi kriisin hetkellä varavoimaa käyttäen, jos valtakunnan verkko on nurin. Sähköautojen akkujen lisäksi kodeissa olisi muitakin sähkövarastoja, joista voisi ottaa oman asunnon tarvitseman sähkön verkon ollessa poikki. Lienevät halpenemassa lähiaikoina, jos opitaan tekemään akku ligniinistä ja muista helposti saatavista halvoista aineista eikä harvinaisista maametalleista. Sähkövarasto tukee uusiutuvan lähteen kuten tuulen tai auringon käyttöä.

    Jätkä

    Olkiluodon ”Järjettömät valmistuskulut” ovat suurimmaksi osaksi laitetoimittajan, eli AREVAn piikissä. Alkuperäinen urakkasopimushan oli n. 3 miljardia, lisätöitä päälle hieman. Sopimukseen sisältyi sanktiot myöhästymisestä, eli laitetoimittaja maksaa korvauksia tuottamattomasta sähköstä.

    Jossain vaiheessa nuo laskelmat olivat sellaiset, että Suomen ei tarvitse maksaa mitään, vaan Ranskikset ovat voimalaitoksen lisäksi maksamassa Teollisuuden voimalle useita Miljardeja.

    Laitos on siis ”tienannut hintansa” moninkertaisesti jo ennen valmistumistaan.

    Käytännössä Suomen olisi ehdottoman kannattavaa ostaa pari vastaavaa voimalaa Ranskiksilta samoilla ehdoilla kuin  tuo kolmonenkin!

    Korpituvan Taneli

    Tolopainen: ”Jos katsotaan pelkästään sitä, paljonko sijoitetulla pääomalla saa sähkötehoa aurinkopaneelit on aivan ylivoimaisia.”

    Näin varmaan on. Toisaalta sijoitetun pääoman takaisinmaksuaika on vieläkin yli kymmenen vuotta aurinkopaneeleilla. Siinä on myös sellaisia pyrokraattisia hankaluuksia. Yritin jollekkin firmalle esittää että panisin paneelit Korpituvan katolle ja käyttäisin sitä sähköä myös asunnolla, mutta se ei käynyt. Olisin toki maksanut siirtomaksun ja paikat alle 30km etäisyydellä toisistaan ja saman verkkoyhtiön alueella.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 6,895)