Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 2,521 - 2,530 (kaikkiaan 6,862)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Nostokoukku

    Tukesin mukaan kotitalouksien ostamista aurinkokennoista 90% on asennettu väärin. Mitenkäs sitten kun hehtaari tolkulla rakennettavien asennus ei onnistukkaan.

    Jätkä

    Ne löydetyt asennusvirheet ovat kauttaaltaan sähköturvallisuuteen liittyviä, eli kyllä panelit toimivat, mutta sieltä voi saada sähköiskuja.

    Moni tee-se-itse  tyyppi on tehnyt nuukuuksissaan / ahneuksissaan asennustyöt ominpäin ja sähkösetä on vain tarkastanut liitokset ja sen, että toimii.

    Asennuksissa on jätetty liitokset suojaamatta. johdot on asennettu niin, ettää ne repsottaa ja lähtee lumien mukana liikkeelle, eristykset liitoksissa on laitettu huonosti tai ei ollenkaan jne.

    Panelit kuyitenkin nyt – asennuksen jälkeisenä kesänä toimii hyvin, mutta entäs ensi talven jälkeen?

    arto

    Meilläkin eräältä tuulivoimala puistosta löytynyt merikotkan pesä. Meri meiltä 400 km päässä. Yrittävät sillä estää toteutuksen. hassuksi mennyt maailma. Ymmärtäisin jos olisi ollut kotkan pesä.

    Kalle Kehveli

    Heikoksi on mennyt Arton tietämys linnuista, niin kuin metsästäjillä yleensäkin. Merikotkia pesii paljon sisämaassa.

    Nostokoukku

    Minun metsästyskämpällä muutama vuosi sitten asusti muutaman päivän hirvenleikkuuroippeilla nuori merikotka. Riistakameran kuvista sain nilkkojen värirenkaista numerot selville. Oli rengastettu edellisenä Juhannuksena Kuusamossa.

    R.Ranta

    Ymmärrän kyllä Visa tietyssä mielessä ajatuksiasi. Onhan tämä melkoinen villilänsi.

    Kyllä yhteiskunnan olisi pitänyt jo ajat sitten pyrkiä luomaan pelisäännöt näihin tuulipuistoihin.  Yhteiskunta on tullut yllätetyksi housut kintuissa. Toimijoiden kilpailutus, kuten markkinataloudessa kuuluu, mikä tärkeintä, kuinka tämä ”ansioton arvonnousu” edes vähän oikeudenmukaisesti jaetaan ja kuinka haitat minimoidaan.

     

    A.Jalkanen

    Kilpailutus käytännössä? Voimalahanke ei yleensä lähde liikkeelle maanomistajien yhteenliittymästä vaan tuulivoiman rakentajasta? On siis käytännössä useimmiten käsillä vain yksi tarjous, ota tai jätä. Sopimusvaiheessa maanomistajien kannattaa tietenkin järjestäytyä yhteistyöhön ja käyttää ulkopuolista konsulttiapua.

    Rukopiikki

    Samaa ihmettelen kuin Jalkanen. Ei kai mitään kilpailutusta voi olla jos alueella on vain yksi toimija. Verrattavissa siihen jos alueella olisi vain yksi puunostaja jolle voi puuta myydä.

    Maanomistajien pitäisi yhdistyä sillä aluella jolle he tuulipuiston haluavat ja sitten yhdessä kilpailuttaa eri tuulifirmoja, että mikä firma parhaiten maksaa ja saa siten alueelle puiston rakentaa.

    arto

    Mitä 3 viikkoa tuulivoimalan insinöörien kanssa olin metsässä. Selvisi nekin korvaukset. Omasta mielestä aika hyvät linjasta maksavat ei metsä tuota koskaan niin paljon. Meilläkin kyseiseen linjaan maakaapeli olisi ollut  miljoona/km , Nekin nousi kyseisenä aikana 15

    Puuki

    Paikallinen monopoli siirtoyhtiö nostaa taas hintojaan, kun tuulivoimaloille tarvitaan lisää siirtokapasiteettia.  Saisi rahan ahneet ulkomaiset yhtiöt kustantaaa ne itse.

Esillä 10 vastausta, 2,521 - 2,530 (kaikkiaan 6,862)