Keskustelut Tekniikka Sähkö

  • Tämä aihe sisältää 6,881 vastausta, 103 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 26 minuuttia sitten MJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,371 - 2,380 (kaikkiaan 6,881)
  • Sähkö

    Merkitty: 

    Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

    Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

  • Tolopainen

    No Visakallo kertoo, miten sellainen talousjärjestelmä toimisi, jossa käyttäjä ei lopulta maksaisi kaikkia kuluja. Rahan painaminen on nimittäin kielletty.

    Metsuri motokuski

    Onko lopulta sellaista yritystoimintaa että kaikia kuluja ei siirrettäisi asiakkaan maksettavaksi. Minä ainakin laskutan asiakkaalta kaiken kulun joka muodostuu minun työpanoksesta ja kalustokuluista.

    Visakallo

    Jos sähkön siirrosta puhutaan, niin me suomalaiset sähkönkäyttäjät maksavat Suomesta ulkomaillekin vietävän sähkön siirron. On toki hyvä, että olette siihen tyytyväisiä. Minä en valitettavasti ole.

    Nostokoukku

    Energiavirasto siunasi sähkön hinnoittelun. Ryövääminen saa jatkua jatkossakin.

    Visakallo

    Suomi on höveli maa, – ulkomaalaisille. Eihän meillä ulkomaisten rekkojenkaan tarvitse osallistua eurollakaan tienpitoon ja muihinkaan liikennepalveluihin. Milloin muuten olette viimeksi nähneet kabotaasi-rekan tankkaavankaan Suomessa? Miksi ne niin tekisivätkään, kun suomalaiselta liikenteeltä kerätään kahdeksan miljardia euroa vuosittain.

    Kalle Kehveli

    Kyllä Visa on oikeassa. Suomalaiset puskevat rahaa ulkomaalaisten hyväksi, kun asia pitäisi olla toisinpäin. Reipas maksu sähkönsiirrosta ja teiden käytöstä. Kyllä suomalaiset on reppana kansaa, jota ulkolaiset häikäilemättä hyväksikäyttävät.

    Visakallo

    Kun esitän täällä kriittisiä kannanottoja, minusta on helppo leipoa kaikkea uutta vastustava vanha horisko. Näin ei asia kuitenkaan ole. Yleinen elämänkokemus on vain antanut kiinnostuksen miettiä asioita useammasta näkökulmasta ja näkemään myös erilaisten tarkoitusperien taakse. Kun on elänyt hyvin läheltä 80-luvun kasinoajan uhon ja 90-luvun tuhon pankkikriiseineen, Baltian maiden uuden itsenäistymisen ja Saksojen yhdistymisen, IT-kuplan ja finanssikriisin sekä nyky-Venäjän tekemiset, on oppinut ainakin sen, ettei mikään ole välttämättä aivan sitä, miltä se ulospäin näyttää, ja miten sitä meille kulloinkin markkinoidaan. Aivan kaikkeen ei kannata uskoa. Jos jokin asia alkaa näyttää liian hyvältä, on syytä laittaa hälytyskelloja päälle.

    Rane

    ”minusta on helppo leipoa kaikkea uutta vastustava vanha horisko.”

    Kyllä mutta emme kuitenkaan leivo.

    Nostokoukku

    Olen Visan kanssa samaa mieltä. Aina kannattaa epäillä, kun tarjotaan rahaa, rikastumista, rakkautta ja onnea ilman suurempia ponnisteluja asian eteen. Onhan näitä ”auervaaroja” , pyrämidihuijareita ym nähty. Jos vettä keittämällä olisi jonkun valtion tai yrityksen rahakirstut noin vain täyttyneet, niin eiköhän pannut olisi tuhisseet jo aikapäivää sitten ympäri maailmaa. Kyllä pottukuopassa on hyvä olla. Ei tipahda kovin korkealta ”haaveparvekkeelta”, ei tule isoja pettymyksiä.

    A.Jalkanen

    Risto Oinonen kommentoi:

    Mielenkiintoinen keskustelunavaus. Näyttää siltä, että keskustelu liikkuu hyvin tunnetasolla ja jokainen löytää argumenttinsa vastustaa tai puolustaa tuulivoimaa. On paljon tehokkaampia ja pysyvämpiä keinoja estää ilmastonmuutos, ottaa hiilidioksidi talteen siellä missä sitä eniten syntyy tai estää sen kasvu bioenergialla kuin rakentaa Suomi täyteen tuulivoimaloita.

    Suomessa on 1400 tuulivoimalaa ja 2030 noin 10 000 voimalaa (varauksia 30 000 voimalalle). Tuulivoimaloiden kapasiteetti on noin 5000 MW, mutta keskimääräinen tuotto vain 1500 MW. Talvikuukausina tuotto jää vain 16% maksimitehosta. Jokainen voimala tarvitsee 8 ha metsäalueen (perustukset ja tiestö) vastaa 80 000 ha metsää. Kantaverkkoa joudutaan rakentamaan 5200 km, vastaa noin 40 000 metsähehtaaria. Voimalat aiheuttavat 120 000 ha metsäkadon. Metsähehtaari sitoo noin 3 700 kg CO2, vastaa noin 520 000 tonnia CO2 ilmastoon. Tuulivoima kaksinkertaistaa Suomen metsäkadon. Avohakkulla on ennaltamisvaatimus ja hakkuu muuttuu hiilinieluksi 5 – 10 vuodessa, Tuulivoimalla ei ole ennaltamisvaatimusta. Tuulivoimala vaatii 135 ha suoja-alueen. (turva-alue 64 ha). Menetys 6% koko Suomen metsähoitoalasta.

    Mutta sitten se kaikista haitallisin asia. Jokaisessa voimalassa käytetään Rikkiheksafluoridia (SF6). Voimakkain ihmiskunnan tuntema kasvihuonekaasu, Noin 22 800 kertaa hiilidioksidia haitallisempi ja se säilyy ikehässä 3200 vuotta. Käytetään sähkölaitteissa eristämiseen ja jäähdyttämiseen. Käyttökohteita tuuli- ja maavoimaloiden muuntajat ja roottorit. 1 kg FS6 (6 kg/m3) ilmakehään vastaa 300 000 km autolla ajoa. Vuodesta 1973 alkaen määrä ilmakehässä kymmenkertaistunut.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009669019.html

Esillä 10 vastausta, 2,371 - 2,380 (kaikkiaan 6,881)