Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

  • Tämä aihe sisältää 447 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 447)
  • Sähkö 64 c/kwh

    Merkitty: 

    Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

    Ei muuta kuin puita uuniin.

  • Tonttu

    https://yle.fi/uutiset/3-11605174

    Ongelmajätettä

     

    Puuki

    Mitä kustantanee ison tuulimyllyn purkaminen ennen aikojaan ja ongelmajätteen käsittely , kun tuotto on  romahtanut 15-20 v:ssa .   USAsta oli kerran juttua ja kuvia niistä entisistä tuulivoima-alueista joissa asia oli ratkaistu jättämällä myllyt vain pystyyn.  ”Komia” entinen tuulivoimapuistohan siitä jäi jälkipolville ihmeteltäväksi.   Purkaminen ym olisi tullut  liian kalliiksi, firmat konkurssissa sopivasti. Meillä Suomessa mo vastaa jätteen hävittämisestä asiallisesti , jos muuta maksajaa ei löydy.

    Ei huvittaisi juuri  maksaa noiden tuulimyllyfirmojen saamia takuuhintoja sähköveroissa eikä siirtomaksuissa kaapeleiden vetoa korpimaisemista asunalueille.  Siksi koetan tod. näk. lopetella pikkuhiljaa yleisessä sähköverkossa roikkumista, varsinkin jos hinnat vielä nousee samaa tahtia kuin viimm. 10 v ovat nousseet.

    jees h-valta

    Onhan nuo isoiten betonia joten hyvää pehmeiden notkopaikkojen täytettä niistä tulee. Hiukan antaa pienen dynamiittipötkyläpaketin hoitaa hajotuksen ja tulee sopivaa mursketta. Ja saahan siitä rungosta komean rumpuputkenkin kun kokoa on vaikka isompaankin ojaan.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Yhtiöt tarjoaa sopimuksessa purkamiseen takuumaksua, joka on tutkimukseni mukaan vain 1/3 todellisista kustannuksista. Paljonhan siitä tulee kierrätettävää romuakin, mutta sen vieminen pois korvesta maksaa arvoaan enemmän. Todellinen purkukustannus nykykokoista myllyä kohti on 200.000-300.000€.

    Puuki

    Isot tuulimyllyt ei kyllä hajoa maarakentamiseen sopiviksi betonirakeiksi   pienellä dynamiittipaketilla . On niissä sen verran hyvin terästäkin rakenteissa. Siipiä ei saa hajottaakaan , kun ovat ongelmajätettä.       Se on vähän sama kuin (pienemmässä mittakaavassa) edullisten ostosten teko kaukomailla mutta kun matkakulut pitää laskea päälle, niin ei olekaan ollenkaan edullista.

    Tai voishan niistä siivistä tehdä vaikka rupellit isoon lentokoneeseen.  Siinä olisi hyvä ratkaisu uusiokäyttöön jollekin pellepelottomalle. Runko pystyputkesta ja rupellit on myös valmiina ; melkein valmis rahtilentokone siis.

    Samantapainen logiikka oli kerran naapurin emännällä, kun kertoi että samahan se on tehdä uusi talokin samalla , kun kerran  tuodaan betonimylly navetan rakentamisen takia paikalle.

    Nimetön

    Tuuliturbiinin siivet on valmistettu lasikuidusta. Ilmatar Energia on sitoutunut kierrättämään tuuliturbiinien siivet Stena Recycling Finlandin teknologian avulla. Kierrätysteknologia mahdollistaa lasikuitujen uudelleenkäytön sementtiteollisuudessa.

    Tuossa menetelmässä siivet poltetaan mutta teknologia ei taida olla vielä ihan ongelmaton. Kummiskin luvataan että 90%  tai jopa 100% mllystä on kierrätettävissä. Betoni jalassa terästä 200 tonnia joka pitää käytön loputtua ottaa talteen ettei ruostuva rauta pilaa pohjavesiä.

    Joskus ollut kuvia että iso kenttä täynnä myllyn siipejä joita peitetään maahan. Suomessa ja Saksassa maahan hautaaminen kielletty mutta kummallakin löytyy naapurit joissa hautaaminen sallittu.

    Ei hetikään kaikki tuulivoima tuottajat maksa mitään takuumaksua myllyin purkamisesta. Ilmatar ei ainakaan ja selityksenä oli jotain että Ilmatar omistaa myllyt koko käyttöiän ajan ja purkaminen on siten Ilmattaren vastuulla.

    oksapuu

    Purkutakuu sulkutilille 100 000€ per/mylly. Tuo näyttäisi olevan käytäntö…

    Eikä sitä purkuvakuutta heti talleteta, myllyn pitää ensin tienata se raha. Viimeinen erä voi tulla sulkutilille vasta 12 vuotta myllyn käynnistymisestä…

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Jos myllyjä mailleen halajaa, on myllyn tontti erotettava ja siitä muodostettava osakeyhtiö. Toisaalta myllystä on maksettu suoraa korvausta 500 m säteellä oleville tiloille. Joutuuko nämä yhteisvastuuseen purkukustannuksista, kun ovat hyötyneetkin siitä. Aika näyttää oikeuden ratkaisut.

    aegolius

    >Jos myllyjä mailleen halajaa, on myllyn tontti erotettava ja siitä muodostettava osakeyhtiö.

    Tämä on varmin tapa. Tähän lisättynä enää se, että vuotuisen tulon myllystä siirtää vuosittain osinkona itselleen. Varallisuutta ei tuohon osakeyhtiöön kannata varastoida.

    Puuki

    Tuolla tyylillähän ne puistot jää samaan asentoon kuin esim. USA..sa . V-mäisen näköisiä on hylätyt tuulimyllypuistot sitten vuosikymmenestä toiseen.  Niin vihriää että…. ottaahan ne hökötykset jonkin verran sammalta paikoin kun aikaa kuluu.

    Hiilikuiturupellit ei käy mihinkään kierrätykseenkään.   Hautaaminen naapurimaan monttuihin tietysti yksi vaihtoehto, jos on jollain valuuttaa maksaa siitä ja niillä säännöt pysyy samoina.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 447)