Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

  • Tämä aihe sisältää 447 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 447)
  • Sähkö 64 c/kwh

    Merkitty: 

    Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

    Ei muuta kuin puita uuniin.

  • Jätkä

    Saksassa tullaan vielä pumppamaan ydinvoimaloihin henki – niinkuin ensihätään. Ydinvoimalaa ei kuitenkaan pistetä tyhjästä pystyyn ilmeisesti alle kymmenen vuoden rakennusaikaa + suunnittelu – ja lupajärjestelmän hiominen.

    Suomessakin kannattaisi pienvoimaloita alkaa pykäämään periaatteessa jokaiseen isompaan kaupunkiin, jossa vain on jäähdytysvettä riittävästi saatavana.

    Ydinjätteen loppusijoitus ei liene ongelma, päästäänhän peruskalliossa jo melko syvälle!

    Metsuri motokuski

    Tuohon se varmaan menee mitä jätkä kirjoitti. Eipä sitä energiaa mistään saada puhtaasti niin suuria määriä. Toivottavasti uraani maailmassa riittää.

    Puuki

    Kukaan ota ainakaan vappaaehtoisesti pienydinvoimalaa kaupungin tai kunnan alueelle.  Se on heikommin suojattu kuin isot voimalat ja tarvitsee laajan suoja-alueen.   Ydinjätteiden loppusijoitus on esim. Saksassa kokonaan ratkaisematta.  Suomessakin  ne jemmat on liian matalassa syvyydessä jotta säiliöt olisivat todellisesti suojasssa rikoontumiselta.

    Monia muita hyviä pienenergialähteitä on olemassa , mm. bioenergiaa jätteistä, nurmesta ja karjan lannasta.  Vedystä saadaan myös päästötöntä l-energiaa kunhan sitä kehittävät eteenpäin .

    pihkatappi pihkatappi

    Ydinjäte on uudelleen käytettävissä. Nopeissa reaktoreissa? ydinjätteen radioaktiivisuus saadaan uudelleen prosessoitaessa mitättömän pieneksi ja loppusijoitus ongelmaa ei ole. Netistä löytyy tarkempaa tietoa.

    Puuki

    Vedystä ja hiilidioksidista tehdystä synteettisestä polttoaineesta voi tulla Suomelle vientituote . (Kaleva)

    Urraanin halkaisu ei onnistu puhtaasti , lähes aina (99,9%) syntyy ylimääräisiä haitallisia hiukkasia. .

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ydinjätettä on ilmeisesti jo niin paljon että uudet reaktorityypit eivät pysty syömään sitä kaikkea vaan loppusijoitustakin tarvitaan edelleen.

    https://tieku.fi/teknologia/energia/ydinvoima/tulevaisuuden-reaktoreille-syotetaan-ydinjatetta

    Nimetön

    https://tuulivoimalaki.fi/?fbclid=IwAR3b44FgIwX2CJt0vNfG_oQscAJ-Zp7hPL4VspRIKN6om8RMfplghczTjBM

    Kansainväliset tuulivoimajätit mellastaa Suomen luonnonvaroja ja luontoa raiskaten aivan vapaasti niin tuulivoima laille ois todella tarvetta, jonkulaiset pelisäännöt ois pitänyt olla jo 20v aikasemmin.

    Jos jollekkin aluelle tuulivoimapuistoa tarjotaan niin alueen maanomistajien pitäs ehdottomasti järjestäytyä ja kilpailuttaa kaikessa rauhassa tuulivoima rakentajat ja maanomistajien valita tarjouksista paras. Tuulivoima rakentajat, Suomen Tuulivoimayhdistys (STY) on niin hyvin järjestäytyneet niin miten lie kilpalutus onnistus käytännössä. Varmaan onnistus jos kyseisen alueen manomistajat järjestäytys yhtä tiiviisti kuin tuulivoimateollisuus.

    Visakallo Visakallo

    Suomalaisyhtiö turvaa saksalaisten sähkönsaantia kahdeksalla miljardilla eurolla:

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008519159.html

    Puuki

    Miten on Suomen mo:t järjestäytyneet . Ei niin  mitenkään. Viimeinen syömähammas hävisi jo silloin , kun puunmyyntihintasopimukset kiellettiin kilpailun vastaisia.   Sen jälkeen on pitänyt itse valvoa , ettei ihan joka kerta ainakaan kuseta silmään puukaupoissa.

    Sähkön myyntihinta ei välttämättä laske yhtä paljon kuin ennen kevättä kohden , jos esim. Saksa tarvitsee paljon korvaavaa sähköä talven jälkeenkin.   Ruskohiilestä ne tekee toistaiseksi enemmän sähköä  kuin kivihiilestä ja se on vielä  saastuttavampaa kuin kivihiili.   Ydinvoiman korvaaminen maakaasulla (nykyään ymp.ystävällisellä) on vielä epävarmaa .

    Visakallo Visakallo

    Jos EU:n komissio ajattelisi asioita puhtaasti tieteelliseltä ja moraaliselta kannalta, maakaasun julistaminen vihreäksi energiaksi veisi pohjan koko EU:n ilmastotavoitteilta. Suomen kaltaiselta maalta se ei silloin voisi vaatia juuri mitään ilmastotoimia.

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 447)