Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

  • Tämä aihe sisältää 447 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 447)
  • Sähkö 64 c/kwh

    Merkitty: 

    Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

    Ei muuta kuin puita uuniin.

  • Nimetön

    https://www.verkkouutiset.fi/maria-ohisalon-ydinvoimakehut-herattavat-ihmetysta/#40516985

    Vihreät käy jatkuvasti Jaakopin painia itsensä kans mikä se ois oikea tapa millä sähköä ja lämpö tuotetaan. Valtakunnan tasolla viheriäiset tällähetkellä hiljaa tuulivoimasta, mutta pitäjä tasolla kyllä tuulivoimaa vastustetaan kiihkeästi ettei ainakaan omaan pitäjään tuulivoimaa sallita.

     

    Visakallo Visakallo

    Vielä muutamia vuosia sitten vihreät kannattivat bioenergiaa, nyt vastustavat sitä. Venäläinen maakaasu on heille nyt mieluisampaa kuin mikään mikään täysin kotimainen energia.

    Tolopainen Tolopainen

    Halmeenpää Kalajoelta vastusti Pyhäjoen ydinvoimalaa. Vastusti myös tuulivoiman lisäämistä Kalajoelle, nyt siellä niitä  on lähes eniten Suomessa ja johtokäytäviä kymmeniä kilometrejä. Hesassa on eniten vihreitä, tietävät, että siellä on vaaratonta harrastaa luonnonsuojelua, toimenpiteet ei mitenkään kohdistu heihin, vaan ulkopuolisiin. Kuukausipalkka juoksee entiseen malliin, voi rauhassa vastustaa kaikkia elinkeinoja.

    Visakallo Visakallo

    Surkuhupaisaa oli aikoinaan nähdä kuvissa niitä samoja naamoja, jotka Lapin metsäsotien aikaan hyvin kiivaasti vastustivat siellä päin hakkuita, ja muutamien vuosien jälkeen vähintään yhtä kiivaasti vastustivat Kemijärven sellutehtaan sulkemista.

    Rane

    2008 Vihreät esittivät puolueohjelmassaan metsäenergian käytön lisäämistä.Myös 10% metsiensuojeluaste oli heidän mielestään riittävä.

    Pohtiva – Vihreät timantit – metsäsektorin kestävä uudistaminen (tuni.fi)

    Nimetön

    Eniten niitä tuulimyllyjä Halmeenpään Kalajoella taitaa olla 64 ja ens kesänä nostetaan myllyjä pystöön Kalajoelle tai Kalajoen rajan tuntumaan 130kpl.

    Sulli kirjoitti että luvat on haettu niin pienille myllyille ettei niitä kannata rakentaa. Näyttää vaan olevan yleinen käytäntö että rakentamista ei estä jos luvat on vuosien takaa myllylle jonka pyyhkäsy korkeus on 180m ja nyt nostetaan myllyjä pystöön joitenka pyyhkäsy korkeus 240m ja teho kaksinkertastunut.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Lasse: ”Valtakunnan tasolla viheriäiset tällähetkellä hiljaa tuulivoimasta, mutta pitäjä tasolla kyllä tuulivoimaa vastustetaan kiihkeästi ettei ainakaan omaan pitäjään tuulivoimaa sallita.”

    Pitäjä ja kylätasolla tuulivoiman vastustajat ovat kaikkea muuta kuin veheriääsiä. Siellä vastustavat ne joiden nurkalle voimalat tulee pörisemään ja ne joiden metsäpalstoja ja viljelyksiä uudet sähkölinjat silpovat.

    Itsekin jännitän että tuleeko linja metsäni nurkasta silpaisemaan palan ja kuinka suuren palan. Naapurilla tilanne tiukempi, mahdollisesti noin kilometri 400kW:n linjaaukkoa. No onhan hänellä toki pinta-alakin reippaanlainen, joten ei niin mahdoton prosentuaalinen tuho, mutta kuitenkin

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    aegolius

    Vähän ehkä kiertäen sopii tähänkin ketjuun tämä uutinen. Ajatuksia hiertää tuo, että kauppaneuvottelut eivät tuoneet tulosta ja päädytään lunastukseen. Rivien välissä mielestäni lukee, että hinta ei ole ollut myyjää miellyttävä. Mikä mahtaa olla korvaus tästä lunastuksesta… En tunne lunastusmenettelyä. Onko siinä joku arvonmääritysajatus takana, vai onko se laillinen varkaus?

    Edit. Nämä linkit ovat kyllä palstan arvoitus. Välillä tulee siististi pikkulinkki ja välillä tällainen.

    Petkeles Petkeles

    Hei ja kiitos kysymyksestä. Lunastustoimituksessa mennään ”listahintojen” mukaan, jolloin saatu korvaus on mitätön suhteessa markkina-arvoon. Tyhmää jättää sopimus tekemättä, koska lopputulos on sama sillä erotuksella, ettei saa juuri mitään.

    aegolius

    No tämänsuuntaista olen lukenut kantaverkkolinjojen ja valtatielinjausten kohdalla.

    >Tyhmää jättää sopimus tekemättä

    Eihän se tästä kerro mitään. Siinä sopimusluonnoksessa saattoi olla jo se sama mitätön rahasumma alarivillä. Miksi siis tehdä sitä? On parempi tulla pakotetuksi kuin tehdä vapaaehtoisesti umpisurkea kauppa.

    Edit. Jos matsin häviäminen on jo ennakolta selvää, voisi olla järkevintä pitää omistus, tehdä suojelualue, ja laskea se mukaan fsc:n kriteereihin. Ainakin näin nopeasti pohdittuna.

    Edit2. Eihän ainakaan avosuon arvo rahallisesti ole yleensä merkityksellistä. Ratkaisevaa on ennemmin se paljonko puustoisempaa reuna-aluetta lähtee mukana.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 447)