Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

  • Tämä aihe sisältää 447 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 447)
  • Sähkö 64 c/kwh

    Merkitty: 

    Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

    Ei muuta kuin puita uuniin.

  • Scientist Scientist

    OL3 polttoaine tulee tietääkseni Ranskasta Arevan uraanipolttoainetehtaalta. Tarkkaa alkuperää en tiedä, mutta suuria uraanin tuottajia ovat mm. Venäjä, Kanada, Australia. Yleensäkin suuret kaivosteollisuusmaat.

    Tolopainen Tolopainen

    EDIT

    Metsuri motokuski

    EDIT

    jees h-valta

    EDIT

    Aimo Jortikka

    no nyt se käynnistyi

    -Historiallinen hetki! OL3:n reaktori käynnistyi tänään tiistaina 21.12. klo 3.22. Sähköntuotanto alkaa tammikuun lopussa 2022 laitoksen kytkeydyttyä valtakunnan sähköverkkoon.-

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Se pyörii sittenkin!

    Visakallo Visakallo

    22 vuotta siinä tulee kuluneeksi kun puheet muuttuvat säännölliseksi sähköntuotannoksi. Aika moni asia on Suomessa ottanut saman ajan ja pidemmänkin.

    Tolopainen Tolopainen

    Nyt kannattaisi tehdä seuraava laitos samoilla piirustuksilla Pyhäjoella. Ei maksaisi kuin 10mrd€. Valitettavasti ydinvoima on liian kallista, on niin paljon pykläviidakkoa, että ei niitä voi enää rakentaa länsimaihin. Eurooppa on monissa asioissa maalannut itsensä nurkkaan. Päästöjä pitäisi vähentää, mutta päästötöntä energiantuotantoa ei ole varaa tehdä. Tuulipuiston rakennusluvan saanti kestää vähintään viisi vuotta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Juuri valmistui selvitys Vaasan läänin tuulivoimapotentiaalista. Korjaan: tuulivoimapotentiaali siis yksistään Vaasan läänin alueella luokkaa 190 TW, mutta kuten eräs HS:n lukija muistutti, se on nimellistehoa. Talvella ei sitten välttämättä tuule, kun sähkön kulutus on korkeimmillaan, joten halvan sähkön aikana kesällä tuotantoa pitäisi saada varastoitua – vaikkapa vetyyn.

    OX2-yhtiö on ilmoittanut suunnitelmista rakentaa Pohjanlahdelle 2 voimala-aluetta, kummankin tuotanto (huom. siis tuotanto, ei nimellisteho!) olisi yli 10 TW/vuosi, enemmän kuin mitä ydinvoimalasta saisi. On se merituulivoima vielä melko kallista, mutta varmaan pian halpenee, ja turvallisuus ja ympäristövaikutukset huomioiden järkevämpi kuin uudet ydinvoimalat.

    Suurten ydinvoimaloiden sijaan saattaa tulla pieniä voimaloita, joiden turvallisuusriskit ovat ilmeisesti myös pienemmät. Ison pössähdyksen sijaan sellaisesta tulee pieni tussahdus.

    Tolopainen Tolopainen

    Vai pieni ydinlaitos, sehän on suhteessa paljon kalliimpi kuin iso. Kaikessa bulk tuotannossa toimii sama ekonomia, mitä suurempi tuotanto, sitä pienemmät yksikkökulut. Ei kukaan esitä, että tehdään pieniä sellutehtaita ympäri Suomea.

    Tuulivoiman käytettävyys on n.20%, jos rakennetaan 100Twh, saadaan 20Twh. Aika nopeasti loppuu rahat ja alueet. Lisäksi johtokäytäviä tulee metsiin satoja kilometrejä.

    Halvimmaksi tulee sähkön säästö, teollisuus voi käydä pakkasilla säästöliekillä. Lomat voisi pitää talvella ja kesällä ajaa täydellä tuotannolla.

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 447)