Keskustelut Tekniikka Sähkö 64 c/kwh

  • Tämä aihe sisältää 447 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 447)
  • Sähkö 64 c/kwh

    Merkitty: 

    Onko kukaan vielä pörssisähkössä, itse olin vielä syksyllä mutta tuli pahoja aavistuksia niin siirryin kahden vuoden sopimukseen, 5,85 oli silloin. Hinta yli kymmenkertaistunut nyt. Ei oikein taida tuulimyllyt näin pakkasilla jauhaa sähköä.

    Ei muuta kuin puita uuniin.

  • Puuki

    Tuulimyllyfirman mies kertoi, että talvikuukausina syntyy suurin osa propellisähköstä. 60 % loka-maaliskuun välillä.     Mutta silti on tuulettomia pakkasjaksoja välillä.  Siltä vaikuttaa tuotantotilastojen perusteella.   Kyllähän se syksyllä ja keväällä tuuleekin mutta vaihtelevaa on.  Ostosähköllä on sanottu pärjättävän ne tuulettomat ajat. Nyt ei vain ole oikein kulkenut ostosähköä kuin kovaan hintaan.

    Oma aggregaattisähkökin olisi edullisemppaa kuin pörssisähkö nykyään. Ehkä pieni tuulimyllykin kannattaisi hankkia jotta omavaraiseksi pääsisi.   Edullisen hinnan sopimuksella sähkön myyjäkin säästää tällä hetkellä , kun käyttäjä ostaa vähemmän sähköä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kysyttiin juuri mökkipaikalle verkkosähkötarjousta kun yksi uuden mökin rakentaja sen halusi. Ei ole tullut vielä mutta todennäköisesti tarjous on siirtohintoineen ja perusmaksuineen niin kallis että ei saada liittyjiä.

    Onko kellään kokemusta pientuulivoimalasta? Vähän houkuttaisi sellainen hybridijärjestelmä mökille jossa olisi kaikki tai osa näistä: aurinkokeräin katolle lämpimän veden tuotantoon kesällä, tuulisähkö, aurinkosähkö, varaava takka, petrolilämmitin (aittaan) ja aggregaatti.

    On myös sellaisia takkoja joihin saa veden kierron mikäli katolta aurinkokeräimestä ei tule tarpeeksi lämmintä vettä. Vaihtoehtoisesti lämpimän veden lisätuotanto saunan kiukaan lämmityksen yhteyteen.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei se sähköliittymä niin kallis ole että jotain tuulivoimaa kannattaisi alkaa rakentaa. Vajaa kymppi menee kuukaudessa näin talvella. Liittymä maksoi aikoinaan hiukan yli 1000€.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nyt puhutaan Tolopainen rantayleiskaavan alueesta jossa pitää rakentaa lisää muuntajia. Viimeksi kun kysyin muutama vuosi sitten niin hinta oli noin 15000 euroa jos olisi saatu 10 liittyjää. Pari vuotta sitten liittymä eräälle tontille olemassa olevan muuntajan viereen olisi kustantanut 16000 euroa. Bisnes is bisnes!

    Puuki

    Yhdelle mökille kustansi kaapelin veto 20 k€ .

    Vanhaa vain kesäkäytöllä olevaa liittymää ei oikein voi sanoa irti koska siitäkin tulee kuluja   Talveksi voi lakkauttaa mutta sen kustannus on suunnilleen sama kuin siirron perusmaksu.

    Nimetön
    jees h-valta

    Kaikki nuo tuuli-aurinko-agrekaattipelivärkit ovat virityksiä jos mökkiä käytetään esim. elokuusta eteenpäin esim. marraskuullekkin. Mikään noista ei ole kovin hääppöisiä vaihtoehtoja kun ei tuule ja paksu pilvipeitto makaa taivaalla viikkokausia ja on per…een pimeää. Sanon tuon kokemuksesta. Me nääs mökkeilemme yleensä niin myöhään kun kesävesi on jäätymisvaaran vuoksi purettava pois. Yksi naapuripölvästi yritti agrekaatilla päkättää mökkiä lämpimänä mutta kesken yötä ulkona muutaman kerran loppuva polttoaine sai loppumaan sen pelinpidonkin. Aivan järjetöntä ja naurettavaa.

    Nimetön

    Ois muuten Jeeselle sopiva vehe tuo pientuulivoimala suoraan vastus vettä lämmittään niin ei tarvis Jeesen ainakaan tuulisina päivinä pannuhuoneessa istua. Sais ainakin tuulisina päivinä hypätä suihkunraikkaana vaimon viereen, eikä aina kytösavun hajusena.

    Pari kaveria tunnen jotka taloa pientuulivoimalalla lämmittää.

    Nimetön

    Suomessa vuoden kolme tuulisinta kuukautta on joulu, tammi ja helmikuu, heikkotuulisin kuukausi vuodesta on heinäkuu.

    jees h-valta

    Heh. Lassen ehdotus kuulostaa äkkiseltään hyvältä mutta on täysin naurettava. 1500ltr:n vesisäiliössä oleva kierukka ei paljon muutaman kilowatin yhdestä vastuksesta kummene. Toki antaahan sekin jotain mutta ei maksa noin kallista vaivaa, kyllä puilla nytkin varaajan keskilämpömittari tapittaa 60-70 välillä ja lämmittelen aika vapaassa muodossa eli muistan lisätä yleensä vasta liian myöhään mutta lähteehän se hiillossattumillakin vielä. Sensijaan aurinkopaneelit jo antaa suht hyvin maaliskuulla samalla systeemillä kilowatteja.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 447)