Keskustelut Tekniikka sahat ja talvi

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 169)
  • sahat ja talvi

    Huskin miehet ovat aina väittäneet että toimivat paremmin talvella kuin stilhit. Nyt kummiskin kävi sillälailla että sahat olivat kumpikin yön ulkona ja lunta oli satanut niin että kumpikin oli lumen peitossa. No ei siinä mitään huski käyntiin useammalla nykäisyllä ja heti sai huomata että kierrokset pätkii. Sahailin semmosen 15min ja saha rupesikin jotenkuten toimimaan mutta tyhjäkäyntiä ei löytynyt missään välissä joten huskin työpäivä oli siinä. Onneksi omistan myös stiilin kaksi kertaa narusta nykäsin ja käyntiin, eikä mitään ongelmia koko päivänä. Tässäpä huskin miehille pähkinä purtavaksi. Kyseessä 550xp ja ms-201.

  • topintam topintam

    Itsellä ainakin talvisarja rakentuu kahdesta teipinpätkästä käynnistyskoteloon ja lämpöluukun avaamisella kansikopasta. Menee 30sec.  Laitetaan asemiin joulukuulla, Teippi poistetaan maaliskuun hangille ja läppä sujetaan.

    Akuuttiin jäätämiseen/ raittiiseen aamustarttiin auttanut poikkeuksetta mukaanotettu 4.4l turbomoottorin tuottama pakokaasujenlämpö.

    MaalaisSeppo

    Onneksi tämän tämä ketju käynnistyi vasta, kun hankintasavottani on lähes valmis. Tietoisuus talviriskeistä ( jotka eivät onneksi realisoituneet) olisi ehkä johtanut uudelleen harkintaan.

    arto arto

    Niimpä suomi pitkä maa näkyy lumetkin olevan erilaista, Kokemusta 80cm   -24 pakkasessa työtä tehnyt jonseredilla , Lumen ollessa kuin pumpulia ei haitannut kävelyä silti saha toimi viikot ihan normaalisti. Yöt metsässä viikonloput auton kontissa.

    Jätkä

    Kyllä saha pelittää ja kestää kovankin pakkasen. Lumen kanssa on lähinnä kiinni käyttäjästä.

    Patrnereissa oli tulpanhattu näkyvissä ja se oli sellainen epeli, että kun oksalta putosi lunta kourallinen siihen tulpanhattuun, niin sammui melko varmasti. Samoin kosteat nahka käsineet katkoivat sytytystä, iski sormille välillä. Joskus sammutettiin saha pudottamalla hanska kopan päälle.

    pihkatappi pihkatappi

    Ilmanputsarista näkee, että 550 imee pääasiassa siitä pienestä reiästä. Ilmanpuhdistin on täysin puhdas päältä ja alapuolella on siinä reiän kohdalla pieni alue moskaa. Ilma tulee lisäksi ahtaasta kopasta johtuen hallitusti sylinterin rivaston kautta, joka onkin sitten parissa päivässä putsauskunnossa, mutta onpahan imuilmakin niin lämmintä kuin mahdollista ja kun on oikein moskanen rivasto niin aina lämpenee :). Vanhat Husqvarnat sotkivat enempi ilmanpuhdistinta ja sen näki heti päältä, toisin kuin noissa uudemmissa malleissa.

    Ms200:n ilmanputsari menee tukkoon nopeasti, sitä saa putsata päivittäin. Toki on mahdollisimman helposti esillä ja sikäli ei mitään ongelmaa.

    husku550xp

    Kyllähän tuo käynti parani 550:ssä kun laittoi talvisarjan mutta vieläkin saattaa välillä sammua tyhjäkäynnillä jonka jälkeen saa repiä puolenkymmentä kertaa että lähtee käyntiin. On kokeiltu primerilla ja ryyppyä käyttää ei mitään vaikutusta. Nyt kyllä jäi vähän paska maku huskista. Toimiikohan nuo echot ja dolmarit milläänlailla talvella? Dolmarin 50cc sahassa puolikiloa enempi painoa kuin muilla merkeillä, mutta jos on toimivin niin sen voi kyllä antaa anteeksi. Tuo echon 50cc takakahva tuntuu jotenkin huonolta kädessä ja muutenkin vähän muovisahan oloinen.

    pihkatappi pihkatappi

    Minkä vuosimallin 550 sulla on? Vai oisko maanantaina tehty digiboksi siinä. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia vielä tuon sahan kanssa.

    Nimetön

    Siellä kaasuttimen kumikaulassa on joku poimu johon kertyy tyhjäkäynnillä seosta näin kylmällä.Sitten kun kaasuttaa niin saha kakaisee ja oikein savu pöllähtää.Mutta nämä oireet väheni kun kiilasin kaasuttimen lähemmäs sylinteriä.

     

    husku550xp

    2016 vuosimalli. Nyt kun takuu mennyt umpeen niin aloitti oikuttelun, muuten on toiminut hyvin. Muuten ostaisin stihlin 261:sen mutta huomasin tuon 201:sen kanssa että ei sekään kestä kuin puoli päivää sahailla, sen jälkeen alkaa olla putsari liian tukossa ja jäässä.

    Jätkä

    husku 550 xp. Niin sinullako ei ole Grilli-versiota? Pitäisiköhän sinun ”Kiekottaa” sahasi nyt talvisatsin kanssa?

    Yksi neuvo kuitenkin on, olet varmaan tehnytkin niin, mutta varmistan. Älä syötä sahalle lunta missään vaiheessa tarpeettomasti.

    En usko, että mikään muu sahamalli / merkki (poisluettuna 346 – versio) käy yhtään varmemmin pöperölumessa ja pakkasella.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 169)