Keskustelut Tekniikka sahat ja talvi

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 169)
  • sahat ja talvi

    Huskin miehet ovat aina väittäneet että toimivat paremmin talvella kuin stilhit. Nyt kummiskin kävi sillälailla että sahat olivat kumpikin yön ulkona ja lunta oli satanut niin että kumpikin oli lumen peitossa. No ei siinä mitään huski käyntiin useammalla nykäisyllä ja heti sai huomata että kierrokset pätkii. Sahailin semmosen 15min ja saha rupesikin jotenkuten toimimaan mutta tyhjäkäyntiä ei löytynyt missään välissä joten huskin työpäivä oli siinä. Onneksi omistan myös stiilin kaksi kertaa narusta nykäsin ja käyntiin, eikä mitään ongelmia koko päivänä. Tässäpä huskin miehille pähkinä purtavaksi. Kyseessä 550xp ja ms-201.

  • Jätkä

    En minäkään ole juurikaan käyttänyt kahvalämmityksiä, kun hyvät hanskat auttoivat sormiin, aamuisin alkoi sormenpäitä kylmäämään, mutta kun ne sai lämpimiksi, koko päivänä ei palellut. Aina kuivat hanskat heti, kun edelliset kylmenee.

    Kun täysiä päiviä ährää metsässä talvellakin, oppii väkisin pitämään sahan lumesta puhtaana ja hanskat erossa lumesta. Koukut ja sakset ovat hyvänä apuna, en varmasti tekisi pitkään hakkuutyötä ilman varustevyötä, jossa on ne ovat.

    MaalaisSeppo

    Jätin ti sahan metsään muovisäkissä. Bensakorkki oli yöllä jäätynyt, niin etten viitsinyt vääntää väkisin auki. No onneksi oli toinen saha lähellä autossa.

    pihkatappi

    Kävin sahailemassa tänään sekametsän ensiharvennusta sillä 550xp:llä, missä ei ole sähköistä kaasuttimen lämmittäjää. Aamulla pakkasta 19 astetta ja puissa jonkinverran irtolunta perjantain sateen jäljiltä. Ehkä vartin kohdalla eka tankilla saha sammui täysiltä kierroksilta ilman mitään näkyvää syytä, lähti kuitenkin taas käyntiin normaalisti ja tuon jälkeen ei koko päivänä mitään ongelmia (taitaa olla alkuperäinen tulppa). Tauolla sai varistella lumet metsurin takilta ennenkö laittoi taukotakin päälle ja silmäsuojusta sai rapistella puhtaaksi jonkun kerran, eli ihan oikea talvi oli. Kuusi tankillista sahasin vajaan kuudentunnin aikana, tauoilla parin tankillisen välein saha oli pystyssä takakahva taivasta kohti, että sylinterin lämpö virtasi mahd. paljon kaasuttimelle. Kotiin lähtiessä keli oli lauhtunut ja mittarissa -12 ja kastelihan se tuo irtolumi, kun päällä sen verran vähän, että ei hiki tulisi jolloin metsurintakin ulkopintakin uhosi lämpöä.

    Testasin myös rukkasia kahdella viimeisellä tankillisella, kun hanskat jäätyivät kahvitellessa niin ettei niitä saanut enää kunnolla käsiin. Minusta ei ollut mitään ongelmaa käsitellä sahaa rukkasilla ja koukutkin mahtuivat käsiin ihan hyvin. Metsurinmittaa ei tarvinnut koko päivänä, siinähän nuo rukkaset olisivat tiellä, mutta äkkiä ne kyllä lähtee käsistäkin. Ainut pieni ongelma oli noissa rukkasissa, että pöllyävää lunta meni niiden varsista jonkinverran sisään.

    Jätkä

    Rukkasen / hanskan sisään menevää lunta voisi yrittää torjua joko hihansuiden tuntumaan ommelluilla peukalolenkeillä, mutta ne pitäisi olla niin, että rukkasen saa pois, jos tarvitsee mitan takia – taikka tarranauhoilla rukkasen suussa.

    Silti ylivoimaiset on kassillinen kuivia hanskoja aamulla mukaan.

    Hanskoilla ( sopivan kokoisilla) saa kyllä mitan kiinnitettyä pikku harjoittelulla.

    Me olemme tehneet pianolangasta uudet – paremmat koukut, jotka on helpompi kiinnittää ja jotka oikein teroitettuna lähtevät tarvittaessa irti, vaikka pysyvät kulmassa kiinni hyvin.

    Pidän hihallista sadeviittaa todella hyvänä hakkuulla. Se, yhdessä niskasuojan kanssa, pitää puseron kuivahkona ja lämpimämpänä.

    kuusessa ollaan

    https://hgcdn82.azureedge.net/qs_mh=1420&mw=1420&ver=00000000T000000&hcsh=DEEF25D86A86535152568BB4A23D6073D119AF22/_$$_/media/damroot/husqvarna/protective%20clothing%20accessories%20and%20tools/gloves/studio/h410-08xx/h410-0869.ashx

    Tuossa sormikkaat niille, joilla ranne paljastuu…tuossa mallissa sekä resoori, että tarranauhalla kiristettävä ulko-osa. Resoori hihan suun alle ja hiha sen päälle tarranauhaosalla kiinni. Pysyy ja ovat kestävät.

    pihkatappi

    Minulla yhdet tuollaiset on, mutta omat ei kyllä ole koville pakkasille, sormia paleltaa, toimisi ehkä jotenkin lämpökahvojen kanssa. Hyvät hanskat muutoin.

    tamperelainen

    Guide -hanskat(sormikkaat) kohtalaisen hyvät pakkasilla.Tosin kylmänkestävyys tuntuu heikkenevän ,kun kuluvat.Hinta 20-30e/pari.Ollut ainakin Motonetissä myynnissä.Kovilla pakkasilla tarvitaan rukkaset(kintaat).Talvimetsätöissä pitää olla paljon käsineitä.Nuo lämpökahvat lumisessa metsässä kastelee käsineet !

    kuusessa ollaan

    Oon kokeillu Guideakin, aivan liian kankeat omaan käyttöön. Lisäksi lyhyet…

    Jätkä

    Minulla on aina aamuisin alkanut palelemaan sormenpäitä. Olen usein lämmittänyt paljaita sormia pakoputkea hipelöimällä. Kun sormet lämpiävät, ne kestävät ihan hyvin koko päivän, tosin hanskoja vaihdan aina, kun ne kostuvat, vaihto tankkauksen aikoina. Kun repusta ottaa kuivat hanskat, ne tuntuvat jopa lämpimiltä, vaikka on kovakin pakkanen.

    En ole vuosikausiin käyttänyt virallisia metsurin turvahanskoja, kun olen itse joutunut maksamaan ne. Yhdetkään ”turvahanskat” eivät ole hintansa väärtit. Ostan parempia ja halvempia hanskoja ja yleensä nipun kerrallaan.

    Lumisessa savotassa pitää välttää tarttumista lumiseen mihinkään. Jo kuuraiset oksat ovat värkki, mihin tarttumista pitää välttää. Nopein tapa selvitä oksasta, joka on pudonnut / kaatunut eteen, on sahata se poikki joko yhdestä tai kahdesta kohtaa. Ja aina työntävällä terällä! Varustevyössä on koukku ja sakset, niitä käytetään, sahaa ei hukuteta lumeen. Tuohon oppii, jos haluaa.

    husku550xp

    Noniin 550xp tuli huollosta. Eivät löytäneet mitään vikaa, antoivat talvisarjan mukaan ja käskivät kokeilla että toimiiko. Jos ei rupea toimimaan niin käskivät sahata tuommosena tai heittää jätelavaan. Sainpas huomata myös ettei stiilistäkään ole talvi sahaksi. Nyt kun lumipölyää kunnolla niin on välittömästi putsarit tukossa. Kysäsin että onko stiiliin talvisarjaa olemassa vaan ei tuntunut olevan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 169)