Keskustelut Tekniikka sahat ja talvi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 169)
  • sahat ja talvi

    Huskin miehet ovat aina väittäneet että toimivat paremmin talvella kuin stilhit. Nyt kummiskin kävi sillälailla että sahat olivat kumpikin yön ulkona ja lunta oli satanut niin että kumpikin oli lumen peitossa. No ei siinä mitään huski käyntiin useammalla nykäisyllä ja heti sai huomata että kierrokset pätkii. Sahailin semmosen 15min ja saha rupesikin jotenkuten toimimaan mutta tyhjäkäyntiä ei löytynyt missään välissä joten huskin työpäivä oli siinä. Onneksi omistan myös stiilin kaksi kertaa narusta nykäsin ja käyntiin, eikä mitään ongelmia koko päivänä. Tässäpä huskin miehille pähkinä purtavaksi. Kyseessä 550xp ja ms-201.

  • tamperelainen tamperelainen

    Viime viikkoina miekkaillut Huski 555 kanssa.Ilman mitään talvivirityksiä yski vähän väliä ja sammahteli tyhjäkäynnillä puuterilumen takia.Tein alustanraivausta moton edellä.Taimikot järjettömissä kinoksissa.Asensin talvikopan ilmanputsasin päälle ja käynnistinritilälle suojan ja pelitti hyvin.Sitä Huskin kulumisuojasta putsarille tulevaa putkea en viitsinyt laittaa,toisi varmaan hyvin lämmintä ilmaa.Yöksi muovipussit kasukahvan ja moottorin päälle.Ilmeisesti hikoilee,siksi pussiin pari reikää.Kaasuvipujen ,ryypyn juureen vähän öljysuihketta. Lämmintä terälevyä ei parane viimeiseksi heittää lumihankeen kovalla pakkasella

     

     

    Jätkä

    Jos sahaan on tehty talvisarjat ja niiden mukana on ohje, milloin ja miksi niitä tulisi käyttää, niin en ymmärrä mitä hohtoa on siinä, että niitä ei käytä?

    Aivan sama kuin talon lämmityksen kanssa: Kun on taloon rakennettu lämmitysjärjestelmä, niin pitäisikö sen käyttämisestä talvella kieltäytyä ihan vaan periaatteen vuoksi, vaikka paljon mukavampaa on asua huushollissa, joka on sopivan lämmin.

    Taikka kun autoille on tehty kylmiä olosuhteita varten lämmittimet, miksi pitää väkisin olla hankkimatta niitä ja käyttämättä niitä, vaikka se olisi taloudellisesti, ympäristön kannalta  ja henkilökohtaisen mukavuuden ja terveyden kannalta viisasta?

    Kysyn vaan!

    Vorresteri

    Jos oikein pöpelikköä ja puissa pakkaslunta, niin käynnin varmistamiseksi vaimon sukkahousut kopan päälle talvisarjan lisäksi on oiva apu.. Liipasin kahvassa joskus joku kevyt pussukka suojaamassa pahimmilla keleillä. Ja tietty jäänesto kyllästys kriittisiin paikkoihin.

    Talvella en koskaan jätä sahaa yöksi metsään. Aamut sujuu vähemmällä temppuilulla. Jonsered 2256w.

    Jätkä

    Kyllä se paperisäkki on sahan suojapussina oiva keksintö. Saha on aina kuiva, vaikka siinä hieman olisikin kosteutta sinne lämpimänä laitettaessa.

    Sahaa ei pidä talvella koskaan pudottaa hankeen, ellei ole pakko. Eikä ainakaan käyvänä, koska se imaisee pöllyävän lumen kitusiinsa.

    Pehmeänkin lumen päällä saha pysyy aika puhtaana lumesta. kun sen laskee lumelle kaatoasennossa.

    Yleensä on käyttäjästä kiinni, jos saha pelittää, tai ei pelitä lumiolosuhteissa.

    Myös sitä on syytä ihmetellä, kun huoltoon tuodaan usein sahoja, joissa on pohjaan syntynyt reikä, taikka murtunut osa sahan alaosasta. onka sahaa heitelty maahan huolimattomasti, vai mikä on särkymisen syy.  No sitä varten on romusahoja otettu vastaan, että niistä saa siedettävin kustannuksin vaihdettua käytetyn osan.

    tamperelainen tamperelainen

    Jätkälle;Tuo Huskin kulumissuoja-talvisarja ei asennu ihan heittömällä ja sitä ei valmistajan mukaan saisi käyttää yli -5C lämpötiloissa,joten en ole asentanut.Muut talviviritykset paikoillaan.Noita papersäkkejä ei helposti pieniä eri myydä,100kpl a n 140 euroa.Mikähän olisi paras suihke noihin vipuihin lllalla suihkutettavaksi?

    jees h-valta

    Jätkän rahkeilla turhan kysely olisi parasta jättää mutta todellakaan ei aivan tavanomaista ole ainakaan tämän kulmakunnan talvessa käyttää mitään talvisarjoja. En silti tiedä onko Stihlin sahaan sellaisia kun en ole ikinä käyttänyt enkä muutenkaan veivaillut mihkään erityiseen asentoon. Aina saha on päivän laulanut ja mallihan on sama kuin aloittajakin on päivänsä pelastanut. Kun jättää nuo hurrin pelehtimislaitteet kotiin niin saa tehdä päivän metsätöitäkin.

    Jätkä

    En ole pariin vuoteen käännellyt lumisuojia ja talviläppiä käsissäni, mutta ennen niihin oli valmistusvaiheessa valettu käyttölämpötilat, joka usein oli ainakin +5 astetta, tai jopa + 10.

    Miten käynnistyslaitteeseen asennettava ”maskinsuoja” on hankala asentaa?

    RS:n ”talvikoppa” on aika hyvä aloitusvaruste. Olemme käyttäneen Jeesusteippiä hyvinkin paljon, jos ei ole ollut valmiita sarjoja. Pannuhuone on väärä paikka sahoille – jopa lainvastainen.

    Olen ilmeisesti päässyt vetämään välistä noiden paperisäkkien kanssa, koska meillä on ollut monikerroksisia paperisäkkejä – käytettyjä tosin, joita on tullut määrättyjen tuotteiden pakkauksina.

    Onpa meillä joskus ollut sahakotelokin, jossa saha terälaitteineen on kuin viulukotelossa.

    Mitä vipuja tarkoitat? Voitelevaa lukkosulaa tippa silloin – toinen tällöin. Hyvä suojapussi poistaa jäätymisongelmia melko pitkälle.

    Jos puhutaan kaasuvaijerista, niin siihen on olemassa vaijerinvoitelulaite, jolla voisi esim raakaa pakkasnestettä painaa vaijerinkuoren sisään. (Mopoliike).

    arto arto

    Eipä ole tarvittu pusseja sahalle, Hyvin huollettuna metsässä oksien/risujen päällä ne yöt ovat ja aamulla työt jatkuu. Ei ongelmia. Noista pakkasnesteistä vaijerien sisään itse en niitä käytä. Vaijerissa tosi ohut muovi vaijerin päällä ei pakkaneste tee hyvää. voiteleva vaijeri öljy olis ok. Mutta ei tarvitse jos vaijeri ok kuntoinen. Aloittajalle: jokin sähkö häiriö ollut hg:ssä jokin tärkeä johto antanut läpi. olisko tulpanhattu?

    Jätkä

    En käsitä, mitä pahaa arton kaasuvaijerin päällykselle tekisi pakkasneste. Sitä on käytetty raakana paikoissa, joissa on kosteutta omasta takaa. Esim käynnistimen jousessa.

    Aikaisemminkin on todettu, että arton sahat ovat ihmeellisiä vehkeitä, kun ne eivät kärsi esim räntäsateesta tai ns jäätävästä tihkusateesta. No kun maahantuojan uusia sahoja on lavallinen, niin ottaa sieltä aina sen, joka toimii, se on helppoa.

    Kyllä se vaan saha on jäätynyt joskus yön aikana niin, että narunuijasta ei ole meinannut saada riittävän lujaa otetta, että saisi jäätyneen käynnistysnarun kiskottua ulos sen verran, että kone pyörähtää. Sittenkin on usein pitänyt hieman lämmittää käynnistintä, että saa narun takaisin koteloon.

    arto arto

    Aikaisemminkin on todettu, että arton sahat ovat ihmeellisiä vehkeitä, kun ne eivät kärsi esim räntäsateesta tai ns jäätävästä tihkusateesta…….Niin. Eli jos sahan ulkokuori kastuu mitä se muuhun vaikuttaa.  Jos sadetta ei saha kestä kannatta vaihtaa semmoinen merkki joka sillä ilmalla toimii. Sellaisiakin sahoja on olemassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 169)