Keskustelut Tekniikka Sahassa käytettävä teräketjuöljy

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 152)
  • Sahassa käytettävä teräketjuöljy

    Merkitty: 

    Olen käyttänyt Tapio-teräketjuöljyä ja öljy on omasta mielestä ihan ok. Tulee talvella astiasta ulos eli voi käyttää kelillä kuin kelillä . Olen käyttänyt öljyä kahdessa eri sahassa ja ja ”ominaisuutena” on joskus että öljyä ei tule  ketjulle tasaista määrää. Kesällä jos sahaa niin näyttää olevan aika juoksevaa mallia.

    Nyt on astia lopussa ja kyselisin että mitä oljyä ”ammattimiehet” käyttää ja ne jotka vastaa että ihan sama mitä sinne laittaa niin ei kannata vaivautua.

  • Planter

    Vääränlaisen öljyn käyttö taisi aiheuttaa Tanelille sukupuolenvaihdoksen, vaikka sitä ei ollut Lassen haittavaikutuslistassa?

    Itselläni oli Moto Hakkuri nimistä teräketjuöljyä, aika paljon oli sakkaa kanisterin pohjalla, kun oli kesän seissyt käyttämättömänä, joten ei näyttänyt suodatetulta.

    Saha lirauttaa öljyä alleen silloin tällöin. Kuljetan sahaa muovisessa tukevassa muuttolaatikossa, jonka päähän olen tehnyt reiän terälaipalle. Laatikon pohjalla on pari sanomalehteä. Samaan laatikkoon mahtuu kombikannu, työkalut ja varaketju ym. Koko paketti aina valmiina ja voi nostaa vaikka auton penkille.

    Jätkä

    wanha. Jollakulla on ilmeisen ”herkkä hipiä”, jota minä en käsitä lainkaan.  kun on oikein arvonsa tunteva ja itsetään liikaa luuleva, niin on hyvä, että nenä on sen mallinen, että sinne on heppo nopeasti imaista herneitä.

    Herkkäihoiset tuota ”eko” öljyäkin suosii. Kyllä me käytettiin sitä muutama tynnyrillinen, mutta kesätauko paljasti karun totuuden.

    wanhajätkä

    Mulla on siinä suodatuspumpussa kaks semmosta litran ssuodatinta. Kyllä se parissa sadassa litrassa pumppaus hidastuu joten vaihto on paikallaan. Se ensimmäinen pistetään ongelmaan ja siirretään toinen etummaiseksi ja uus tilalle. Ei siellä mitään sakkaa oo laskeutumaan. Puhtaanahan ne pyörii alkuperäisessä tarkotuksessaanki. Mulla on epämääräisille öljyille ongelmajätetynnyri. Motossa se hyde kyllä vaihtuu luontojaan letkurikkojen myötä….ei siinä sahurin muutama kannullinen meinaa mitään… Kaivuriin vaihan yleensä vaihetaan vuosittain  eikä letkurikkaja monestikkaan käy.

    Jätkä

    Eräs kaveri oli rakennellut korjaamohallin kuumailman kehittimen lämmitystarkoitukseen ja hyvin se lämmitti isoa hallia.

    Poltti silloin jäteöljyä, kun sitä tuli korjaamotoiminnasta runsaasti. Oli ottanut moottorista öljypumpun, jota pikkuruinen sähkömoottori pyöritti ja työnsi pikimustaa öljyä auton öljynsuodattimien läpi. Niitä oli myös kaksi peräkkäin. Kertoi käyttävänsä käytettyjä suodattimia.

    Ohutta putkea pitkin öljy meni liekkimaljaan, jossa palamista seurasin lasin läpi. Paloi todella puhtaalla liekillä, ja kireässä pakkassäässä kävin katselemassa, mitä piipun päästä tulee. Pelkkää värisevää ilmaa ja lumi katolla oli ”lumivalkeaa”.

    Pumpun pyörimisnopetta ohjasi termostaatti.

    Parasta kierrätystä, jos teränvoitelua ei oteta huomioon. Ei tarvinnut kärrätä käytettyä öljyä satoja kilometrejä laitokseen, joka pakkaa sen kympin kanistereihin ja levittää pitkin valtakuntaa.

     

    Korpituvan Taneli

    Jätkä:

    ”Ohutta putkea pitkin öljy meni liekkimaljaan, jossa palamista seurasin lasin läpi. Paloi todella puhtaalla liekillä, ja kireässä pakkassäässä kävin katselemassa, mitä piipun päästä tulee. Pelkkää värisevää ilmaa ja lumi katolla oli ”lumivalkeaa”.

    Pumpun pyörimisnopetta ohjasi termostaatti.

    Parasta kierrätystä, jos teränvoitelua ei oteta huomioon. Ei tarvinnut kärrätä käytettyä öljyä satoja kilometrejä laitokseen, joka pakkaa sen kympin kanistereihin ja levittää pitkin valtakuntaa.”

     

    Hyvä systeemi, mutta varmuudella homma kiellettiin ja keksijä pantiin oikeuteen kun joku kanteli viranomaisille.

    Eikös vain näin käynytkin?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    En tiedä tilannetta, mutta taitaa olla jo paperit ja luvat monipolttoöljyn käyttöön – niinkuin joillakin kasvihuoneillakin on. Täältä viedään kaikki korjaamoiden jäteöljyt niille käyttäjille, joilla on sellaiset kattilat, että ne on hyväksytty jäteöljyllekin.

    jees h-valta

    Kyllähän jäteöljyn poltto on pääosin kiellettyä toimintaa. Ja laitteet yleensä olleet aika heikkoja toimimaan. Monet ovat luopuneet aikansa präkättyään. Ei vain tahdo olla niin tasalaatuisia ne jäteöljyt. Tulee huonoja eriä ja laitteet hajoaa. Useissa vettä mukana joka on myrkkyä polttimille. Pumppu heti jumissa ja kaikki sakkaa piukassa.

    Jätkä

    Kun käytetty öljy on ”puhdasta”, eli siihen ei ole sekoitettu edes mitää bensiiniä, eikä dieseliä, puhumattakaan vedestä ja pesuaineista, se painetaan öljynsuodattimien läpi. poltto tapahtuu hieman isommilla vehkeillä ja jopa seostettuna polttoöljyn kanssa.

    Luvat on hankittu ja laitteet tehty sitä varten. Eikä piipusta tule mikrohiukkasia niinkään paljoa kuin Harjavaltalaisen omakotitalon kattilassa poltetuista kosteista lepistä.

    Monet hakkeella lämmittävät käyttävät koneista tullutta jäteöljyä Stokerin syöttöruuvin voiteluun.

    saha1

    Ketjuöljyissä on varmasti suunta oikeisiin bioöljyihin koska mineraali-ketjuöljyt, ekokem metsuri, viima, tapio, fortum,  muut useat merkit on ongelmajätettä eli luontoon päästäminen kielletty : – ) ” älä päästä tuotetta viemäriin, vesistöön, maaperään. Tuote ei haihdu maan tai veden pinnalta, veteen liukenematon. Voi läpäistä maaperän ja kulkeutua
    pohjaveden pinnalle.  Kyllä sen ymmärtää miten saastuttavaa se oikeasti on. ”

    Ei välttämättä mene kauan kun on laki että motoissa ammattikäytössä oltava joku kasviöljypohjainen käytössä.

    Jätkä

    Motoissa ja ajokoneissakin vaadittiin joissakin urakkasopimuksissa Bioöljyjen – käytännössä rypsiöljyjen käyttöä, mutta se taisi loppua lyhyeen jo pelkkien pumppuvaurioiden takia.Hydraylipumput ja – moottorit eivät kestäneet Bio-öljyjä.

    Samoin nuo tuotteet sotkivat kaikki ne paikat, joihin sitä roiskahti, eikä sitä saatu pestyä normaaleilla painepesureillakaan, kun se kuivui metallipinnoille.

    On täysin turhaa kouhottaa moottorisahojen teräketjuöljystä, kun metsäkoneet roiskivat öljyä melko reippaasti luontoon, eikä se leviä hentona sumuna, vaan sitä on joskus pienelläkin alalla paljon.

    Eräs koneurakoitsija naureskeli, kun häneltä oli vaadittu selvitystä, mihin hän on laittanut senjasen vuoden öljyt! Oli sitten laittanut kartan, johon oli merkkaillut letkurikkojen paikkoja ja määriä, jotka oli pitänyt vaurion jälkeen lisätä. Sanoi, että häneltä ei jäteöljyä montaa litraa vuodessa kerry, mutta uutta öljyä hän ostaa satoja litroja vuodessa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 152)