Keskustelut Puukauppa Sahan rakentaminen Raumalle alkaa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)
  • Sahan rakentaminen Raumalle alkaa

    Merkitty: 

    Käytössä konenäkö ja tekoäly, liekö siellä enään ihmisiä töissä ollenkaan.

    Samaan aikaan toisaalla Kemin tehtaan rakentamiseksi tehdään jo esisopimuksia.

  • Peura

    Tulipalo on hyvä, mutta saneerausta ei voita mikään…

     

     

    pitkät neulaset

    Tuommoinen lamellihirsikuutio ,jossa keskellä palikka pystyssä on luokkaa 1400€/kiinto. Kyllä sillä hinnalla pitää pystyä maksamaan kunnon raaka-aineesta. Lisäksi kannattaa olla tehtaan johtajan käsi ojossa suunnitellessa laajennuksia ja konehankintoja.

    Näin talviaikana ulkopuoli hirsiseinästä on tiivis, mutta sisäpuolella raot luokkaa sentti.

    Painovoimaisella ilmastoinnilla noita ei anneta tehdä, vaan niihin on kytkettävä tulo ja meno lämmöntalteenottoineen. Ei hiljaista hetkeä, vaan koko ajan joku /jotkut puhaltimet hurisee ja syö sähkyä.

    Apli

    Hyvä investointi. Varmasti pari vanhaa sahaa loppuu kyllä samalla tai vaihtaa kuuselle.

    Jätkä

    Puuki:” Kyllä sillä hirren hengittävyydellä tarkoitetaan rakennuspuolella sitä, että miten kosteus pääsee vaihtelemaan hirren  pintaosassa.”

    Hengittävyyttä on ainakin kahta eri lajia. On olemassa myös läpihengittävä rakenne, joka on käytännössä seinä, jossa ei ole kosteussulkua.

    Jos hirsiseinä on esim lakattu perinteisellä lakalla, se ei ime ja päästä kosteutta puuhun. Jos se vielä ulkopuolelta on käsitelty esim lateksilla, se on ”pullo”, eli hengetön.

    Tavallinenkin seinä selluvillalla tms eristettynä on ilman kosteussulkuja läpihengittävä.  Kun talvipakkasella ulkoilma on kuivempaa, kosteus kulkee sisältä ulos.

    Ulkoseinät pitäisi rakentaa aina niin, että ne olisivat kuivuvia, silloin ei olisi koskaan homehtumisia, eikä ns sisäilmaongelmia. Esim perinteinen hirsiseinä kastuu ulkopinnaltaan, ku sade tulee tuulen kanssa. Poudan tultua seinä kuivuu nopeasti ilman vaaraa lahoamisesta tai homehtumisesta.

    Lamellihirsirakentajille ja massiivihirsirakentajille riittää tukkieräksi rekkakuorma, jos matka on pitkähkö.

    Muutenkin erikoispuiden kanssa kuljetus lienee se pienin ongelma. meillä oli haku päällä oikein tosijäreiden mäntyhirsien suhteen. oltiin jo myyty massiivihirsirakentajalle parhaat. Yhdellä metsänomistajalla oli sellainen männikkö, josta niitä löytyi. Tarjous oli heti 100 € / kuutio.

    Puuki

    On se osin niinkin , että jos on läpihengittävä rakenne se tasaa kosteutta .  Pihkottunut sydänpuu ei tosin ime kosteutta eikä siirrä sitä.

    Per Ä Reikäs

    Robottien konenäkö ja tekoäly hommaa ilman muuta,vai menisitkö itse siskosi kanssa viellä sahalle töihin?Kintailla.

     

    Timppa

    Tulipalo on hyvä, mutta saneerausta ei voita mikään…

    Mitähän miettivät aikanaan Korppoon veljekset, kun Ruoveden saha paloi ja rakensivat Euroopan moderneimman Vilppulaan?

    Kävin sitä kerran katsomassakin.  Kyllä siellä tukki sai kyytiä.  Saa kyllä vieläkin.mutta eri omistajalle tuottaa tuloa.  Välissähän oli käytännössä konkurssi.

    Siis pettämätön yhdistelmä.  Ensin tulipalo ja sitten konkurssi.  Kyllä Metsäliiton kelpaa, kun sellaisen jälkeen pääsee jatkamaan.

     

    A.Jalkanen

    Ei suoranaisesti liity otsikkoon, mutta kummin päin mieluummin laittaisitte ns. läpihengittävän rakenteen, eli hirsi, paperi, selluvillaeriste, paperi, koolaus ja laudoitus. Eli laitetaanko hirsi mieluummin sisäpuolelle taloa vai ulkopuolelle? Ainakin loma-asunnossa, joka on talvisin kylmillään, suosisin hirsi sisäpuolelle -rakennetta, hirren kosteutta tasaavan ominaisuuden vuoksi. Kalusteetkin on hirteen helppo asentaa, mutta johtojen piilotus vaatii erityistoimia. Voidaan tietenkin rakentaa myös pelkästä hirrestä, jossa ei tarvitse miettiä tätä probleemaa.

    Apli

    Pieni pelko tietysti on yksityisillä sahoilla asian suhteen ja varmasti aiheellinen sellainen, kemin investointi seuraavaksi.. Kovasti ovat houkutelleen Metsä Groupin jäseneksi, naapurit ja muut mutta annetaan vielä olla..

    Puuki

    Eli laitetaanko hirsi mieluummin sisäpuolelle taloa vai ulkopuolelle?

    Laittaisin nyt jos olisi rakentaminen ajankohtaista hirren sisäpuolella ja ”kevyemmän tavaran” ulkopuolelle päin. Se on perinnerakentajien suosittelema tapa.   Tehtiin -90-luvulla mökkiin toisin päin eli hirsikerta tuli ulkopuolelle , selluvilla,  hengittävä paperi ja sitten hirsipaneeli sisälle. Toimii sekin mutta paras tapa on kaiketi ed. mainittu.    Siihen vielä alta hyvin tuulettuva perustus ja pesuhuone/sauna erilliseen vesieristettyyn siipeen, niin olisi ”täydellinen” ekomökki.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)