Keskustelut Metsänhoito Sahan hankinta

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 219)
  • Sahan hankinta

    Ois tarkoitus ostaa Husgvarna 543XP, mitä mieltä, onko järkevä hankinta?

  • Lenkopetäjä

    Itellekki se oteväli liian lyhyt echossa.stihleissä takakahava on omaan käteen sopimaton.huskit on passannu aina käteen ainaki rivinelosesta lähtien

    eero heikki eero heikki

    Samoin 543 ainakin mulle oli oteväli liian lyhyt,onneksi sain sen myytyä kohtuuhintaan !

    Jätkä

    Tuossa edellä on lähinnä omakohtaisia kokemuksia käyttäjiltä ja minusta ne ovat niitä tärkeimpiä tuntoja, jos sahaa todellakin käytetään ja tarvitaan.

    Minulla on ollut muutaman kymmenen vuotta otettava sellainen asenne, että kaikki ammattikäyttöön tarkoitetut sahat sopivat käteen ja nyt, kun niiden ei tarvitse enää sopia, saan sanoa just niin kuin asiasta ajattelen. Sitä ei enää ohjata tasapuolisuuden nimissä tasan.

    Meidän piti sahata aina kaikilla eri versioilla, joita oli koululle hankittu.

    Kerran tilasin vain yhtä merkkiä – tosin kahta eri mallia. Halvattu, siitä kohistiin koko maassa. Kyse oli uuden sivupisteen aloituksesta, jolloin koko kalusto piti hankkia kertalaakista. AKH:sta tuli selvityspyyntö ja jäihän siitä jonkinlainen lahjomisepäilykin.

    Helpotti pirusti, kun oli vain yhtä merkkiä ja kahta mallia. Ei tarvinnut hankkia sekalaista varaosavarastoa ja pääsi helpolla huolto – ym jutuissa.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei ole oikein mitään näyttöä siitäkään etteikö komposiitti runkoinen saha kestäisi sellaista vähästä sahaamista kuin moottorisahoilla nykyisin tehdään.

    Sahojen hinnat näyttää olevan sahaavassa laskussa ja muiden kuin kahden valtamerkin myynti on aika vähäistä, sahat vanhenevat kauppojen hullyille. Echosta ei mitään myyntimenestystä näytä tulevan, ei paikallinen Landman ole ottanut edes myyntiin. Ei ammattisahoilla ole enää suurta kysyntää, pääasiassa myydään halpoja mökkisahoja.

    Metsuri motokuski

    Minulla on kyseisestä sahasta kyllä huonoa sanottavaa ainakin rakennushommissa. Olen nyt pari viikkoa ollut kahdella työmaalla. Yksi on konehallityömaa ja toinen viljankuivaajan laudoitustyömaa. Jokainen joka rakennuksella on moottorisahaa tarvinnut niin ei muuta vaatimusta ole kuin että ”laakista” käyntiin. Se on painon ohella yksi tärkein ominaisuus sahalle. Meillä on nyt ollut yksi uusi husse työmaalla eikä ärsyttävämpää piirrettä ole  kuin sahan nykiminen. Välillä saha tarvii ryyppyä, välillä se kastelee tulpan ja välillä kone on puolilämmin eikä käynnisty. Se missä tilassa saha on kyseisellä hetkellä tarvii varmaan lämpömittarin. Heitimme sahan nurkaan ja otimme saksalaiset sahat käyttöön ja aina ne lähtevät ”laakista”. Oli sitten sahattu mihinkäaikaan milloinkin.

    Varmaan husse toimii metsässä hyvin mutta rakennussahaksi siitä ei ole. Nyt varmaan jätkä opastaa sahan säätämistä mutta kyse ei ole siitä. Sahan tulee toimia ja olla luotettava jo ostettaessa.

    anttik anttik

    Oisko tuo jotain? Melkein dolmari..https://www.makita.fi/product/ea4300f33c.html

    arto arto

    anttik…….Jos aikaa käy kokeilemassa useaa sahamerkkiä miten mikin tuntuu kätösiisi. Se auttaa jo paljon sen hankinnassa, Varsinkin sitten sen kanssa metsässä oikeissa töissä , turvavarusteita unohtamatta.

    Puuki

    Puuki oletko tosissasi? Kyselijä oli mehtille lähdössä jossa on tukkiakin ja tyrkytät jotain ryobin akkusahaa. Tosin itsellä kyllä ei ole vielä kokemusta akkusahoista mutta mitä testeistä olen lukenut niin aika surkeita on ollut akun kestävyydet.

    Ainakin puoliksi tosissani . Mutta ei tietenkään tukkimetsään vielä noista ole. Pienehköille ensiharvennuksille jo käyvät , varsinkin downsiftaajille ja huru-ukoille, joille riittää muutaman tunnin rypistys päivässä kun loppuaika kuluu kuitenkin kannonpäässä istuen uutta automaattisen tietojenkäsittelyn riemuvoittoa älykännykkää  räplätessä ja keskustelupalstalle kirjoitellessa.

    anttik anttik

    Käynhän toki, kun ensin löytyy se sopiva..

    Jätkä

    Metsuri motokuski. – Se on nähty, että saha, jolla sahataan lauta poikki ja sitten sammutetaan – ei ole se saha, joka kannattaa viedä hakkuutyömaalle. Se kylläkin erottelee moottorisahat Moottorisahoista.

    Husku oli hakkuulla sellainen, että kannatti AINA puristaa puolikaasu päälle, kun sitä lämpimänäkin käynnisti.

    Aikoinaan Homelite oli verraton lähtemään käyntiin kylmänä ja kuumana. sammutinnappia se ei kyllä olisi tarvinnut, aina riitti, kun päästi kaasuliipasimen vapaaksi.

    Ei niissä paskoissa auta säätökään!

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 219)