Keskustelut Metsänhoito Sadonkorjuu ja jatkumo

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 67)
  • Sadonkorjuu ja jatkumo

    Tässä on nyt se vihjaamani aihe ja tehdyt toimenpiteet. Ei %-laskutoimituksia,ei yhtälöitä eikä muutakaan rätinkiä.Vain kokemuksen tuoma sovellus.

    Lähtötilanteessa oli isän ostama lisämaa valtiolta v.-75 .Täysin hoitamaton mt-kangaskuvio, 3,4 ha ympäröivien jyrkkien rinteiden päällä, jossa järeä ku/mä-tukkimetsä seassa paljon lihomiskuntoista raudusta.Harvensin sen motolla v.-95 raudusta suosien 500:n r/ha.Saanto järeää kut-mät-kot reilu 200m3/ha.

    Koivikon alle kehittyi tietysti kuusi-alikasvos.Työkiireiden = ajan puutteen takia (suutarin lapsella ei ole kenkiä…) taimikko venähti liiaksi! 2015 talvella oli lopultakin pakko poistaa koko ylispuusto,mutta kevät vei kelit.Korjattiin raudukset viilutyviksi osin sahalla,motolla saha-, ja sorvitukeiksi. Kot 230 ja kok 410m3, keski jär. 800L/r

    Kasalle puidut suuret latvus-, ja oksakasat kuljetettiin haketettavaksi,- 2v:n poltto-aineet.(oma tivoli hakkeella v:sta -98 ).

    Havupuut korjattiin kuluvana kevättalvena.Mät 82m3, mäk 67 m3, keski jär. 780 L/r,

    kut 204m3, kuk 107m3,keski jär. 530 L/r. Havut ja latvukset ( 12 metsäkonekuormaa) ajettiin taimikon päältä kahteen isoon tunkioon, jotka tuikkaan tuleen ens kevät hangilla.

    Jäljelle jäi n.kaksimetrinen käytännössä täystiheä kuusentaimikko alasta n. 40%:lle ja 0,6m taimikko 20%: lle alasta. Kuusen täydennysistutusta tein ”malliksi” 400kpl.

    N.20% alasta laikutan telakaivinkoneella elokuun alussa , jonka 3 raudusrunkoa siementävät.

     

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suomessa on aika laaja elinkeinotoiminnan vapaus ja helppo perustaa yritys, vaikka toiminimi. Kuka tahansa metsänomistaja voi siis ostaa korjuukalustoa ja lähteä alalle. Työstä ei ilmeisesti makseta niin hyvin että kannattaisi lähteä. Se onkin ehkä todellinen syy metsänomistajien lähes täydelliseen puuttumiseen puuhuollosta. Kilpaillulla toimialalla voi pärjätä vain erikoistumalla: hankkimalla ensin alan koulutuksen ja sitten välineet.

    Jätkä

    Joovaan:”-Kiitos vaan tarjouksesta, joka ei kuitenkaan kelpaa, sillä hankintakaupasta nykymuodossaan ja laajuudessaan ei ole kilpailijaksi pystykaupalle.”

    HEH!

    Millaista vaihtoehtoa tulevaisuudenmuodossa tarjoat? Luuletko, että teollisuus alkaa maksamaan paljonkin enemmän metsänomistajien toimitusmyyntipuusta? Jos niin kuvittelet, olet mieltä vailla. Lopeta tuo hourailu.

    mehtäukko

    Rautalankamalli:

    Alkutuottaja päättää ryhtyä laatulihantuottajaksi,jossa teurastamon kanssa sovitaan lihan laatu, ja tuotantomäärä/v sekä hinta tälle, -perille toimitettuna.

    Toiminta kuhahtaa alkuun kitukasvuisilla heinämahavasikoilla. Kun pääruoka on ylivanhaa sateen liottamaa sääriheinää,painot ei vain nousekaan.Lopulta seuraa toimitus ”lihoiksi”,mutta pitkä taival ja umpihanki kävelyttää koko porukan.

    Perillä seisoo kylkiluut komottava luuviuluiksi sitkistynyt partti, joista kuoriutuu veto päälle jäänyttä tavaraa murto-osa sovitusta.Ennen kuin viimeinen saa nallin otsikkoon, vientilaiva kaartaa jo ulapalla…

    Sen pituinen se.

    MaalaisSeppo

    Tämäkin ketju korruptoitui. Kaukana ollaan alkuperäisestä aiheesta.

    mehtäukko

    Siinäpä se!!!

    Miksiköhän?

    Jovain Jovain

    Saahan sitä selitellä. Tarjoukset eivät kuitenkaan kelpaa. Hankintakaupasta ei edelleenkään ole kilpailijaksi pystykaupalle. Siinä sitä on riittävästi syytä metsänomistajien lähes täydelliseen puuttumiseen puuhuollosta.

    Jätkä

    Sinun mielestäsi hankintapuun myyjälle pitäisi maksaa niin kova hinta, että nolompikin hankintamies pärjäisi jopa moottorisahan ja maataloustraktorin kanssa.

    Se on utopiaa ja jos kaikki vaihtoehdot olisivat siinä teollisuus vähin äänin muuttaisi vaikka minne pärjätäkseen jopa paremmin kuin nyt.

    Jovain Jovain

    Pystykaupan lakkauttaminen ja siirtyminen toimituskauppaan. Siinähän se on puukaupan ja korjuun ongelmiin ratkaisu. Eikä siinä auta Jätkän ja monen muun siipiveikon mutustelut.

    Tolopainen Tolopainen

    Metsäkoneissa on ihmeellisen kalliita tietokoneita, kun viikonloppuna oli koneesta varastettu 100000 € edestä sellaisia. Ainakin hyvin vakuutettuja. Kuulehan sie Jovain, sinun pitäisi palata 70-luvulle savotoimaan traktorilla ja moottorisahalla. Kenttäsirkkelitkin alkavat olla katoavaa kansanperinnettä, kun sahaus ei niillä enää kannata. Kehitys ei taaksepäin tule menemään se on varmaa.

    Jätkä

    Piensahaus kyllä kannattaa, mutta ei niin, että sahataan bulkkitavaraa ja siitä lajitellaan vientitavaraa.

    Nii kauan, kun rakennetaan ”pitkästä tavarasta” – on lähipuutavaran valmistus todella tuottavaa. on vain oltava tukintekoon lähdettäessä katkontaohjeet, jotka on laadittu puutavaraluettelon perusteella.

    Näin toimien hukkapätkien määrä vähenee oleellisesti, ainoastaan tasauspaloja jää polttopuuläjään.

    Yksiteräiset sahat ovat vielä lyömättömiä mm. Kantellin sahauksessa. Kuitenkin suurin osa kenttäsirkkeleistä joutaisi romuttajalle.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 67)