Keskustelut Tekniikka Sadevarusteet

  • Tämä aihe sisältää 59 vastausta, 20 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten TV toimesta.
Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
  • Sadevarusteet

    Millaisia sadevarusteita suosittelette raivaukseen? Onko jollain valmistajalla kestäviä/hengittäviä vedenpitäviä takkia/housuja?

    Metsään pitää mennä, kun päivätyöt sen sallii ja sen takia olisi hyvä saada kunnolliset ei hiostavat varusteet

  • Mottimasa Mottimasa

    Lintumiehelle: parikymmentä leukaa nykyään, ennen meni 30 parhaillaan. Kyllä kunnossa ollaan, voimaa on vain liian vähän, ei tahdo jaksaa pöllejä nostella, mittareita on turha metsään kannella. Tänään vapaapäivä sahojen remonttien vuoksi. Lumista on ollut, mutta ei ole haitannut sahuuta, huomenna sataa vettä ja räntää, mutta metsään pitää lähteä.

    Jätkä

    Lintumies:”Paljonko vedätte tai veditte aikanaan sitä leukaa ?”

    – En ole varsinaisesti koskaan vetänyt tosissani leukaa, laiska kun olen. Kuitenkin jo keski-iällä lähdin mukaan firabepihommaan, kun kollegat olivat tehneet urakan yhden helvetin ison pihakuusen kaatamisesta ja piha oli niin ahdas, ettei siihen mahtunut kaatamaan koko puuta. Pari viikko he sitä pähkäilivät ja sitten erehtyivät pyytämään minut mukaan , kun mennään suunnittelemaan. Kuusi oli noin 27 – 28 metriä korkea ja oksat olivat jopa kuusi metriä pitkiä.

    Minulla oli pikku-Tilhi mukana ja lupasin katkaista siitä latvan, jos äijät huolehtii siitä, että putoavat oksat eivät riko juurella olevan rivitalon seinää ja ikkunoita. Siinäpä sitten kiipesin puuhun pudotellen oksia alas, mutta jätin kiipeämistä varten askelmapuut. Puu oli melko paksu vielä noin 25 metrin korkeudella, jonne päästäkseni piti jo puolitoista tankillista sahata. Ohut naro oli mukana, jolla laskin sahan alan, se tankattiin ja viilattiin, ja sitten vedin sen ylös. Latva poikki ja alas, kun juolahti mieleen kokeilla sellaista puolen metrin oksaa. Sehän antoi hyvän tuntuman turvasormikkaisiin. Päästin sahan roikkumaan 1,5 metriseen naruun, joka oli kiinni vyössäni ja NIIN  vetelin leukoja siinä kuusen oksalla, kunnes äkkäsin, että rivitalon asukkaat olivat tulleet pihalle ja monta kameraa raksutti heidän käsissään. LOPETIN. Vetäisin silloin varmaan oikean ennätykseni, eli 5 – 6 leukaa täydessä metsurin varustuksessa kypärä päässä ja M-saha roikkumassa vyöltä. Silloin olisin vetäissyt helpohkosti yhdellä kädelläkin.

    Pankaahan paremmaksi ! Joo niinpä minä arvelinkin. Nyt en varmaan saisi yhtäkään!

     

    arto arto

    Vuosi sitten kävin työterveys tarkastuksessa oli jokin geenitesti. kertoivat tuloksista 1% mahdollisuus saada sydäri. Kunto oli sen verran hyvä. Elämästä sen verran 8 tuntia työtä 8 t omaa aikaa 8 t unta. Siinä peruselämän ohje. Tämä viikko mennyt talsiessa 30cm lumessa se 8 tuntia  tänään alkoi mennä loskaksi. Hiukan se illasta väsyttää, Ruoka lepo tekee terää. Jaksaa illan taas perheen elämässä mukana

    lintumies

    Kaverit harrastivat opiskeluaikaan bodausta, söivät kaikenlaisia mömmöjä ja kananmunia, mutta voitin heidät mennen tullen leuanvedossa, vaikka en käynyt koskaan nostelemassa puntteja.  Voitin heidät siksi, että he painoivat 20 kiloa enemmän kuin minä.  Minkäänlaisella treenillä eivät olisi voineet saavuttaa silloista tasoani. Pari viikkoa sitten kokeilin, mitä menee leukoja kylmiltään ja kuluneiden vuosikymmenien  jälkeen . Neljä pystyn vetämään.  Kipeytyi   paikat  pirusti.  Tavoitteenani on nyt pysyvä 6:n taso (se on esim. pelastusopiston minimitaso hyväksytylle suoritukselle).  Sitä enempää ei tarvitse kenenkään vetää.

     

     

     

    eero heikki eero heikki

    Just mittasin paineet olivat 130/70,leposyke 58 ,

    Rane

    Maatilan emännän tyylinäyte.

    https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005370404.html

    Rane

    Maatilan emännän tyylinäyte linnan juhlissa.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.752689

    Jätkä

    eero heikki:”Just mittasin paineet olivat 130/70,leposyke 58 ,”
    Hyväkuntoisen – MS-töitä tekevän miehen arvot toki ovat hyvät ja kohdallaan.Toista se on meikäläisellä, jonka oloa pätkittäin mm flimmeri on kiusannut.135/78  63 ja toinen mittaus perään 136/71  59.
    Tuolla jossain Jeessi ja Tollo retostelivat Kolestroliarvojaan. kyllä nekin on Perjantaina mitattu: Kokonaisarvo 2,9  (tavoite alle 5,0) Hyvä kol. 1.15  (tavoite väh. 1.0) Paha kol. 1.4   (tavoite alle 3,0)
    On poikasilla vielä matkaa miesten lukemiin!

    TV

    Kyllä nuo kalvovaatteet pitää veden ulkopuolella. Jos ei usko, niin kannattaa kokeilla joskus nykyaikaisia kahluuhousuja. Jännästi perhokalastuksen lomassa pysyy aluvaatteet kuivana vaikka seisoo päivän vyötäröä myöden joessa. Myös metsästyksessä tulee käytettyä paljon kalvovaatteita ja varmasti pysyy vesi ulkona ehjällä goretexillä. Jesarilla kun nappaa lahkeen suut kiinni, niin voi hurauttaa vaikka joesta yli kastumatta, kunhan ei jää haukottelemaan jo odottamaan milloin teippaus pettää (koitettu on useampaankin kertaan). Se hengittävyys on kuitenkin enemmän tai vähemmän kyseenalaista. Huomattavasti parempi kuin kumipuvussa, mutta tahtoo se raja tulla vastaan siinäkin. Tuohan perustuu siihen, että vaatetta ei saisi olla alla niin paljoa että hikoilee oikeen mahdottomia, aluvaatteiden pitää olla hyvin kosteutta siirtäviä eikä alla saa olla mitään kosteutta sitovaa, kuten puuvillaa jne. Ja kelin pitäisi olla sellainen, että puvun alla on selvästi lämpimämpää, kuin ulkopuolella, jolloin lämpö työntää kosteutta pihalle.

    Lähtökohtaisesti esimerkiksi kesäkelissä raivaamassa on täysin mahdoton pysyä kuivana, kun ukko hikoilee vaikka työskentelisi ilkosillaan. Itse suosin tehokkaasti kosteutta siirtäviä kerrastoja, myös kesäkuumalla täysi kerrasto todella ohutta ja kosteutta siirtävää tavaraa ja kalvoton päällykerros. Talvella merinovillaa päälle, joka lämmittää myös kosteana. Jos tosissaan tekee ja hikoilee, niin eipä sillä ole väliä kastuuko ulkoa, kun sisältä kastuu joka tapauksessa olipa päällä mitä hyvänsä. Eli laadukkaat kerrastot pelastaa, kun olo ei tunnu märältä vaikka märkä olisikin. Rauhallisempaan työskentelyyn ja hieman viilemmälle kelille, eli sellaiselle kelille ja työskentelytahdille, jossa ei hikoile itseään väistämättä märäksi, niin goretex toimii hyvin oikein käytettynä. Silloinkin alukerrastot on ratkaisevassa roolissa.

    Itsellä tulee metsäpäiviä 3-5/viikko, kun metsästää, treenaa ja lenkittää koiraa metsässä, tekee metsätöitä jne. Äkkiä oppii arvostamaan alukerrastojen merkitystä, eikä enää 100€ tai edes 200€ kerrasto tunnu kovinkaan kalliilta. Ja noita pitää olla puolen kymmentä erilaista eri tarpeisiin. Teknistä, verkkoa ja merinovillaa pääosin.

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)