Keskustelut Metsänomistus Sademetsät tuhoutuu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
  • Sademetsät tuhoutuu

    Merkitty: 

    Ylellä on juttu sademetsistä

    Uusi tutkimus: Amazonin sademetsä tuottaa enemmän päästöjä kuin sitoo itseensä | Yle Uutiset | yle.fi

    Yllätys yllätys – johtopäätös on, että hakkuut tuhoaa metsän myös hakkuualueiden ulkopuolella. Mitenhän tämä sidos on todennettu. Jos minä hakkaan kuolevan metsikön ja vieressä oleva samanlainen metsikkö kuolee, niin se on hakkuun vika? Voihan se olla vain toimittajan tulkinta.

    Mielenkiintoisesti sademetsät katsotaan jutun perusteella yhdeksi kokonaisuudeksi ja se, että se voi huonosti kaikkialla, johtuu siitä, että jossain osassa tehdään hakkuita.

    Samaa logiikkaahan Suomen metsäkeskustelussa noudatetaan.

  • Scientist

    Tutkimuksen tiivistelmän perusteella ei saa selvää mitä tämä forest degradation todellisuudessa on. Perustuu epävarmoihin satelliittikuvauksiin ja niiden tulkintaan.

    Johtuisiko päästölähteeksi muuttuminen metsien liian vanhasta rakenteesta ? Kanadan metsät ovat myös päästölähde 2000-luvulla. Onko nin, että vain Pohjoismaissa on metsät hiilinielu asennossa.

    isaskar keturi

    No sitä itsekin epäilen. Syystä tai toisesta sademetsien luontainen uudistuminen on häiriintynyt, jolloin siitä normaalin luonnonmetsän tapaan sukkession loppuvaiheessa tulee päästölähde. Metkaa on vain, että uutisoinnissa tämä laitetaan metsänhakkuiden syyksi. Mutta kuten totesin, eihän noista uutisista saa mitään irti, kun toimittajat ovat asenteellisia.

    A.Jalkanen

    Sademetsän sukkessio on vähän eri asia kuin pohjoisen havumetsän sukkessio. Sademetsä ei uudistu juuri koskaan isojen häiriöiden kautta vaan yksittäisiä puita kuolee ja syntyy pieniä aukkoja.

    ”Varsinaiset hakkuut johtavat myös sademetsän alennustilaan hakkuita ympäröivillä alueilla.” Tarkoittanee sitä, että mikroilmasto muuttuu metsän uudistumisen kannalta huonoksi, kun sademetsän lajit eivät ole sopeutuneet kuivaan ja aurinkoiseen mikroilmastoon.

     

    mehtäukko

    Otappa noista sensaatioista taas tosissasi?! Vastahan oli joku eu: n (JRC) ”tutkimus”keskus möläytti,jossa väitettiin hakkuiden lisääntyneen euroopassa 69 %. Väärä p ä ä t e l m ä  johtui metodologisista virheistä!! No, uutinen julkaistiin,mutta lukeman piti olla 6. Vain vähän heitti,- yli 11 kertaisesti.

    Nämä lukemat kun jäävät viherhörhöjen myllyyn pyörimään, kukaan ei saa niitä enää oikaistuksi. Vai saako?

    A.Jalkanen

    Onhan se hiilinielujen ja monimuotoisuuden kannalta huono juttu jos Amazonin sademetsät keikahtavat päästölähteiksi eivätkä toivu Bolsonaron presidenttikaudesta. Voi olla huono juttu myös lähistön soijapavun viljelijöille jos sademetsien synnyttämiä sateita ei tulekaan. Laajemmin myös Brasilian lihakarjan kasvattajille. Bolsonaro ei näe kokonaisuutta.

    Kivelänhanttu

    Vihreiden mukaan metsät piti kuolla keskieuroopasta 80 luvulla, kuuset kuolla Suomessa ja E Lähteen mukaan pohjoisen metsät Kuolan nikkelisaasteisiin. Ennustan Amazonin sademetsiä olevan tulevaisuudessa, tarkistetaan 50 vuoden kuluttua.

    Scientist

    Tuskin tätä nyt median inhokin Bolsonaron syyksi voi kokonaan laittaa, ollut vallassa vasta niin vähän aikaa. Metsien rakenteen heikkeneminen lienee pidempiaikainen prosessi.

    Vieläkin on epäselvää mitä tällä degradaatiolla tarkoitetaan. Perustuu joka tapauksssa satelliittikuviin ja niiden tulkintaan, joka on tunnetusti virhealtista. Tutkimusraportsta pitäisi maksaa, että saisi sen lukea kkonaan.

    Aimo Jortikka

    https://youtu.be/JB2uBLrNMdE
    tuossa saksalaista dokumenttia, suomikin mainitaan

    Puuki

    Laajat sademetsien avohakkuut/polttaminen  vähentää sadantaa sillä alueella ja lähistöllä. Kun sademetsien ohut pintahumuskerros huuhtoutuu pois, ei sinne tule metsää tilalle ihan  heti. Useimmiten uudistaminen  ei olekaan päämääränä vaan viljelysmaan lisääminen soijan kasvatukseen tai öljypalmuille.     Heitteille jätetyt ”aarnimetsät” aiheuttaa hiilipäästöjä myös esim. USA:ssa ja Siperiassa.  Kun ei ”haravoida” alikasvustoa (ei harvenneta eikä raivata) , niin metsäpalot vie puusadon ja samalla hiili haihtuu taivaan tuuliin.

    Suomessahan asia on ihan erilainen vaikka jotkut haluaa kertoa, että hakkuiden tekeminen olisi yhtä haitallista täällä kuin sademetsissä.  Tunnetusti boreaaliset metsät uudistetaan täällä päätehakkuun jälkeen ja uudistuvat itsestäänkin useimmissa tapauksissa (viiveellä) .

    Tolopainen

    Metsät eivät ole mikään hiilinielu varsinkaan sademetsät, niistä vapautuu saman verran hiiltä kuin sitoutuu. Luulisi tuon jo menevän jakeluun, metsät eivät ole hiilikenttien päällä. Jos olisivat hiilensidonta olisi totta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)