Keskustelut Metsänhoito Säädelty hirvenmetsästys on tuottamuksellista metsän hävitystä ja maanteillä hirvikolaririskin ylläpitäjä

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 236)
  • Säädelty hirvenmetsästys on tuottamuksellista metsän hävitystä ja maanteillä hirvikolaririskin ylläpitäjä

    Hirvien aiheuttamien vahinkojen määrä metsissä ja maanteillä riippuu hirvien määrästä. Hirvien määrä puolestaan riippuu eniten metsästysseurojen anomien sekä riistakeskusten myöntämien pyyntilupien määrästä. Mm. Suomen pienellä susikannalla, hirvikolareilla tai vähäisillä salakaadoiilla on suhteellisen pieni merkitys hirvien määrään.

    Siis metsästysseurat sekä MMM:n ohjeistamat riistakeskukset hirvikannan säätelijöinä ovat hirvivahinkojen ja hirviturmien aiheuttajia, eivät suinkaan hirvet.

    Tuottamukselliset metsätaimikoiden hirvivahingot VMI10 mukaan olivat yli 1 000 000 hehtaaria, joista reilusti yli puolet oli alentanut taimikon laatua. Lisäksi vuotuisten maanteiden hirvikolarien ja niissä loukkaantuneiden määrä on lisääntynyt jälleen useita vuosia peräjälkeen.

    Nyt viimestään valtiontalouden ”kestävyysvajeen” pakottamana olisi korkea aika vapauttaa metsästysseurat ja riistakeskukset jäsenten omaa tuntoa kovasti rasittavasta hirvivahinkojen ja hirviturmien tuottamuksellisuudesta.

  • suorittava porras suorittava porras

    #”Tietääkseni mikään laki tai asetus ei vaadi saaliin talteen ottoa.”#

    Kerrothan tämänkin avoimesti ja rehellisesti lupaviranomaiselle .
    Sen jälkeen näät , mikä on käytäntö ….

    jees h-valta

    Väsynyttä suorittava. Eihän siihenkään mikään laki tai asetus pakota. Jos haen aseen hallussapitoon lupaa en kai minä sinne mitään muuta runoile kuin mitä pyydetään. Silti mikään ei estä mainitsemaani käytäntöä. Itse asiassa helpoin ja nopein tie asialliseen hirvikantaan.

    Timppa

    Ihmettelen eräiden keskustelijoiden laskutaitoa ja asennetta. Kitistään jostakin risusta, mutta ollaan valmiit jättämään puolentoistatuhannen hirvi haaskoille.

    Muuten vielä kerran. Ei se vapaa metsästysoikeus toisi hirvenlihaa markkinoille ennen kuin se hirvi on kaadettu, suolistettu, kuljetettu lahtivajaan ja säilytetty asianmukaisesti.

    Eikä se kaatokaan helposti onnistu ilman koiria ym. Meikäläinen on harrastanut hirvenmetsästystä yli 50 vuotta ja tunnen kyllä hyvin homman. Tosi vaikea olisi näissä peitteisissä maastoissa ilman porukkaa saada kaatoja. Ei ne hirvet vapaaehtoisesti kävele teuraiksi. Niillä on kyllä huippuluokan aistit. Monesti tapahtuu, että haistaa passimiehen ja kääntyy pois.

    jees h-valta

    Pahimmillaan olen ”ihaillut” seitsemän hirven laumaa hakkuuaukealla. Aivan hyvällä lähes peitteettömällä alalla. Kyllä siihen minimissään kaksi olisi kellistynyt helposti.

    suorittava porras suorittava porras

    Jesselle :
    No polkaisepa se käytäntö tulille ! Täällä jaksetaan odotella : )

    jees h-valta

    On kertoja joissa olen myös katsellut hirveä makuulta alle kuudessakymmenessä metrissä. Kyllä sekin aika helppo olisi siihen ollut maasuttaa. Varsin monia kohtaamisia on metsätaipaleille sattunut.

    suorittava porras suorittava porras

    Tarkentava kysymys .
    Oletko Jesse ikinä edes tähdännyt hirveä ?

    oksapuu

    Lupavapaa hirvenmetsästys tarkoittaisi kaupallista jahtia. Hirvi pitkäksi,
    mönkijällä tienviereen ja soitto välittäjälle.

    Siinä se…

    jees h-valta

    Tarkentava kysymys suorittavalle: Miten kysymyksesi liittyy itse aiheeseen?

    Metät kunnossa!

    Timpan vastaus avaa tämän keskustelun problematiikan. Ruhon ”arvo” on 1500 € ja luvan hinta 120 €. On varsin erilainen tilanne lähteä metsästyskauteen esim. 20 hlön porukalla jos lupia on 5 tai 15 kpl, tai jopa 25 kpl.
    Osa harrastaa ja osa on mukana puhtaasti lisäelinkeinon harjoittajina. Jos lupamäärä oleellisesti pienenee vähennetyn kannan ansiosta, onko asialla harrastuksen suhteen kuitenkaan merkitystä? Harrastajat edelleen harrastaa pienemmälläkin lupamäärällä, mutta lisätienestiä asialla tekevät joutuvat hankkimaan euronsa jostain muualta. Harrastajat pitävän hirvikannan edelleen halutulla tasolla.
    Lehtipuu ja mänty alkaa viihtymään paremmin tukkiasentoon saakka.
    Mikä ongelma tässä asiassa on?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 236)